Header Ads Widget

Pantera neagră (Film acțiune 2018) Black Panther - Trailer și detalii

Film de actiune "Black Panther" 2018 cu Megan Fox si Will Arnett - Trailer oficial pentru filmul "Pantera neagră". Regizor: Dave Green. Actorii principali in filmul "Black Panther" sunt: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o. Descriere, data de lansare, regizori si actorii din film.

Despre filmul Pantera neagră

Pantera neagră / Black Panther este un film american cu supereroi din 2018, bazat pe personajul din revistele Marvel Comics cu același nume. Produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, este al 18-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU). Filmul a fost regizat de Ryan Coogler, care a scris scenariul împreună cu Joe Robert Cole, și îi are în rolurile principale pe Chadwick Boseman în rolul T'Challa / Black Panther alături de Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown, Angela Bassett, Forest Whitaker și Andy Serkis. În filmul Pantera neagră / Black Panther, T'Challa este încoronat rege al Wakandei după moartea tatălui său, dar este provocat de Killmonger (Michael B. Jordan), care plănuiește să abandoneze politicile izolaționiste ale țării și să înceapă o revoluție globală.

Wesley Snipes plănuia să facă un film Black Panther în 1992, dar proiectul nu s-a concretizat. În septembrie 2005, Studiourile Marvel au enumerat un film Black Panther drept unul dintre cele zece filme bazate pe personaje Marvel care urmează să fie distribuite de Paramount Pictures. Mark Bailey a fost angajat să scrie un scenariu în ianuarie 2011. Pantera neagră / Black Panther a fost anunțat oficial în octombrie 2014, iar Chadwick Boseman și-a făcut prima apariție ca personaj în filmul Căpitanul America: Război civil / Captain America: Civil War (2016). Cole și Coogler se alăturaseră până atunci, cu un casting suplimentar în mai. Pantera neagră / Black Panther a fost primul film de la Marvel Studios cu un regizor negru și o distribuție de actori predominant neagră. Filmările principale au avut loc din ianuarie până în aprilie 2017 la EUE/Screen Gems Studios din zona metropolitană Atlanta și în Busan, Coreea de Sud.

Filmul de acțiune Pantera neagră / Black Panther a avut premiera la Dolby Theatre din Los Angeles pe 29 ianuarie 2018 și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 16 februarie 2018, ca parte a fazei a treia a Universului Cinematografic Marvel. Criticii i-au lăudat regia, scrierea, actoria (în special cea a lui Chadwick Boseman, Michael B. Jordan și Letitia Wright), designul costumelor, valorile producției și coloana sonoră, dar unii au criticat efectele vizuale. Mulți critici au considerat că filmul este unul dintre cele mai bune din Universul Cinematografic Marvel și a fost, de asemenea, remarcat pentru semnificația sa culturală. Organizații precum National Board of Review și American Film Institute au numit filmul Pantera neagră / Black Panther drept unul dintre primele zece filme ale anului 2018. A încasat peste 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial și a doborât numeroase recorduri de box office, devenind filmul cu cele mai mari încasări regizat de un regizor negru, al nouălea film cu cele mai mari încasări la momentul lansării sale, al treilea film cu cele mai mari încasări din SUA și Canada și al doilea film cu cele mai mari încasări din 2018.

Filmul Pantera neagră / Black Panther a fost nominalizat la șapte premii la cea de-a 91-a ediție a Premiilor Oscar, câștigând trei și a primit numeroase alte premii. A fost primul film cu supereroi care a primit la premiul Oscar o nominalizare pentru cel mai bun film și primul film din Universul Cinematografic Marvel care a câștigat mai multe categorii. O continuare, Pantera neagră: Wakanda pentru totdeauna / Black Panther: Wakanda Forever, a fost lansată pe 11 noiembrie 2022, în timp ce un serial de televiziune situat în Wakanda este în dezvoltare pentru Disney+.

Sinopsis la filmul Pantera neagră

T'Challa, moștenitorul regatului ascuns, dar avansat, Wakanda, trebuie să facă un pas înainte pentru a-și conduce poporul într-un nou viitor și trebuie să se confrunte cu un concurent din trecutul țării sale.



Actori în distribuție

Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Andy Serkis, Angela Bassett, Forest Whitaker, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown, Florence Kasumba, John Kani, David S. Lee, Nabiyah Be, Isaach De Bankolé, Connie Chiume, Dorothy Steel, Danny Sapani, Sydelle Noel, Marija Juliette Abney, Zola Williams, Janeshia Adams-Ginyard, Maria Hippolyte, Marie Mouroum, Jénel Stevens, Sope Aluko, Stan Lee, Atandwa Kani, Ashton Tyler, Denzel Whitaker, Shaunette Renée Wilson, Bambadjan Bamba

Regizor: Ryan Coogler

Scenaristi: Ryan Coogler, Joe Robert Cole

Genul filmului: Acţiune, Dramă, SF

Data de lansare:
In America - 16 februarie 2018
In Romania - 16 februarie 2018

Tip Ecran: 3D, IMAX 3D

AKA:

Producator: Marvel Studios, Walt Disney Pictures

Ţara: USA

Descrierea filmului Pantera neagră

După evenimentele din Captain America: Războiul Civil, regele T'Challa se întoarce acasă la națiunea africană din Wakanda pentru a fi noul lider al țării sale. Cu toate acestea, T'Challa descoperă în curând că este provocat pentru tron de facțiuni din propria țară. Când doi dușmani conspirau să distrugă Wakanda, eroul cunoscut ca Black Panther trebuie să se alăture agentului Everett K. Ross din C.I.A. și membrilor forțelor speciale Wakanadan, pentru a împiedica Wakanda să fie târâtă într-un război mondial.

Trailerul filmului "Black Panther" - 2018 - Pantera neagră



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii