Header Ads Widget

Andrew Garfield

Toate filmele, serialele și biografia actorului Andrew Garfield cunoscut pentru filmele Leii mor pentru miei, Să nu mă părăsești, Rețeaua de socializare, Fără armă în linia întâi, Tăcere, Uimitorul Om-Păianjen, Tick, Tick... Boom, Umbra conştiinţei, Sub lacul de argint și The Eyes of Tammy Faye.



Biografia actorului Andrew Garfield

Andrew Garfield (nume complet Andrew Russell Garfield) s-a născut pe 20 august 1983 în Los Angeles, California, SUA și este un actor englez și american. De-a lungul carierei, Andrew Garfield a primit diverse premii, inclusiv un premiu Tony, un premiu pentru televiziune al Academiei Britanice și un premiu Globul de Aur, pe lângă nominalizări la două premii Oscar, un premiu Laurence Olivier și trei premii ale Academiei Britanice de Film.

Născut în Los Angeles și crescut în Epsom, Anglia, Andrew Garfield și-a început cariera pe scena de teatru din Marea Britanie și în producții de televiziune. Și-a făcut debutul în lungmetraj în drama din 2007 Leii mor pentru miei / Lions for Lambs. Tot în acel an, interpretarea sa în filmul de televiziune Boy A i-a adus premiul British Academy Television pentru cel mai bun actor. A intrat în atenția internațională în 2010 cu roluri secundare în drama Rețeaua de socializare / The Social Network, pentru care a primit nominalizări la un premiu BAFTA și un premiu Globul de Aur pentru interpretarea lui Eduardo Saverin în filmul romantic științifico-fantastic Să nu mă părăsești / Never Let Me Go, pentru care a fost nominalizat la un British Independent Film Award. Ulterior, Andrew Garfield a câștigat o recunoaștere mai largă pentru rolul Spider-Man în filmul cu supereroi Uimitorul Om-Păianjen / The Amazing Spider-Man (2012) și în continuarea sa Uimitorul Om-Păianjen 2 din 2014. În 2016, Andrew Garfield a jucat în filmul de război Fără armă în linia întâi / Hacksaw Ridge al lui Mel Gibson și în epicul religios Tăcere / Silence a lui Martin Scorsese. Reprezentarea lui Desmond T. Doss în "Fără armă în linia întâi" i-a adus nominalizări la Premiul Oscar al Academiei, Premiul BAFTA, Premiul Screen Actors Guild Award și Premiul Globul de Aur, toate pentru cel mai bun actor. În 2021, l-a interpretat pe Jonathan Larson în musicalul Tick, Tick... Boom! și și-a reluat rolul de Spider-Man în filmul Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă / Spider-Man: No Way Home produs de Marvel. Tick, Tick... Boom! i-a adus lui Andrew Garfield primul său premiu Glob de Aur și a doua nominalizare la premiul Oscar.

Pe scenă, Andrew Garfield l-a jucat pe Biff într-o renaștere pe Broadway din 2012 a piesei lui Arthur Miller, Death of a Salesman. Performanța sa i-a adus prima sa nominalizare la un Tony Award 2012 pentru cel mai bun actor într-un rol principal într-o piesă de teatru. În 2017, Andrew Garfield a jucat rolul priorului Walter în producția Angels in America la Royal National Theatre din Londra, rol pentru care a fost nominalizat la Premiul Laurence Olivier pentru cel mai bun actor într-un rol principal într-o piesă. În 2018, a repetat rolul de pe Broadway la Teatrul Neil Simon, pentru care a primit un premiu Tony pentru cel mai bun actor într-un rol principal într-o piesă în același an.

Filmele și serialele actorului Andrew Garfield

 2022Brideshead Revisited (Serial)
Charles Ryder
 2022Under the Banner of Heaven (Serial)
Pyre
 2021tick, tick...BOOM!
Jonathan Larson
 2021The Eyes of Tammy Faye
Jim Bakker
 2020Mainstream
Link
 2018Under the Silver Lake / Sub lacul de argint
Sam
 2017Breathe / Rămâi
Robin Cavendish
 2017National Theatre Live: Angels in America Part One - Millennium Approaches
Prior Walter
 2017National Theatre Live: Angels in America Part Two - Perestroika
Prior Walter
 2016Silence / Tăcere
Rodrigues
 2016Hacksaw Ridge / Fără armă în linia întâi
Desmond Doss
 201499 Homes / Umbra conştiinţei
Dennis Nash
 2014The Amazing Spider-Man 2 / Uimitorul Om-Păianjen 2
Spider-Man / Peter Parker
 2012The Amazing Spider-Man / Uimitorul Om-Păianjen
Spider-Man / Peter Parker
 2010The Social Network / Rețeaua de socializare
Eduardo Saverin


 2009Freezing (Serial)
Kit
 2009Red Riding: The Year of Our Lord 1974 (Film TV)
Eddie Dunford
 2009Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 / În căutarea asasinului: 1980 (Film TV)
Eddie Dunford
 2009Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 / În căutarea asasinului: 1983 (Film TV)
Eddie Dunford
 2008The Other Boleyn Girl / Cealaltă moștenitoare Boleyn
Francis Weston
 2007Lions for Lambs / Leii mor pentru miei / Războiul ideilor
Todd Hayes
 2007Boy A
Jack Burridge
 2007Doctor Who (Serial)
Frank
 2007Trial & Retribution (Serial)
Martin Douglas
 2006Simon Schama's Power of Art (Serial documentar)
Boy with Fruit
 2005Swinging (Serial)
Diverse Roluri
 2005Sugar Rush (Serial)
Tom

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii