Header Ads Widget

Lista cu filme americane noi lansate în 2022

Lista cu filmele noi americane lansate în anul 2022 în cinematografele din SUA. Deși au pătruns câteva și în România, lista cuprinde nume de filme americane care au fost lansate doar în cinematografele americane. Sunt pe listă și filme produse pentru platforme de streaming precum Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV+ sau Paramount deoarece acestea au avut și o lansate în cinematografe.


Batman, Thor: Iubire și tunete și Doctor Strange în Multiversul Nebuniei, Morbius se numără printre filmele cu super eroi care au ajuns deja pe marele ecran, dar nu putem uita continuarea Pantera neagră: Wakanda pentru totdeauna și Adam Întunecatul care vor veni foarte curând. Francizele mai vechi ne aduc Jurassic World: Dominația și Avatar 2: Calea apei. Din fericire, există și filme originale, inclusiv filmul Nu! / Nope al lui Jordan Peel, Orice, oriunde, oricând / Everything Everywhere All at Once și Amsterdamul lui David O. Russell, care are o distribuție de actori incredibilă.

Printre filmele cu super eroi care domină box office-ul american, regăsim filmul Top Gun: Maverick care încă domină topul la încasări. Filmele Elvis și Nu! / Nope completează un top 10 dominat de ecranizări după jocuri sau benzi desenate.

Iată lista cu filmele americane care au fost lansate în anul 2022 în cinematografele din America, grupate pe trimestre. Clic pe poză pentru a vedea filmele din lunile respective.








Trimiteți un comentariu

0 Comentarii