Header Ads Widget

Filme romantice pentru Sfantul Valentin

Sf Valentin este o sărbatoare a dragostei, a îndrăgostiților. Pe lângă ieșirea la o cină seara în oraș, ce poate fi mai romantic decât să stați tolăniți unul în brațele altuia și să vedeți un film romantic care să trezească iubirea în voi și de ce nu, să stoarcă și câteva lacrimi.

Dacă vizionarea unui film de dragoste este planul vostru pentru ziua de Sfântul Valentin și de ce nu pentru Dragobete, iată mai jos o listă cu filme romantice care noi credem că se potrivesc cel mai bine pentru această zi.

Lista cuprinde 15 filme romantice mai mult sau mai puțin clasice cu actori celebri precum: Christopher Reeve, Jane Seymour, Meryl Streep, Robert Redford, Julia Roberts, Richard Gere, Tom Hanks și poate cea mai perfectă actriță pentru acest gen de filme, frumoasa Meg Ryan.

1. French Kiss (1995)

Actori: Meg Ryan si Kevin Kline


O femeie zboara spre Franta pentru a-si recuceri si a-l aduce inapoi pe barbatul care a parasit-o pentru o frantuzoaica. In avion este asezata langa un hot marunt care fura un colier si il ascunde in geanta ei pentru a putea trece de vama.
Dupa cateva ghinioane, Luc se vede obligat sa o insoteasca pe Kate de-a lungul Frantei, pentru a recupera colierul, sub pretextul ca o ajuta  sa-l castige inapoi pe Charlie. Complicatii neasteptate au loc pentru ca intre cei doi  se naste o atractie reciproca, neasteptata.

2. Somewhere in Time (1980)

Actori: Christopher Reeve si Jane Seymour


Richard se afla in pragul unei caderi nervoase si simte lipsa unei muze creatoare. El paraseste orasul pentru a se putea revigora si ajunge langa orasul in care si-a facut studiile, la hotelul Grsi. In plimbarile sale prin hotel, gaseste fotografia unei femei tinere si frumoase.
Richard este captivat de tanara din fotografie si incearca sa afle cine e aceasta. In cautarile sale, reuseste sa o identifica ca fiind Elise McKenna o actrita de la inceputul secolului si afla ca tanara este de fapt chiar batrana ce ii daruise ceasul de buzunar in urma cu cativa ani, care murise intre timp.

Determinat sa o intalneasca, el reuseste prin autohipnoza sa se trimita in timp in anul 1912.

3. Sunetul muzicii / The Sound of Music (1965)

Actori: Julie Andrews si Christopher Plummer


Filmul prezinta povestea unei tinere austriece care in anii '30 paraseste manastirea in care fusese educata, in dorinta de a se face utila in lumea de afara. Ea este trimisa de calugarite sa indeplineasca rolul de guvernanta a celor sapte copii ai capitanului Georg Von Trapp care, vaduv fiind si mai mereu plecat, nu poate face fata singur educatiei copiilor sai. Ajunsa aici, Maria este intampinata cu ostilitate dar ea isi pastreaza buna dispozitie si amabilitatea fata de acestia, reusind in scurt timp sa ii cucereasca.

4. Out of Africa (1985)

Actori: Meryl Streep si Robert Redford


Filmul prezinta povestea unei femei daneze de speta nobila Karen Dinesen Blixen, din momentul casatoriei si plecarii ei in Kenya in 1913 pana la intoarcerea ei in Danemarca, in 1931.

In timp ce se straduieste sa mentina ferma de cafea pe picioare din cauza multiplelor dezastre ce se abat, si incearca sa-si imbunatateasca relatia cu bastinasii din zona, mariajul ei de convenienta cu sotul ei aristocrat se inrautateste treptat, in timp ce-si gaseste romantismul intr-o alta relatie cu vanatorul si aventurierul Denys Finch Hatton.

5. Notting Hill (1999)

Actori: Hugh Grant si Julia Roberts


Notting Hill, nu este o comedie romantica obisnuita, are elemente surpriza si lucrurile iau intorsaturi de 180 de grade la fiecare pas. William Thacker conduce o librarie din cartierul londonez Notting Hill si are o viata cat se poate de obisnuita. Intr-o dimineata, in libraria sa intra Anna Scott, o celebra vedeta de cinema, iar din acest moment viata lui William se schimba radical

6. Shakespeare in Love (1998)

Actori: Gwyneth Paltrow si Joseph Fiennes


Când chinuitoarele crize de inspirație ale lui Will Shakespeare (Joseph Fiennes - Elizabeth) îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el și frumoasa Lady Viola (Paltrow) face ca rândurile să se scrie de la sine, cum nu se mai întâmplase până atunci! Există însă două lucruri pe care trebuie să le afle despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar și că se dă drept bărbat pentru a obține rolul principal în cea mai recentă piesă a lui Will!

7. Dans murdar / Dirty Dancing (1987)

Actori: Patrick Swayze si Jennifer Grey


Filmul prezinta povestea lui Baby, o adolescenta de 17 ani, ce se afla in vacanta cu parintii ei la un hotel din Catskills. Plictisindu-se la acest hotel, ea descopera o petrecere a angajatilor si este vrajita pe loc de dansul practicat de acestia. Se indragosteste de Johnny Castle, un tanar dansator al spectacolului organizat de hotel. Partenera lui de dans afla ca este insarcinata si astfel, Baby se ofera sa invete sa danseze si sa o inlocuiasca pe Penny.

8. While You Were Sleeping (1995)

Actori: Sandra Bullock si Bill Pullman


Lucy traieste o viata plictisitoare, nu are familie, singura care ii tine companie este pisica ei. Ziua de Craciun o gaseste facsiu-si meseria, vinde tichete in gara. Il vede pe barbatul visurilor ei, Peter, care este jefuit. Ea il salveaza si il duce la spital, unde intra in coma. Aici familia lui Peter o confunda, crezsi toti ca este logodnica lui Peter. Pentru prima data in viata ei simte ce inseamna sa aiba o familie. In tot acest timp petrecut alaturi de familia lui Peter, Lucy se indragosteste de fratele acestuia, Jack.

9. Fantoma mea iubită / Ghost (1990)

Actori: Patrick Swayze si Demi Moore


Sam si logodnica sa, Molly, locuiesc in Manhattan. Sunt foarte indragostiti unul de celalalt si impreuna formeaza un cuplu model. In timp ce se intorc in noul lor apartament, se intalnesc cu Willie. In urma confruntarii dintre cei doi, Sam moare si cursi afla ca el este o fantoma. Acum trebuie sa-si avertizeze iubita ca se afla in pericol. Si toate acestea prin intermediul lui Oda Mae, o femeie ce credea ca nu detine aceste puteri.

10. Casablanca (1942)

Actori: Humphrey Bogart si Ingrid Bergman


Rick conduce un bar de noapte în Casablanca. El intrã în posesia unor valoroase bilete de tranzit, cãrora le dã o întrebuintare neobisnuitã. În oras soseste Victor, un cunoscut luptãtor împotriva nazistilor, alãturi de sotia sa, Ilse, fosta mare iubire a lui Rick. Pãrãsit de ea cu multã vreme în urmã, Rick aflã adevãratul motiv care a determinat aceastã decizie, iar flacãra pasiunii se reaprinde.

11. Sleepless in Seattle (1993)

Actori: Tom Hanks si Meg Ryan


Un baietel din Seattle telefoneaza la radio pentru a marturisi, in direct, ca are si el o mare dorinta de Craciun, dar nu pentru el, ci pentru tatal lui. Micutul Jonah si-ar dori ca tatal lui, Sam, sa-si gaseasca o noua sotie, fiindca taticu' a fost foarte trist si singur de csi a murit mamica, acum un an si jumatate. La celalalt capat al tarii, Annie Reed asculta si ea in masina aceeasi emisiune si-l aude pe Jonah. Ca multi alti mii sau chiar milioane de ascultatori, ea nu se poate abtine sa nu fie captivata si impresionata de povestea baietelului, mai ales atunci csi acesta il convinge pe Sam sa se alature conversatiei telefonice.

12. Mic dejun la Tiffany / Breakfast at Tiffany's (1961)

Actori: Audrey Hepburn si George Peppard


În New York-ul anilor '60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tânără frumoasă și sofisticată, duce o viață ușoară și fără obligații.

Viața lipsită de griji a lui Holly este dată peste cap în momentul în care îl întâlnește pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tânăr care visează să ajungă un scriitor de succes, până atunci întreținut fiind de o femeie mai în vârstă, dar bogată (Patricia Neal).
Între cei doi se leagă o prietenie strânsă...

13. Pretty Woman (1990)

Actori: Richard Gere si Julia Roberts


Edward Lewis, un bărbat bogat care nu-și mai poate dori nimic de la viață, întâlnește întâmplător o femeie de moravuri ușoare, de care se îndrăgostește. Tânăra învață alături de el cum să se îmbrace, cum să mănânce elegant și cât de frumoasă este muzica de operă. Dar va dura acest incredibil vis de Cenușăreasă?

14. Love Story (1970)

Actori: Ali MacGraw si Ryan O'Neal


Oliver Barrett IV, student si component al echipei de hochei la Harvard, o intalneste pe Jennifer Cavalleri, studenta la Radcliffe cu care va trai o superba poveste de dragoste. Decid sa se casatoreasca dar tatal lui Oliver, Oliver Barrett III, nu e de acord si il dezmosteneste. Timpul trece si in incercarea de a avea copii ei descopera un crud adevar

15. When Harry Met Sally / Când Harry a cunoscut-o pe Sally (1989)

Actori: Billy Crystal si Meg Ryan


Prima data când Harry o intalneste pe Sally este chiar dupa ce amândoi termină universitatea din Chicago si impreuna pleaca spre New York. Ajunsi aici, fiecare va merge pe propriul drum in cautarea dragostei, insa dau gres. Se reintalnesc de mai multe ori, devin prieteni foarte buni si fiecare se simte bine in compania celuilalt. Prietenia dintre cei doi 'nu va rezista mult', caci ambii realizeaza ca sunt facuti unul pentru celalalt.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii