Header Ads Widget

Cavalerul negru (Film acțiune 2008) The Dark Knight Trailer și detalii

Film acțiune cu supereroi "Cavalerul negru" 2008 cu actorii Christian Bale, Heath Ledger și Aaron Eckhart. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "The Dark Knight".


Despre filmul Cavalerul negru

Cavalerul negru / The Dark Knight este un film cu supereroi din 2008 regizat de Christopher Nolan, după un scenariu pe care l-a scris împreună cu fratele său Jonathan. Bazat pe supereroul Batman din revistele DC Comics, este continuarea lui Batman - Începuturi / Batman Begins (2005) și a doua ediție din Trilogia Cavalerul negru / The Dark Knight. Complotul îl urmărește pe justițiarul Batman, locotenentul de poliție James Gordon și procurorul Harvey Dent, care formează o alianță pentru a desființa crima organizată din Gotham City. Eforturile lor sunt deraiate de Joker, o minte anarhistă care încearcă să testeze cât de departe va merge Batman pentru a salva orașul de haos. Distribuția ansamblului include actorii Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal și Morgan Freeman.

Warner Bros Pictures a acordat prioritate unei continuări după reinventarea cu succes a seriei de filme Batman cu Batman - Începuturi / Batman Begins. Christopher Nolan și co-scenariul lui Batman - Începuturi, David S. Goyer, au dezvoltat elementele poveștii, făcând din Dent protagonistul central prins în bătălia dintre Batman și Joker. În scrierea scenariului, frații Nolan au fost influențați de benzile desenate Batman din anii 1980 și de filmele drame criminale și au căutat să continue tonul de realitate intensă al lui Batman - Începuturi. Din aprilie până în noiembrie 2007, filmările au avut loc cu un buget de 185 de milioane de dolari în Chicago și Hong Kong și pe platourile de filmare din Anglia. Cavalerul negru / The Dark Knight a fost primul film major care a fost filmat cu camere IMAX de înaltă rezoluție. Christopher Nolan a evitat să folosească imagini generate de computer, dacă nu era necesar, insistând pe cascadorii practice, cum ar fi răsturnarea unui camion cu 18 roți și aruncarea în aer a unei fabrici.

Filmul Cavalerul negru / The Dark Knight a fost comercializat cu o campanie virală interactivă inovatoare, care s-a concentrat inițial pe contracararea criticilor la adresa distribuției lui Heath Ledger de către cei care credeau că este o alegere proastă pentru a-l înfățișa pe Joker. Heath Ledger a murit din cauza unei supradoze accidentale de droguri în ianuarie 2008, ceea ce a dus la un interes larg răspândit din partea presei și a publicului cu privire la performanța sa. Când a fost lansat în iulie, filmul Cavalerul negru / The Dark Knight a primit aprecieri pentru tonul și temele sale mature, stilul vizual și interpretările actorilor - în special cea a lui Heath Ledger, care a primit numeroase premii postume, inclusiv la premiile Oscar, BAFTA și Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, făcând Cavalerul negru / The Dark Knight primul film după benzi desenate care a primit premii majore în industrie. A doborât mai multe recorduri la box-office și a devenit filmul cu cele mai mari încasări din 2008, al patrulea film cu cele mai mari încasări la timpul său și cel mai mare film cu super eroi.

De la lansare, filmul Cavalerul negru / The Dark Knight a fost evaluat drept unul dintre cele mai mari filme cu supereroi realizate vreodată, unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2000 și unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată. Este considerat „modelul” pentru filmele moderne cu super eroi, în special pentru respingerea unui stil tipic de film de benzi desenate în favoarea unui film criminalistic care prezintă personaje de benzi desenate. Mulți realizatori de film au încercat să-i repete succesul, emulând tonul său serios și realist la diferite grade de succes. Cavalerul negru / The Dark Knight a fost analizat pentru temele sale despre terorism și limitările moralității și eticii. Biblioteca Congresului Statelor Unite a selectat filmul pentru păstrare în Registrul Național de Film în 2020. O continuare, Cavalerul negru: Legenda renaște / The Dark Knight Rises, a încheiat Trilogia Cavalerul negru / The Dark Knight în 2012.



Descrierea sinopsis a filmului Cavalerul negru / The Dark Knight

Cu ajutorul aliaților Lt. Jim Gordon (Gary Oldman) și procurorul Harvey Dent (Aaron Eckhart), Batman (Christian Bale) a reușit să țină sub control crimele din Gotham City. Dar când un tânăr criminal ticălos care se autointitulează Joker (Heath Ledger) aruncă brusc orașul în haos, Cruciatul cu pelerină începe să calce o linie fină între eroism și justițiarism.

Regia
Christopher Nolan

Actori în distribuție
Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Monique Gabriela Curnen, Ron Dean, Cillian Murphy, Chin Han, Nestor Carbonell, Eric Roberts, Ritchie Coster, Anthony Michael Hall, Keith Szarabajka, Colin McFarlane, Joshua Harto, Melinda McGraw, Nathan Gamble, Michael Vieau, Michael Stoyanov, William Smillie, Danny Goldring, Michael Jai White, Matthew O'Neill, William Fichtner, Olumiji Olawumi, Greg Beam, Erik Hellman, Beatrice Rosen, Vincenzo Nicoli, Edison Chen, Nydia Rodriguez Terracina, Andy Luther, James Farruggio, Tom McElroy, Will Zahrn, James Fierro, Patrick Leahy, Sam Derence, Jennifer Knox, Patrick Clear, Sarah Jayne Dunn, Charles Venn, Winston Ellis, David Dastmalchian

Genul filmului
Acțiune, Crime, Dramă

Dată de lansare:
14 iulie 2008

Cunoscut și ca
The Dark Knight - titlul original, Cavalerul negru - titlul în România

Trailer la filmul Cavalerul negru / The Dark Knight (2008)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii