Header Ads Widget

Heath Ledger

Biografie Heath Ledger

Heath Ledger a putut fi vazut de curand in "The Lords of Dogtown", regia Catherine Harwicke. Recent, a incheiat filmarile la productia australiana "Candy", alaturi de Geoffrey Rush, precum si la "Casanova", regia Lasse Hallstrom. Tot in acest an, peste ceva timp, Ledger va putea fi vazut in filmul "Brokeback Mountain", regia Ang Lee, alaturi de Jake Gyllenhaal.



Heath Ledger s-a nascut in Australia. El s-a facut remarcat in sfera divertismentului la Hollywood, dupa ce s-a mutat in Statele Unite la sfarsitul anilor ’90. Cariera lui actoriceasca a inceput in Perth, Australia, locul natal al lui Ledger.

La varsta de zece ani, el a intrat in trupa unei companii locale de teatru si, in perioada cand juca pe scena, a inceput sa detina roluri in seriale de televiziune australiene, cum ar fi "Clowning Around," "Bush Patrol," "Corrigan," "Ship to Shore" si "Home and Away."

A fost de asemenea membru al unor companii teatrale australiene de mare prestigiu, al Globe Shakespeare Company si al Midnight Youth Acting Company.

In perioada in care juca pe scena a avut si roluri secundare intr-o serie de filme independente: "Black Rock," "Paws" si "Two Hands," in care a jucat alaturi de Bryan Brown, regia Gregor Jordan. In 1997 Heath Ledger s-a lansat intr-un rol principal in primul sau serial american de televiziune, "Roar," pentru canalul de televiziune Universal and FOX , care a fost filmat in Queensland, Australia.

Alte filme in care a participat sunt "Four Feathers", regia Shekar Kapur, "The Order," o productie Twentieth Century Fox si "A Knight's Tale.", o productie Columbia.

De asemenea, a aparut alaturi de Billy Bob Thornton si Halle Berry in filmul de succes "Monster's Ball", pentru Lions Gate, in "The Patriot", alaturi de Mel Gibson, in "10 Things I Hate About You", o productie Touchstone si de curand in "Ned Kelly", productie Working Title Films.

Actorul Heath Ledger a murit pe 22 January 2008. A fost găsit inconștient în pat de menajera sa, Teresa Solomon, și de terapeutul său de masaj, Diana Wolozin, în podul casei de pe strada Broome 421 din cartierul SoHo din Manhattan. Avea 28 de ani.

Filmele actorului Heath Ledger

 2006Candy - Iubire si dependenta
Dan
 2005Casanova
Casanova
 2005Brokeback Mountain - O iubire secretă
Ennis Del Mar
 2005The Brothers Grimm - Fraţii Grimm
Jacob Grimm
 2005Lords of Dogtown - Lorzii din Dogtown
Skip
 2003The Order - Devoratorul de păcate
Alex Bernier
 2003Ned Kelly
Ned Kelly
 2002The Four Feathers - Fără onoare
Harry Feversham
 2001Monster's Ball - Puterea dragostei
Sonny Grotowski


 2001A Knight's Tale - Povestea unui cavaler
William Thatcher
 2000The Patriot - Patriotul
Gabriel Martin
 1999Two Hands
Jimmy
 199910 Things I Hate About You - 10 lucruri nu-mi plac la tine
Patrick Verona
 1997Roar: Legenda lui Conor (Serial)
Conor
 1997Paws - Un catel detectiv
Oberon
 1997Home and Away (Serial)
Scott Irwin
 1997Blackrock
Toby
 1996Sweat (Serial)
Snowy Bowles
 1993-1994Ship to Shore (Serial)
Cyclist
 1992Clowning Around
Orphan Clown

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii