Header Ads Widget

Stapanul Inelelor: Cele Doua Turnuri (2002)


The Lord of the Rings: The Two Towers
(Lord of the Rings 2)


"...Si pe toate sa le adune un inel, si altul nime,
Sa le ferece pe toate, astfel sa le stapaneasca,
Unde-s Umbrele, in Tinutul Mordor, in intunecime."


CALATORIA CONTINUA.


Consideratã de milioanele de cititori din întreaga lume, drept cea mai mare carte de aventuri scrisã vreodatã, trilogia lui J.R.R. Tolkien, “Stãpânul Inelelor”, descrie lupta pentru posesia unui Inel periculos. Dacã el este returnat creatorului sãu, lordul întunericului Sauron, Inelul îi va putea da acestuia puterea de a subjuga lumea.
New Line Cinema prezintã “Stãpânul Inelelor: Cele douã turnuri”, filmul central al lui Peter Jackson din trilogie, o aventurã a binelui împotriva rãului plasatã într-un timp al incertitudinilor, în tinutul Pãmânturilor din Mijloc, a cãrui premierã mondiala avut loc în 18 decembrie 2002.
Trilogia reprezintã o realizare fãrã precedent, cele trei filme au fost realizate simultan în timpul unui an si jumãtate de productie. Primul film din trilogie, ”Stãpânul Inelelor: Frãtia Inelului”, a fost lansat în 19 decembrie 2001 si a realizat peste 860 de milioane de dolari în întreaga lume. Filmul a fost nominalizat la 13 premii Oscar, mai mult decât oricare film lansat în acel an si a câstigat patru premii Oscar, incluzând premiul pentru ”cele mai bune efecte vizuale”.
La sfârsitul pãrtii întâi, datoritã mortii lui Boromir (Sean Bean) si cãderii lui Gandalf într-o grotã din Khazad, componenti frãtiei sunt fortati sã se despartã.
”Stãpânul Inelelor: Cele douã turnuri”, începe pe dealurile din Emyn Muil, unde hobbitul rãtãcit, Frodo (Elijah Wood) si Sam (Sean Astin) descoperã cã au fost urmãriti de misteriosul Gollum (Andy Serkis). O creaturã abilã care era el însusi atras de Inel, Gollum promite sã-i conducã la Portile Negre din Mordor, dacã ei îl vor elibera. Sam nu are încredere în noul tovarãs, dar lui Frodo îi este milã de Gollum.
Traversând Pãmântul din Mijloc, Aragorn (Vigoo Mortensen), arcasul elf Legolas (Orlando Bloom) si piticul Gimli (John Rhys-Davis) ajung la regatul asediat al lui Rohan, al cãrui fost mare rege Theoden (Bernard Hill) cãzuse sub influenta maleficã a lui Saruman, prin intermediul spionului sãu, sinistrul Wormtongue (Brad Dourif). Eowyn (Miranda Otto), nepoata regelui, recunoaste un conducãtor în rãzboinicul Aragorn. Crezând cã îsi va gãsi singur calea spre ea, Aragorn este constant bântuit de amintirile de dragoste pentru elfa Arwen (Liv Tyker) si de pactul pe care ei doi îl fãcuserã.
Gandalf (Ian McKellen) renaste ca Gandalf cel Alb si continuã lupta sa distrugãtoare cu Balrog, reamintindu-i lui Aragorn cã destinul sãu este sã uneascã poporul din Rohan cu ultimii sustinãtori ai rezistentei umane, poporul din Gondor.
Ĩntre timp, hobbitii capturati Merry (Dominic Monaghan) si Pippin (Billy Boyd) au evadat, scãpând de Uruk-hai în misterioasa pãdure Fangorn, unde ei descoperã un aliat neasteptat printre copacii seculari, pe Treebeard (Arborebarbos), un copac viu, ce poate merge, a cãrui pãdure a fost decimatã de Saruman.
Ĩn drumurile lor, partenerii frãtiei, vor avea parte de întâmplãri inimaginabile si vor fi martorii puterii nebãnuite a oamenilor lor.
Ĩmpreunã ei vor trebui sã înfrunte puternicele forte ale celor Douã Turnuri, aflate între Turnul Orthanc din Isengard, unde coruptul vrãjitor Saruman a ridicat o armatã puternicã de 10,000 de combatanti si fortãreata lui Sauron din Barad-dur, aflatã pe pãmântul întunecat al Mordor-ului.
“Stãpânul Inelelor: Cele douã turnuri”, introduce noi personaje, cum sunt:
Gollum. Acest misterios personaj ce apare si în primul film, apare în luminã pentru prima datã pentru a juca un rol principal în lupta pentru distrugerea Inelului.
Poporul lui Rohan – incluzându-i pe frumoasa Eowyn (Miranda Otto), fratele ei Eomer (Karl Urban) si regele lor vrãjit Theoden (Bernard Hill).
Wormtongue (Brad Dourif), sfãtuitorul duplicitar a lui Theoden si spionul lui Saruman, în regatul Rohan.
Omul Faramir (David Wenham), fratele din Gondor al lui Boromir (Sean Bean).
Ent, Arborebarbos, un copac viu ce poate merge si care este cel mai bãtrân din zona Pãmântului de Mijloc.
New Line Cinema prezintã o productie Wingnut Films, ”Stãpânul Inelelor: Cele douã turnuri”, regizat de Peter Jackson. Scenariul scris de Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair si Peter Jackson, a avut la bazã clasica trilogie a lui J.R.R. Tolkien.
Filmul a fost produs de Barry M. Osborne, Peter Jackson si Frank Walsh. Producãtori executivi sunt Robert Shaye, Michael Lynne si Mark Ordesky. Directorul de imagine este Andrew Lesnie, A.S.C. Productia decorurilor a fost semnatã de Grant Major. Editor este Michael Horton, iar co-producãtori sunt Rick Porras si Jamie Selkirk.
Costumele au fost realizate sub îndrumarea lui Ngila Dickson si Richard Taylor. Muzica a fost compusã, orchestratã si dirijatã de Howard Shore. Machiajul special, creaturile, armurile si machetele au fost realizate sub îndrumarea lui Richard Taylor. Efectele speciale au fost coordonate de Jim Rygiel.

Regia
Peter Jackson

In rolurile principale
Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler

Gen
Aventuri, Fantastic

Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii