Header Ads Widget

Toate filmele cu Omul Păianjen - Spider-Man

Vedeți toate filmele Omul Pâianjen - Spider-Man realizate din 1977 și până în 2022, inclusiv filmele din Universul Cinematografic Marvel și filmele regizate de Sam Raimi - Tobey Maguire în rolul lui Peter Parker / Omul Păianjen și Marc Webb - Andrew Garfield în rolul lui Peter Parker / Spider-Man.


Despre filmele cu Spider-Man - Omul Păianjen

Spider-Man este un super-erou creat de scriitorul-editor Stan Lee și scriitorul-artist Steve Ditko. A apărut pentru prima dată în cartea de benzi desenate Amazing Fantasy #15 (august 1962) în Epoca de argint a benzilor desenate. Apare în cărțile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics și în filme, emisiuni de televiziune și adaptări de jocuri video plasate în Universul Marvel. Spider-Man este pseudonimul lui Peter Parker, un orfan crescut de mătușa lui May și unchiul Ben în New York City, după ce părinții săi Richard și Mary Parker au murit într-un accident de avion.

Lee și Ditko l-au creat pe Omul Păianjen luptându-se cu problemele adolescenței și problemele financiare și i-au oferit multe personaje secundare, precum J. Jonah Jameson, Harry Osborn, Flash Thompson, interese romantice precum Gwen Stacy și Mary Jane Watson și inamici precum Doctor Octopus, Green Goblin / Spiridul Verde și Vulture / Vulturul. În povestea lui de origine, Omul Păianjen obține abilități ca ale unui păianjen după o mușcătură de la un păianjen radioactiv; acestea includ agățarea de suprafețe, puterea supraomenească și agilitatea și detectarea pericolului cu „simțul său de păianjen”. El construiește, de asemenea, dispozitivul "web-shooter" montat la încheietura mâinii care împușcă pânze de păianjen artificiale create de el.

>Marvel a publicat, de asemenea, cărți care prezintă versiuni alternative ale lui Spider-Man, precum: "Spider-Man 2099", care prezintă aventurile lui Miguel O'Hara, un Spider-Man al viitorului; "Ultimate Spider-Man", care prezintă aventurile adolescentului Peter Parker într-un univers alternativ; și "Ultimate Comics Spider-Man", care îl înfățișează pe adolescentul Miles Morales, care preia mantaua de super erou a lui Spider-Man după presupusa moarte a lui "Ultimate Peter Parker". Miles a devenit mai târziu un super-erou popular în sine și a fost adus în continuitatea mainstreamului, unde luptă uneori alături de Peter.

Spider-Man este unul dintre cei mai populari și de succes comercial super-eroi. A apărut în nenumărate forme de media, inclusiv în mai multe seriale de televiziune animate și filme seriale, benzi desenate din diverse ziare și în mai multe serii de filme. Personajul a fost interpretat pentru prima dată în filme de Danny Seagren în Spidey Super Stories, un serial difuzat de televiziunea The Electric Company care a rulat între 1974 și 1977. În filme, Spider-Man a fost interpretat de actorii Tobey Maguire, Andrew Garfield și în Universul Cinematografic Marvel de Tom Holland. Actorii Shameik Moore și Jake Johnson i-au dat voce în filmul de animație Omul-Păianjen: În lumea păianjenului / Spider-Man: Into the Spider-Verse și au continuat în animația Omul-Păianjen: Prin lumea păianjenului / Spider-Man: Across the Spider-Verse unde s-a alăturat și Oscar Isaac cu vocea lui Miguel O'Hara / Omul-Păianjen 2099.

Spider-Man a fost bine primit ca super-erou și personaj de benzi desenate și este adesea cotat drept unul dintre cele mai populare și emblematice personaje de benzi desenate din toate timpurile și unul dintre cele mai populare personaje din toată ficțiunea.

Spider-Man - Omul Păianjen în Universul Cinematografic Marvel

În Universul Cinematografic Marvel, Omul Păianjen a fost introdus în filmul Captain America: Civil War din 2016, unde este recrutat de Iron Man pentru a lupta alături de el împotriva Căpitanului America. Un an mai târziu primește propriul său film Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă - Spider-Man: Homecoming, iar în 2018 se alătură Răzbunătorilor în lupta împotriva lui Thanos în Războiul Infinitului. În 2019, Omul Păianjen este prezent din nou în Răzbunătorii unde la final se alătură luptei care duce la Sfârșitul Jocului.

Deci, pe lângă cele 3 filme în care este personajul titular, Omul Păianjen mai apare și în filmele Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) și Avengers: Endgame (2019).

Toate filmele cu Omul Pâianjen din 1977 și până azi

FILMELE TV CU OMUL PĂIANJEN REALIZATE ÎN ANII 1970 - 1980

Spider-Man (1977)

Spider-Man este un film american din 1977 cu supereroi, creat pentru televiziune, care a fost difuzat pe CBS și a avut o lansare în cinematografe în afara SUA, și care servește drept episod pilot pentru serialul de televiziune din 1978 intitulat The Amazing Spider-Man. A fost regizat de E. W. Swackhamer, scris de Alvin Boretz și îi are în distribuție pe Nicholas Hammond în rolul personajului titular, David White, Michael Pataki, Jeff Donnell și Thayer David.

Este primul film Spider-Man filmat Columbia Pictures. Două continuări, Spider-Man Strikes Back și Spider-Man: The Dragon's Challenge, au fost lansate în 1978, respectiv 1981.


Spider-Man Strikes Back (1978)

Spider-Man Strikes Back este un film american din 1978 cu supereroi care a avut o lansare în cinematografe în afara SUA pe 8 mai 1978. A fost regizat de Ron Satlof, scris de Robert Janes, cu Nicholas Hammond în rolul Spider-Man, și Robert Alda, Robert F. Simon, Joanna Cameron și Michael Pataki în alte roluri. Filmul a fost precedat de Spider-Man și urmat de Spider-Man: The Dragon's Challenge.


Spider-Man: The Dragon's Challenge (1981)

Spider-Man: The Dragon's Challenge este un film american din 1981 cu super-eroi care a avut o lansare în cinematografe în afara Americii pe 9 mai 1981. A fost regizat de Ron Satlof, scris de Lionel E. Siegel și îi are în distribuție pe Nicholas Hammond în rolul lui Spider-Man, alături de actorii Rosalind Chao, Robert F. Simon, Benson Fong și Ellen Bry. Filmul a fost precedat de filmul din 1977 Spider-Man și Spider-Man Strikes Back.

FILMELE OMUL PĂIANJEN REGIZATE DE SAM RAIMI

Spider-Man (2002)

Spider-Man este un film american din 2002 cu super eroi bazat pe personajul Marvel Comics cu același nume. Regizat de Sam Raimi după un scenariu de David Koepp, este primul episod din trilogia Spider-Man și îl are în rolul principal pe Tobey Maguire, alături de Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson și Rosemary Harris. Filmul se concentrează pe adolescentul Peter Parker, care dezvoltă abilități supraomenești asemănătoare unui păianjen după ce a fost mușcat de un păianjen modificat genetic și decide să-și folosească puterile noi pentru a lupta împotriva criminalității ca Omul Păianjen.

Spider-Man 2 este un film american din 2004 cu super-eroi regizat de Sam Raimi și scris de Alvin Sargent după o poveste a lui Alfred Gough, Miles Millar și Michael Chabon. Bazat pe personajul fictiv Marvel Comics cu același nume, este a doua parte din trilogia Spider-Man și continuarea lui Spider-Man (2002), cu Tobey Maguire în rolurile principale alături de Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, Donna Murphy și JK Simmons.

Peter Parker este afectat de necazuri în viața personală, în timp ce se luptă cu un om de știință pe nume doctorul Otto Octavius.


Spider-Man 3 este un film american de super eroi din 2007, bazat pe personajul Spider-Man al revistelor Marvel Comics. A fost regizat de Sam Raimi după un scenariu scris de el împreună cu fratele său mai mare Ivan și Alvin Sargent. Este ultima parte din trilogia Spider-Man a lui Sam Raimi. În film joacă Tobey Maguire în rolul lui Peter Parker / Spider-Man, alături de Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Rosemary Harris și J. K. Simmons. Amplasat la un an după evenimentele din Spider-Man 2, filmul îl urmărește pe Peter Parker în timp ce se pregătește pentru viitorul său cu Mary Jane Watson și se confruntă cu trei noi răufăcători.

FILMELE OMUL PĂIANJEN REGIZATE DE MARC WEBB

Uimitorul Om-Păianjen - The Amazing Spider-Man (2012)

The Amazing Spider-Man este un film american din 2012 cu super-eroi bazat pe personajul Marvel Comics Spider-Man. Este al patrulea film de cinema cu Spider-Man produs de Columbia Pictures și Marvel Entertainment, o repornire a seriei care urmează trilogiei Spider-Man a lui Sam Raimi din 2002–2007 și primul dintre cele două filme The Amazing Spider-Man. Filmul a fost regizat de Marc Webb și scris de James Vanderbilt, Alvin Sargent și Steve Kloves după o poveste a lui Vanderbilt, și îi are în distribuție pe Andrew Garfield în rolul lui Peter Parker / Spider-Man alături de Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Irrfan Khan, Martin Sheen și Sally Field. În film, după ce Peter Parker este mușcat de un păianjen modificat genetic, el dobândește puteri asemănătoare păianjenilor și se aventurează să salveze orașul de mașinațiunile unui misterios dușman reptilian.


Uimitorul Om-Păianjen - The Amazing Spider-Man 2 (2014)

The Amazing Spider-Man 2 (intitulat internațional The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro) este un film american cu super eroi din 2014, bazat pe personajul Marvel Comics cu același nume. Filmul a fost regizat de Marc Webb și produs de Avi Arad și Matt Tolmach. Este al cincilea film cu Omul Păianjen produs de Columbia Pictures și Marvel Entertainment, continuarea lui The Amazing Spider-Man (2012) și ultimul film din seria The Amazing Spider-Man. Filmul îi are în distribuție pe Andrew Garfield în rolul lui Peter Parker / Spider-Man, alături de Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Campbell Scott, Embeth Davidtz, Colm Feore, Paul Giamatti și Sally Field. În film, Peter Parker încearcă să o protejeze pe Gwen Stacy în timp ce investighează moartea părinților săi, în timp ce se ocupă și de super-răul Electro și de întoarcerea prietenului său din copilărie Harry Osborn, care moare din cauza unei boli genetice mortale.

FILMELE OMUL PĂIANJEN DIN UNIVERSUL CINEMATOGRAFIC MARVEL

Spider-Man: Homecoming este un film american cu super eroi din 2017, bazat pe personajul Marvel Comics cu același nume, coprodus de Columbia Pictures și Marvel Studios și distribuit de Sony Pictures Releasing. Este a doua repornire a filmului Spider-Man și al 16-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU). Filmul a fost regizat de Jon Watts, după un scenariu realizat de echipele de scriitori formate prin Jonathan Goldstein și John Francis Daley, Jon Watts și Christopher Ford, și Chris McKenna și Erik Sommers. Tom Holland joacă rolul lui Peter Parker / Spider-Man, alături de Michael Keaton, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori, Bokeem Woodbine, Tyne Daly, Marisa Tomei și Robert Downey Jr. În filmul Spider-Man: Homecoming, Peter Parker încearcă să echilibreze viața de liceu cu a fi Omul Păianjen în timp ce se confruntă cu Vulturul (Michael Keaton).


Spider-Man: Far From Home este un film american cu super eroi din 2019, bazat pe personajul Spider-Mandin revistele Marvel Comics, coprodus de Columbia Pictures și Marvel Studios și distribuit de Sony Pictures Releasing. Este continuarea lui Spider-Man: Homecoming (2017) și al 23-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU). Filmul a fost regizat de Jon Watts, scris de Chris McKenna și Erik Sommers, și îi are în distribuție pe Tom Holland în rolul lui Peter Parker / Spider-Man, alături de Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, JB Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei și Jake Gyllenhaal. În film, Peter Parker este recrutat de Nick Fury (Jackson) și Mysterio (Jake Gyllenhaal) pentru a-i înfrunta pe Elementali în timp ce se află într-o excursie școlară în Europa.


Spider-Man: No Way Home este un film american din 2021 cu supereroi bazat pe personajul din revistele Marvel Comics cu același nume, coprodus de Columbia Pictures și Marvel Studios și distribuit de Sony Pictures Releasing. Este continuarea filmelor Spider-Man: Homecoming (2017) și Spider-Man: Far From Home (2019) și este al 27-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU). Filmul este regizat de Jon Watts și scris de Chris McKenna și Erik Sommers și îi are în distribuție pe Tom Holland în rolul lui Peter Parker / Spider-Man alături de Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jon Favreau, Jamie Foxx, Willem Dafoe, Alfred Molina, Benedict Wong. , Tony Revolori, Marisa Tomei, Andrew Garfield și Tobey Maguire. În film, Peter Parker îi cere doctorului Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) să facă din nou secretă cu magie identitatea lui Omul Păianjen după a fost văzut în public ca Peter Parker la sfârșitul filmului Far From Home, dar acest lucru face o breșă în multivers, permițând super-răilor din realități alternative care s-au luptat cu versiuni ale lui Peter Parker să intre în universul său.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii