Header Ads Widget

Cavalerul negru: Legenda renaște (Film acțiune 2012) The Dark Knight Rises Trailer și detalii

Film acțiune cu supereroi "Cavalerul negru: Legenda renaște" 2012 cu actorii Christian Bale, Gary Oldman și Tom Hardy. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "The Dark Knight Rises".


Despre filmul Cavalerul negru: Legenda renaște

Cavalerul negru: Legenda renaște / The Dark Knight Rises este un film cu super eroi din 2012 regizat de Christopher Nolan, care a scris scenariul împreună cu fratele său Jonathan Nolan și povestea cu David S. Goyer. Filmul este bazat pe personajul Batman din benzile desenate DC Comics, este ultima parte din trilogia Cavalerul negru / The Dark Knight a lui Nolan și continuarea filmului Cavalerul negru / The Dark Knight (2008). Filmul îl are pe actorul Christian Bale în rolul Bruce Wayne/Batman, alături de Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon Levitt și Morgan Freeman. La opt ani de la evenimentele din Cavalerul negru / The Dark Knight, revoluționarul Bane îl forțează pe Bruce Wayne să-și reia rolul de Batman și să salveze Gotham City de la distrugerea nucleară.

Christopher Nolan a ezitat să se întoarcă în serie pentru un al treilea film, dar a fost de acord, după ce a dezvoltat o poveste cu fratele său și Goyer, despre care credea că va încheia seria într-o notă satisfăcătoare. Nolan s-a inspirat din debutul lui Bane în benzile desenate în povestea „Knightfall” din 1993, seria din 1986 The Dark Knight Returns și povestea din 1999 „No Man's Land”. Filmările au avut loc din mai până în noiembrie 2011 în locații precum Jodhpur, Londra, Nottingham, Glasgow, Los Angeles, New York City, Newark și Pittsburgh. Nolan a folosit camere cu film IMAX de 70 mm pentru o mare parte a filmării, inclusiv primele șase minute ale filmului, pentru a optimiza calitatea imaginii. O variantă de vehicul a Batplane și Batcopter numită „Bat”, un set de închisoare subterană și un nou set Batcave au fost create special pentru film. Ca și în cazul Cavalerul negru / The Dark Knight, campaniile de marketing viral au început devreme în timpul producției. Când filmările s-au încheiat, Warner Bros. și-a reorientat campania, dezvoltând site-uri web promoționale, lansând primele șase minute ale filmului, proiectând trailere și trimițând informații cu privire la intriga filmului.

Cavalerul negru: Legenda renaște / The Dark Knight Rises a avut premiera în New York City pe 16 iulie 2012. Filmul a fost lansat în Statele Unite și Regatul Unit pe 20 iulie 2012. Filmul a primit recenzii pozitive, laudele fiind îndreptate către interpretări, secvențe de acțiune, regie, scenariu, partitură muzicală și profunzime emoțională, mulți critici considerând-o o încheiere satisfăcătoare a trilogiei. Filmul a încasat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial, făcându-l al doilea film din seria de filme Batman care a câștigat 1 miliard de dolari și cel mai mare film Batman de până acum. Pe lângă faptul că este filmul cu cele mai mari încasări al lui Nolan, a devenit al șaptelea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile la momentul lansării, precum și al treilea film cu cele mai mari încasări din 2012. A fost numit unul dintre primele 10 filme din 2012 de Institutul American de Film. Este considerat unul dintre cele mai mari filme cu super eroi din toate timpurile, unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2010, și una dintre cele mai bune continuări din toate timpurile.



Descrierea sinopsis a filmului Cavalerul negru: Legenda renaște / The Dark Knight Rises

Au trecut opt ani de când Batman (Christian Bale), în colaborare cu comisarul Gordon (Gary Oldman), a dispărut în noapte. Asumându-și responsabilitatea pentru moartea lui Harvey Dent, Batman a sacrificat totul pentru ceea ce el și Gordon sperau că va fi un bine mai mare. Cu toate acestea, sosirea uneii hoațe vicleană îmbrăcată în costum de pisică (Anne Hathaway) și a unui terorist fără milă pe nume Bane (Tom Hardy) îl forțează pe Batman să iasă din exil și să intre într-o bătălie pe care s-ar putea să nu reușească să o câștige.

Regia
Christopher Nolan

Actori în distribuție
Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine, Alon Aboutboul, Ben Mendelsohn, Burn Gorman, Daniel Sunjata, Aidan Gillen, Sam Kennard, Aliash Tepina, Nestor Carbonell, Brett Cullen, Nick Julian, Miranda Nolan, Claire Julien, Reggie Lee, Joseph Lyle Taylor, Chris Ellis, Tyler Dean Flores, Juno Temple, Duane Henry, James Harvey Ward, Gonzalo Menendez, Cameron Jack, Lex Daniel, Thomas Lennon, Trevor White, Rob Brown, Fredric Lehne, Courtney Munch, Chris Hill, Travis Guba, Jay Benedict, Will Estes, David Dayan Fisher, Joey King, Liam Neeson, Cillian Murphy

Genul filmului
Acțiune, Crime, Dramă

Dată de lansare:
16 iulie 2012

Cunoscut și ca
The Dark Knight Rises - titlul original, Cavalerul negru: Legenda renaște - titlul în România

Trailer la filmul Cavalerul negru: Legenda renaște / The Dark Knight Rises (2012)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii