Header Ads Widget

Filme românești noi în 2021

În anul 2021, au fost produse și lansate în cinematografe sau la festivaluri de film, nu mai puțin de 27 de filme românești. Lista filmelor românești din 2021 o puteți vedea mai jos cu detalii și link-uri către pagina principală a fiecărui film în parte. Filmele sunt puse în ordine alfabetică, din cauză că pentru multe dintre ele nu se știe data de lansare.


Unele dintre filmele românești lansate în 2021 le puteți vedea în lista filmelor românești de pe Netflix, sau în lista cu filmele românești din 2021 care pot fi vizionate pe Netflix.

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (2021)
Filmul spune povestea profesoarei Emi, care își vede cariera și reputația amenințate după ce o casetă sexuală personală a scăpat pe internet. Obligată să se întâlnească cu părinții copiilor din clasă care îi cer concedierea, Emi refuză să se predea presiunii lor.


Actori: Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai, Nicodim Ungureanu, Șerban PavluBeginning (Început) (2021)
Un cuplu de vârstă mijlocie se mută într-o casă izolată de pe munte. Starea de sănătate a Anei îi determină să ia această decizie.


Actori: Ioana Flora, Constantin Lupescu, Vlad Zamfirescu, Ionuț AchivoaieCap și pajură (2021)
După un incident într-un bar, Laurențiu moare din cauza unei răni grave la cap. Filmul îl însoțește în ultima zi de viață și oferă o privire în ultimele sale momente. Bazat pe o poveste de viață reală.


Actori: Alex Călin, Iulia Ciochină, Florin Salam, Mihaela SîrbuComplet necunoscuți (2021)
Un grup de buni prieteni folosesc eclipsa de lună ca pretext pentru o reîntâlnire la cină. Pare a fi o seară tipică, până când gazda, Maria, propune un joc. Toţi oaspeții trebuie să îşi așeze telefoanele pe masă, să citească cu voce tare toate mesajele primite și să răspundă la toate apelurile în fața întregului grup.


Actori: Anca Dumitra, Alex Conovaru, Andreea Gramosteanu, Leonid DoniCopacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie (2021)
Mara, o copilă de 12 ani, bolnavă, pornește într-o aventură fantastică plină de speranță. Ea descoperă un copac magic situat lângă un centru de îngrijire paliativă care este un portal către povestea ei preferată: cartea „Amintiri din copilărie” a lui Ion Creangă.


Actori: Maya Noelle Prediger, Teodor Corban, Matei Dima (BRomania), Grigorie Silișteanu, Cosmin Nedelcu (Micutzu)Crai nou (2021)
Un film despre o tânără româncă, care se luptă să primească o educație superioară și să scape de familia ei disfuncțională. O experiență sexuală ambiguă cu un artist îi va stimula intenția de a combate violența familiei.


Actori: Vlad Ivanov, Ioana Flora, Mircea Silaghi, Ioana Chițu, Mircea PostelnicuDirijorul tăcerilor (2021)
În capitala unei țări est-europene, o clădire istorică va fi dărâmată de mafioți locali, în legătură cu infractori internaționali. Oamenii care locuiesc în acea casă și familiile lor (3 generații) sunt pur și simplu distruși, iar viața lor – zdrobită în bucăți.


Actori: Vlad Zamfirescu, Dana Vulc, Cristina Deleanu, Ovidiu GhinițăDupă 40 de zile (2021)
Prietenia de o viață dintre Emil și Titi este pusă în pericol când Smaranda, soția lui Emil, se mută în casa lui Titi, la 40 de zile după înmormântarea ei.


Actori: Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu, Negrescu MarianImaculat (2021)
Când tânăra Daria intră în dezintoxicare, ea este percepută ca inocentă și acest lucru îi câștigă protecția majorității bărbaților drogați din interior, dar ea descoperă curând că acest tratament special are un preț mare.


Actori: Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel, Cezar Grumăzescu, Ilona BrezoianuInvestitorii (2021)
Trei bărbați care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie sunt disponibilizați când fabrica este cumpărată de un investitor străin.


Actori: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Raluca AproduÎntregalde (2021)
Un grup de oameni aflați într-o misiune umanitară sosesc într-o zonă îndepărtată a Transilvaniei pentru a oferi locuitorilor diverse bunuri. În afară de câteva certuri și conflicte între membrii grupului, totul pare să meargă bine pentru Maria și Dan. Dar, imediat după ce au dat peste un sătean dezorientat și au încercat să-l ajute, lucrurile au început să meargă prost.


Actori: Maria Popistașu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan, Toma CuzinLebensdorf (2021)
Ducu este un scriitor român de 45 de ani care se confruntă cu o criză de vârstă mijlocie. Părăsește Bucureștiul pentru a face parte dintr-o reședință de creație din Berlin și în încercarea de a-și reconstrui viața. El oscilează între două țări și două femei: Andra, soția sa frumoasă, care vrea să divorțeze, și Giulia, dragostea lui Ducu din tinerețe.


Actori: Mimi Brănescu, Ana Covalciuc, Ioana FloraMalmkrog (2021)
Un proprietar de pământuri, un politician, o contesă, un general și soția sa se adună într-un conac spațios și discută despre moarte, război, progres și moralitate.


Actori: Simona Ghiță, Lucian Diaconu, Sorin Dobrin, Judith StateMantaua (2021)
Filmul "Mantaua"spune povestea vieții unui copist sărac care se schimbă radical după ce a cumpărat o manta scumpă.


Actori: Virgil Ogășanu, Emilia Popescu, Gelu Nitu, Dan Rădulescu, Dan AștileanMarocco (2021) Mikado
Într-o zi, adolescenta Magda oferă colierul ei scump unui copil bolnav din spitalul pentru care se oferă voluntar. Tatăl ei este sigur că minte din nou, iar când Magda își dovedește nevinovăția, îi este rușine și se simte vinovat, dar și incapabil să recunoască că a greșit. Relația dintre ei devine un haos, iar deciziile trecute au consecințe ireversibile.


Actori: Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Ana Indricău, Tudor Cucu-DumitrescuMiracol (2021)
O tânără călugăriță iese pe furiș din mănăstirea ei pentru a participa la o problemă urgentă, dar nu se mai întoarce niciodată, iar investigația unui detectiv de poliție asupra soartei ei descoperă indicii și revelații care duc nu numai la adevăr, ci și la un miracol.


Actori: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu, Valentin Popescu, Vasile MuraruO secundă (2021)
Filmul românesc O secundă este o dramă cu mister și thriller care spune povestea a doi frați, David și Alex, bărbați influenți, cunoscuți societății Bucureștene, care au plecat din România ca o evadare dintr-o tragedie care s-a abătut în viețile lor. Soția lui Alex într-un misterios accident de mașină iar el nu-și poate găsi liniștea decât aflând adevărul.


Actori: Maia Morgenstern, Octavian Iacob, Monica Davidescu, Bianca TofanOm-câine (2021)
În plin focar de Coronavirus, Doru se întoarce în România pentru un botez, dar de fapt urmărește în secret presupusa infidelitate a soției sale.


Actori: Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan, Ofelia Popii, Ana CionteaPup-o, mă! 2: Mireasa nebună (2021)
Potrivit unei vechi vorbe din satul Răchitele (sat ardelean), dacă săruți pe cineva de Ziua Lânii ajungi să te căsătorești cu acea persoană. O poveste inventată despre o mireasă nebună schimbă întreaga perspectivă a Zilei Lânii.


Actori: Alin Panc, Alexandru Pop, Cosmin Seleși, Lora, Florin BusuiocRondul de noapte (2021)
Ultima repetiție la teatru dinaintea premierei se întinde până foarte târziu în noapte, iar ceva tulbură euforia reușitei. Cabinele actorilor, toaletele, îi întâmpină închise, garderobiera a dispărut fără vreo explicație, iar actorii sunt nevoiți să plece acasă purtând costumația lor din spectacol.


Actori: Ada Condeescu, Cuzin Toma, Manuela Hărăbor, Zsolt BogdánScara (2021)
Un film bazat pe evenimente reale, Scara spune povestea unui tânăr sensibil care apelează la actorie în căutarea fericirii adevărate.


Actori: Eduard Trifa, Ana Maria Guran, Cuzin Toma, Horațiu MălăeleSecretul lui Zorillo (2021)
Dacii. Cei mai viteji. Cei mai evoluați.  Cei mai vizionari. Cei mai prosperi. Au stăpânit tainele universului. Au devenit cea mai avansată civilizație.
Dar destinul a fost nedrept ce ei. Istoria le-a jucat o festă. Apoi au dispărut. Câțiva au reușit să se salveze și au pus bazele unei lumi secrete. Dar toți ceilalți s-au transformat în români.
O poveste emoționanta în care câțiva eroi încearcă să salveze cele mai cutremurătoare secrete, care, ajunse pe mâinile cui nu trebuie, ar putea distruge omenirea.


Actori: Alexandru Pop, Alin Panc, Iulian Ilinca, Cosmin Seleși, Andreea SamsonStrăjerii Deltei (2021)
Într-o tabără din Delta Dunării, copii învață cum să supraviețuiască în sălbăticie. Într-o zi când adunau sticlele de plastic din din apele Deltei, copiii surprind câțiva braconieri care pescuiau cu un dispozitiv electric. Ei pun la cale un plan pentru a da pe mâna poliției pe braconieri și încep chiar de a doua zi, când le fură acestora dispozitivul electric.


Actori: Florentina Tilea, Vasile Calofir, Viorel Paunescu, Elias Ferkin Musuret, Ionut Achivoaie


Tabăra (2021) Tabăra de vară
Selly împreună cu alți vloggeri cunoscuți din România ajung într-o tabără care promite că-i va scăpa de dependența de tehnologie.


Actori: Andrei Șelaru, Dan Badea, Mădălin Pacurar, Dorian PopaTata mută munții (2021)
Mircea, un ofițer de informații pensionar, află că fiul său a dispărut în munți. După zile de căutări, Mircea și-a pus la cale propria echipă de salvare, ducând la o altercație cu echipa locală.


Actori: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță, Virgil AioaneiUneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric (2021)
Un regizor trece prin experiența traumatică a morții fiicei sale. În încercarea de a găsi un sens în ceea ce i se întâmplă, pune în scenă un proiect prin care încearcă să împărtășească cu spectatorii propria suferință.


Actori: Bogdan Dumitrache, Anca Androne, Luiza GherghinescuZăpadă, Ceai și Dragoste (2021)
spune povestea a trei prieteni care, printr-o conjunctură mai puțin fericită, ajung în închisoare. Acolo, cei trei infractori mărunți își plănuiesc evadarea și cu ajutorul unui mafiot local reușesc să scape, dar în același timp își plănuiesc următorul jaf.


Actori: Liviu Vârciu, Angel Popescu, Levent Sali, Cristian Iacob

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii