Header Ads Widget

Listă cu filme din Universul Cinematografic Marvel

Filmele care aparțin de Universul Cinematografic Marvel (MCU) Marvel Cinematic Univers sunt o serie de filme cu super-eroi bazate pe personaje care apar în publicațiile Marvel Comics. MCU este universul comun în care sunt situate toate filmele. Filmele au fost în producție din 2007, iar din acel moment Marvel Studios a produs și lansat 20 de filme, cu încă 11 în diferite stadii de producție. Este cea mai mare franciza de filme din toate timpurile, având încasări de peste 17,5 miliarde de dolari la box office-ul global.



Filmele din Universul Cinematografic Marvel (MCU) sunt o serie de filme americane cu super eroi produse de Studiourile Marvel pe baza unor personaje care apar în publicațiile Marvel Comics. Universul Cinematografic Marvel este universul comun în care sunt plasate toate filmele. Filmele sunt în producție din 2007, iar de atunci Studiourile Marvel au produs și lansat 27 de filme, cu cel puțin încă 12 filme cu supe-eroi în diferite stadii de dezvoltare. Este franciza de film cu cele mai mari încasări din toate timpurile, având încasări de peste 23,8 miliarde de dolari la box office-ul global. Aceasta include Avengers: Endgame, care a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile după lansare.

Kevin Feige a produs fiecare film din serie, alături de Avi Arad pentru primele două lansări, Gale Anne Hurd pentru The Incredible Hulk, Amy Pascal pentru filmele Spider-Man, Stephen Broussard pentru Ant-Man and the Wasp, Jonathan Schwartz pentru Shang -Chi și Legenda celor zece inele, Nate Moore pentru Eternals și Brad Winderbaum pentru Thor: Love and Thunder. Filmele din Universul Cinematografic Marvel sunt scrise și regizate de o varietate de indivizi și prezintă distribuții mari, adesea ansambluri. Mulți dintre actori, inclusiv Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson și Jeremy Renner au semnat contracte pentru a juca în numeroase filme.

Studiourile Marvel își lansează filmele în grupuri numite „Phases - Etape”. Primul său film este Omul de Oțel (2008), care a fost distribuit de Paramount Pictures. Paramount a distribuit și Omul de oțel 2 (2010), Thor (2011) și Căpitanul America: Primul Răzbunător (2011), în timp ce Universal Pictures a distribuit Incredibilul Hulk (2008). Walt Disney Studios Motion Pictures a început să distribuie seriade filme din Universul Cinematografic Marvel (MCU) cu filmul încrucișat Răzbunătorii (2012), care a încheiat Etapa I. Etapa a doua cuprinde Omul de oțel 3 (2013), Thor: Întunericul (2013), Căpitanul America: Războinicul iernii (2014), Gardienii Galaxiei (2014), Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron (2015) și Omul-Furnică (2015).

Căpitanul America: Război civil (2016) este primul film din Etapa 3 și este urmat de Doctor Strange (2016), Gardienii Galaxiei Vol. 2 (2017), Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă (2017), Thor: Ragnarok (2017), Pantera neagră (2018), Răzbunătorii: Războiul Infinitului (2018), Omul Furnică şi Viespea (2018), Captain Marvel (2019), Răzbunătorii: Sfârşitul jocului (2019) și Omul-Păianjen: Departe de casă (2019). Primele trei faze sunt cunoscute în mod colectiv sub numele de „Saga Infinitului”. Filmele Spider-Man sunt deținute, finanțate și distribuite de Sony Pictures.

Grupul de filme al Etapei a început cu Văduva Neagră (2021), urmat de Shang-Chi și legenda celor zece inele (2021), Eternals - Eternii (2021) și Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă (2021), și va include Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), Thor: Love and Thunder (2022), Pantera neagră: Wakanda pentru Totdeauna (2022), The Marvels (2023), Gardienii Galaxiei Vol. 3 (2023), Omul Furnică şi Viespea: Quantumania (2023) și Fantastic Four. Etapa va prezenta aceste filme, precum și șaptesprezece seriale de televiziune lansate deja sau anunțate pentru serviciul de streaming Disney+. Un film neanunțat a fost programat pentru lansare în 2023, în timp ce patru filme neanunțate au fost programate pentru lansare în 2024.

În această pagină vom pune doar filmele produse de "Universul Cinematografic Marvel" și vom lăsa la o parte filmele bazate pe publicațiile Marvel precum: X-Men, Deadpool, Spider-Man, Fantastic Four, Blade și altele, care sunt produse de alte case de producție (inclusiv Marvel Entertainment Group), dar nu sunt considerate ca făcând parte din Universul Cinematografic Marvel.


Filmele din Universul Cinematografic Marvel în ordinea lansării

Iron Man - Omul de Oțel - 2008
Filmul care începe franciza universului Marvel. Un film care a relansat cariera lui Robert Downey jr. și a Omului de oțel, care până atunci era cunoscut doar din benzile animate și din desenele animate.




Incredibilul Hulk - The Incredible Hulk - 2008
Pe scurt despre filmul Incredibilul Hulk: Bruce Banner, un om de știință care fuge de guvernul SUA, trebuie să găsească un leac pentru monstrul în care se transformă ori de câte ori își pierde cumpătul.




Omul de oțel 2 - Iron Man 2 - 2010
Pe scurt despre filmul Omul de oţel 2: Lumea fiind acum conștientă de identitatea sa ca Iron Man, Tony Stark trebuie să se confrunte atât cu sănătatea în declin, cât și cu un nebun răzbunător, care are legături cu moștenirea tatălui său.




Thor - 2011
Pe scurt despre filmul Thor 1: Puternicul, dar arogantul zeu Thor este alungat din Asgard pentru a trăi printre oameni în Midgard (Pământ), unde devine în curând unul dintre cei mai buni apărători ai lor.




Căpitanul America: Primul Răzbunător - Captain America: The First Avenger - 2011
Pe scurt despre filmul Căpitanul America 1: Primul Răzbunător: Steve Rogers, un soldat slăbuț, se transformă în Căpitanul America după ce a luat o doză de „ser de Super-Soldat”. Dar a fi Căpitanul America are un preț, deoarece încearcă să doboare un lord al războiului și o organizație teroristă.



Răzbunătorii - The Avengers - 2012
Pe scurt despre filmul Răzbunătorii 1: Cei mai puternici eroi ai Pământului trebuie să se unească și să învețe să lupte în echipă dacă vor să-l oprească pe nemilosul Loki și armata sa extraterestră să înrobească omenirea.




Omul de oțel 3 - Iron Man 3 - 2013
Pe scurt despre filmul Omul de oțel 3: Când lumea lui Tony Stark este sfâșiată de un terorist formidabil numit Mandarin, el începe o odisee de reconstrucție și răzbunare.




Thor: Întunericul - Thor: The Dark World - 2013
Pe scurt despre filmul Thor 2: Întunericul: Când Elfii Întunecați încearcă să cufunde universul în întuneric, Thor trebuie să se îmbarce într-o călătorie periculoasă și personală care îl va reuni cu doctora Jane Foster.




Căpitanul America 2: Războinicul iernii - Captain America 2: The Winter Soldier - 2014
Pe scurt despre filmul Căpitanul America 2: Războinicul iernii: În timp ce Steve Rogers se luptă să-și găsească rolul în lumea modernă, el face echipă cu Black Widow, pentru a lupta cu o nouă amenințare: un asasin cunoscut sub numele de Războinicul iernii.




Gardienii Galaxiei - Guardians of the Galaxy - 2014
Pe scurt despre filmul Gardienii galaxiei 1: Un grup de infractori intergalactici trebuie să se unească pentru a opri un războinic fanatic cu planuri de epurare a universului.




Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron - Avengers: Age of Ultron - 2015
Pe scurt despre filmul Razbunatorii 2: Sub semnul lui Ultron: Când Tony Stark și Bruce Banner încearcă să demareze un program latent de menținere a păcii numit Ultron, lucrurile merg groaznic de rău și revine celor mai puternici eroi ai Pământului să-l oprească pe ticălosul Ultron să-și pună în aplicare planul teribil.




Omul-Furnică - Ant-Man - 2015
Pe scurt despre filmul Omul-Furnică: Înarmat cu un super-costum cu abilitatea uimitoare de a micșora dimensiunea, dar de a crește în putere, hoțul Scott Lang trebuie să-și îmbrățișeze eroul interior și să-și ajute mentorul, Dr. Hank Pym, să realizeze un plan care va salva lumea.




Căpitanul America 3: Război civil - Captain America 3: Civil War - 2016
Pe scurt despre filmul Căpitanul America 3: Războiul civil: Implicarea politică în afacerile Răzbunătorilor provoacă o ruptură între Căpitanul America și Iron Man.




Doctor Strange - 2016
Pe scurt despre filmul Doctor Strange: În timpul unei călătorii de vindecare fizică și spirituală, un neurochirurg strălucit este atras în lumea artelor mistice.




Gardienii Galaxiei Vol. 2 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 - 2017
Pe scurt despre filmul Gardienii Galaxiei Vol. 2: Gardienii se luptă să rămână împreună ca echipă în timp ce se ocupă de problemele lor personale de familie, în special de întâlnirea lui Star-Lord cu tatăl său, ambițioasa ființă cerească Ego.




Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă - Spider-Man: Homecoming - 2017
Pe scurt despre filmul Omul-Păianjen 1: Întoarcerea acasă: Peter Parker își echilibrează viața de elev obișnuit de liceu din Queens cu alter-ego-ul său super-eroul Spider-Man și se trezește pe urmele unei noi amenințări care zboară pe cerul orașului New York.




Thor: Ragnarok - 2017
Pe scurt despre filmul Thor 3: Ragnarok: Închis pe planeta Sakaar, Thor trebuie să alerge împotriva timpului pentru a se întoarce la Asgard și a opri Ragnarök, distrugerea lumii sale, de mâinile puternicei și nemiloasei ticăloase Hela.




Pantera neagră - Black Panther - 2018
Pe scurt despre filmul Pantera neagră 1: T'Challa, moștenitorul regatului ascuns, dar avansat, Wakanda, trebuie să facă un pas înainte pentru a-și conduce poporul într-un nou viitor și trebuie să se confrunte cu un concurent din trecutul țării sale.




Răzbunătorii: Războiul Infinitului - Avengers: Infinity War - 2018
Pe scurt despre filmul Răzbunătorii 3: Războiul infinitului: Răzbunătorii și aliații lor trebuie să fie dispuși să sacrifice totul într-o încercare de a-l învinge pe puternicul Thanos înainte ca atacul său de devastare și ruină să pună capăt universului.




Omul Furnică şi Viespea - Ant-Man and The Wasp - 2018
Pe scurt despre filmul Omul Furnică 2 și Viespea: În timp ce Scott Lang echilibrează a fi atât super-erou cât și tată, Hope van Dyne și Dr. Hank Pym se confruntă cu o nouă misiune urgentă care îl găsește pe Ant-Man luptând alături de Viespe pentru a descoperi secrete din trecutul lor.




Captain Marvel - 2019
Pe scurt despre filmul Captain Marvel: Carol Danvers devine unul dintre cei mai puternici eroi ai universului atunci când Pământul este prins în mijlocul unui război galactic între două rase extraterestre.




Răzbunătorii: Sfârşitul jocului - Avengers: Endgame - 2019
Pe scurt despre filmul Răzbunătorii 4: Sfârșitul jocului: După evenimentele devastatoare din Războiul Infinitului, universul este în ruine. Cu ajutorul aliaților rămași, Răzbunătorii se adună din nou pentru a inversa acțiunile lui Thanos și a restabili echilibrul universului.



Omul-Păianjen: Departe de casă - Spider-Man: Far From Home - 2019
Pe scurt despre filmul Omul-Păianjen 2: Departe de casă: În urma evenimentelor din Răzbunătorii: Sfârşitul jocului, Spider-Man trebuie să facă un pas înainte pentru a accepta noi amenințări într-o lume care s-a schimbat pentru totdeauna.




Văduva Neagră - Black Widow - 2021
Pe scurt despre filmul Văduva neagră: Natasha Romanoff se confruntă cu părțile mai întunecate ale vieții ei atunci când apare o conspirație periculoasă cu legături în trecutul ei.




Shang-Chi și legenda celor zece inele - Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings - 2021
Pe scurt despre filmul Shang-Chi și legenda celor zece inele: Shang-Chi, maestrul Kung Fu, este forțat să-și confrunte trecutul după ce a fost atras de organizația Zece Inele.




Eternii - Eternals - 2021
Pe scurt despre filmul Eternii: Saga Eternilor, o rasă de ființe nemuritoare care au trăit pe Pământ și i-au modelat istoria și civilizațiile.




Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă - Spider-Man: No Way Home - 17 decembrie 2021
Pe scurt despre filmul Omul-Păianjen 3: Niciun Drum Spre Casă: Cu identitatea lui Spider-Man dezvăluită, Peter îi cere ajutor doctorului Strange. Când o vrajă nu merge bine, încep să apară inamici periculoși din alte lumi, forțându-l pe Peter să descopere ce înseamnă cu adevărat să fii Omul Păianjen.




Doctor Strange în Multiversul Nebuniei / Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 6 mai 2022
Pe scurt despre filmul Doctor Strange 2 in the Multiverse of Madness: Este continuarea filmului Doctor Strange din 2016 și al 28-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU).




Thor 4. Iubire și tunete / Thor: Love and Thunder - 8 iulie 2022
Pe scurt despre filmul Thor 4: Love and Thunder: Este continuarea directă a filmului Thor: Ragnarok din 2017 și al 29-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU).




Pantera neagră 2: Wakanda pentru totdeauna / Black Panther: Wakanda Forever - 11 noiembrie 2022
Pe scurt despre filmul Black Panther 2: Wakanda Forever: Este continuarea filmului Black Panther din 2018 și al 30-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU).




The Marvels - 17 februarie - 2023
Pe scurt despre filmul The Marvels: Se intenționează să fie continuarea la filmul Captain Marvel din 2019, o continuare a serialului Ms. Marvel din 2022 și al 31-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU).



Gardienii Galaxiei Vol. 3 / Guardians of the Galaxy Vol. 3 - 5 mai 2023
Pe scurt despre filmul Guardians of the Galaxy Vol. 3: Se intenționează să fie continuarea la filmul Gardienii Galaxiei din 2014, a Gardienilor Galaxiei Vol. 2 din 2017 și al 32-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU).



Omul Furnică şi Viespea: Quantumania / Ant-Man and The Wasp: Quantumania - 28 iulie 2023
Pe scurt despre filmul Ant-Man and the Wasp 3: Quantumania: Se intenționează să fie continuarea la filmul Ant-Man din 2015, a filmului Ant-Man and the Wasp din 2017 și al 33-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU).




Blade
Pe scurt despre filmul Blade: Studiourile Marvel doresc să introducă Blade în Universul Cinematografic Marvel (MCU). În iulie 2019, Marvel a anunțat că Mahershala Ali a fost ales în rolul Blade. În februarie 2021, a fost confirmat că Stacy Amma Osei-Kuffour va scrie scenariul. În septembrie 2021, Bassam Tariq a fost angajat să regizeze.



Fantastic Four
Pe scurt despre filmul Fantastic Four: La prezentarea Comic-Con a Studiourilor Marvel din iulie 2019, șeful studioului Kevin Feige a anunțat că un film Fantastic Four, care va avea loc în MCU, este în dezvoltare. Pe 10 decembrie 2020, Feige a anunțat că Jon Watts va regiza filmul. Se vrea ca Fantastic Four să fie integrat în Universul Cinematografic Marvel (MCU), alături de X-Men și Deadpool.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii