Header Ads Widget

Filmele cu super eroii din Universul Extins DC / DC Extended Universe (DCEU)

Universul Extins DC / DC Extended Universe (DCEU) este o franciză de filme americane și un univers comun centrat pe o serie de filme cu super eroi și seriale de televiziune produse de DC Studios și distribuite de Warner Bros Pictures. Se bazează pe personaje care apar în cărțile de benzi desenate americane publicate de DC Comics. Universul Extins DC include, de asemenea, benzi desenate, scurtmetraje, romane și jocuri video. La fel ca Universul DC original din benzile desenate, Universul Extins DC a fost înființat prin trecerea elementelor comune ale intrigii, setărilor, distribuției și personajelor.



Warner Bros intenționa să reunească în filme diverși supereroi DC Comics încă din 2002, când Wolfgang Petersen urma să regizeze un crossover al francizelor Superman și Batman. După ce un film planificat din Justice League a fost suspendat în 2008 și planurile inițiale ale universului au fost abandonate din cauza dezamăgirii critice și comerciale a filmului Green Lantern 3D: Protectorul Universului / Green Lantern din 2011, Warner Bros a stabilit acest univers comun în 2013.

Universul Extins DC a început cu filmul Man of Steel: Eroul / Man of Steel (2013), o repornire a seriei de filme Superman, urmată de Batman vs. Superman: Zorii dreptății / Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), care a servit ca o repornire a seriei de filme Batman. Aceste filme au fost urmate de peste o duzină de filme și au fost extinse pentru a include seriale de televiziune pentru serviciul de streaming HBO Max în 2022, începând cu serialul Peacemaker. După restructurarea studiourilor DC și numirea ca CEO a lui James Gunn și Peter Safran în 2022, franciza va fi în mare parte repornită odată cu lansarea filmului Flash / The Flash, ducând la filmele și serialele de televiziune DC Universe planificate de Gunn și Safran.

Universul Extins DC este a noua franciză de film cu cele mai mari încasări din toate timpurile, având încasări de peste 6,2 miliarde de dolari la box office-ul global. Filmul său cu cele mai mari încasări, Aquaman, a câștigat peste 1,15 miliarde de dolari la nivel mondial și a devenit cel mai mare film bazat pe revistele DC Comics până în prezent. Recepția față de franciză a fost în general mixtă în rândul criticilor și fanilor.

Toate filmele din Universul Extins DC


Man of Steel / Man of Steel: Eroul (2013)




Batman v Superman: Dawn of Justice / Batman vs. Superman: Zorii dreptății (2016)




Suicide Squad / Brigada sinucigașilor (2016)




Wonder Woman / Femeia Fantastică (2017)




Justice League / Liga dreptății (2017)




Aquaman (2018)




Shazam! (2019)




Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn / Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn (2020)




Wonder Woman 1984 / Femeia Fantastică 1984 (2020)




Zack Snyder's Justice League / Zack Snyder - Liga dreptății (2021)




The Suicide Squad / Brigada sinucigașilor: Misiune ucigașă (2021)




Peacemaker (2022 Serial)




Black Adam / Adam Întunecatul (2022)




Shazam! Fury of the Gods / Shazam! Furia zeilor (2023)




The Flash / Flash (2023)




Blue Beetle (2023)




Aquaman and the Lost Kingdom (2023)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii