Header Ads Widget

Jake Gyllenhaal

Cum parintii , Stephen Gyllenhaal si Naomi Foner, sunt regizor si respectiv scenarist, nu e de mirare ca Jacob Benjamin Gyllenhaal joaca din frageda copilarie. A aparut in piesele scolare, facandu-si debutul pe marile ecrane la 11 ani, in comedia City Slickers(1991), unde era fiul lui Billy Crystal.
De asemenea a jucat si in productii in care erau implicati parintii: A Dangerous Womam(1993) si intr-un episod din Homicide.
Desi a optat sa ramana in scoala urmand Columbia University, Jake a abandonat studiile in 2002, continuandu-si cariera artistica. Pana atunci aparuse in Donnie Drako (2001) alaturi de sora lui mai mare Maggie Gyllenhaal si Bubble Boy(2001).
In 2002 apare in Lovely & Amazing, alaturi de Catrerine Keener, si in The Good Girl interpretand un coleg ciudat al lui Jennifer Aniston.

Un an mai tarziu este disctribuit alaturi de Susan Sarandon si Dustin Hoffman in Moonlight Mile(2003). Joaca alaturi de Dennis Quaid in filmul The Day After Tomorrow.

Rolul care l-a facut cunoscut este cel al lui Jack Twist in filmul din 2005, Brokeback Mountain - O iubire secreta. In acest film Jake Gyllenhaal joaca rolul unui cowboy homosexual indragostit de Ennis Del Mar (Heath Ledger) un alt cowboy. Un rol indraznet si la care nu multi actori s-ar fi incumetat, dar care lui Jake Gyllenhaal ii aduce o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

In 2010 joaca in filmul de actiune si aventuri Prince of Persia: The Sands of Time.

In 2015 Jake Gyllenhaal a jucat in nu mai putin de 4 filme: Accidental Love, Southpaw, Demolition si in drama biografica "Everest" alaturi de Jason Clarke (Terminator Genisys), Josh Brolin, Sam Worthington si Keira Knightley.

2016 il gaseste pe actor implicat in alte 4 proiecte: "The Man Who Made It Snow", "The Current War", "Life" si "Nocturnal Animals".

Interviu cu Jake Gyllenhaal despre rolul Dastan din filmul Prince of Persia: The Sands of Time











Filmografie:
The Covenant (2023)
Strange World / O lume ciudată (2022)
Ambulance / Ambulanța: Salvare contracronometru (2022)
The Guilty - Vinovatul (2021)
Spirit Untamed / Spirit neîmblânzit (2021)
Expecting Amy (2020)
Spider-Man: Far From Home / Omul-Păianjen: Departe de casă (2019)
Velvet Buzzsaw (2019)
Wildlife / Suflete sălbatice (2019)
Les frères Sisters / Frații Sisters (2018)
Life / Viață, primele semne (2017)
Okja (2017)
Stronger / Invincibil (2017)
Nocturnal Animals / Animale de noapte (2016)
Accidental Love / Dragoste accidentală (2015)
Demolition / Demolat (2015)
Everest / Everest: Cu preţul vieţii (2015)
Southpaw / Lovitură de stânga (2015)
Nightcrawler / Prădător de noapte (2014)
Enemy / Inamicul (2013)
Prisoners / Prizonieri (2013)
End of Watch / Ultima razie (2012)
Source Code / Transfer de identitate (2011)
Love and Other Drugs / Dragoste și alte dependențe (2010)
Prince of Persia: The Sands of Time - Printul Persiei: Nisipurile Timpului (2010)
Brothers / Fratele dispărut (2009)
Nailed (2009)
Rendition - Transfer de captivi (2007)
Zodiac - I se spunea Zodiac (2007)
Brokeback Mountain / Brokeback Mountain - O iubire secretă (2005)
Proof - Dovada (2005)
The Man Who Walked Between the Towers (2005)
Jarhead / Pușcași marini (2005)
Venecia 2005: Crónica de Carlos Boyero (2005)
The Day After Tomorrow / Unde vei fi poimâine?  (2004)
Moonlight Mile (2002)
The Good Girl / Fata bună (2002)
Highway / Autostrada (2002)
Lovely & Amazing / Surorile Marks (2001)
Bubble Boy / Băiatul din balon (2001)
Donnie Darko (2001)
October Sky / Racheta lui Homer (1999)
Homegrown / Droguri de casă (1998)
A Dangerous Woman / O femeie periculoasă (1993)
Josh and S.A.M. - Josh și S.A.M. (1993)
Homicide: Life on the Street (Serial TV) (1993)
City Slickers - Orășenii (1991)

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. jocul Prince of Persia l-am jucat inca de cand a aparut, am asteptat cu nerabdare filmul si nu am fost dezamagit :)

    RăspundețiȘtergere