Header Ads Widget

Judith State

Toate filmele, serialele și biografia actriței Judith State cunoscută pentru filmele Sieranevada, 6.9 pe scara Richter, Monstri, Malmkrog, 9 povești de dragoste și ură în izolare, Tata mută munții, Rondul de noapte și R.M.N.

poza cu actrița română Judith State
sursă foto instagram Judith State


Biografia actriței românce Judith State

Judith State este o dansatoare profesionistă cu o fundație de balet clasic și o diplomă de licență în limbi străine în engleză și spaniolă. Deținător de burse de dans în SUA/New York la Broadway Dance Center, precum și la Festivalul Internațional de Dans ImpulsTanz din Viena.

În 2015, Judith State a fost distribuită în unul dintre rolurile principale ale filmului „Sieranevada” al celebrului regizor român Cristi Puiu, marcând debutul ei în cinema și începutul unei noi etape în viața ei. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes (2016) și i-a adus o nominalizare la premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol secundar. În 2018, Judith State colaborează din nou cu Cristi Puiu pentru filmul „Malmkrog” și este distribuită în rolul principal al debutului regizorului Marius Olteanu, în filmul „Monstrui”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (2019) și a distins-o pe Judith cu un Gopo pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. Apoi a colaborat ca roluri principale cu Daniel Sandu pentru filmul „Tatăl care mută munții” (2020), și cu Liviu Marghidan pentru filmul „Refugiu”.

Judith State lucrează atât ca interpretă/coregrafă, cât și ca actriță, combinând aceste domenii cu pasiunea ei pentru muzică și cânt.

Filmele și serialele actriței românce Judith State

 2022Zenith
 2022R.M.N.
Csilla
 2021Rondul de noapte
Charlie
 2021Tata mută munții
Alina
 2020Izolare / 9 povești de dragoste și ură în izolare
 2020Daca ne desteptam/If We Smarten Up (Scurt)
Tanara
 2020Malmkrog
Velterita
 2019Monstri.
Dana
 20166.9 pe scara Richter
Dancer (ca Judith Andreea State)
 2016Sieranevada
Sandra

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii