Header Ads Widget

Recapitulare Game of Thrones sezonul 7 - Rezumat

Rezumat la sezonul 7 al serialului Urzeala Tronurilor in care joaca actori precum Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau sau Lena Headey. Recapitulare la sezonul 7 al serialului american produs de HBO, Urzeala Tronurilor - Game of Thrones.


Cel de-al optulea și ultimul sezon al serialului Game of Thrones, produs de televiziunea gigant HBO se apropie rapid. Dar cine va supraviețui și cine va "pleca" din Westeros odată ce praful se va depune pe serial?

Cel de-al șaptelea sezon și-a umplut cele șapte episoade până la refuz cu multă acțiune intensă, intriga politică și mult așteptate răzbunări, încât chiar și cei mai experimentați fani ai serialului Urzeala Tronurilor se pot chinui să-și reamintească totul cand va începe sfârșitul jocului.

Deci, iata un rezumat sau o recapitulare a celor sapte episoade din sezonul 7 Game of Thrones pentru a va reamintii tot ce s-a intamplat in el inainte să incepeti sa vizionati sezonul 8 care va incepe pe data de 14 aprilie 2019.





Sezonul 7 - Episodul 1 "Dragonstone"

Ajunsă la castelul Twins, Arya îi otrăvește fatal pe restul lorzilor Casei Frey. White Walkers se îndreaptă spre Zid, unde Tollett îi permite lui Bran și lui Meera să intre înăuntru. La Winterfell, în ciuda dezaprobării Sansei, Jon asigură loialitățile Casei Umber și Karstark, care au luptat alături de Ramsay în bătălia de la Bastards. La Citadel, Samwell fură cărți care dezvăluie o mare de "dragonglass" în Dragonstone și îi trimite lui Jon de știre. Mai târziu îl găsește pe Jorah într-o celulă.

În Riverlands, Arya întâlnește un grup de soldați Lannister prietenoși, care îi iau intenția de a o ucide pe Cersei ca pe o glumă. Thoros îi arată lui Sandor o viziune în foc. Descoperirea îl face să creadă în Lordul Luminii. În King's Landing, Jaime îi spune sorei sale Cersei despre necesitatea crucială de a avea aliați. Ea îl întâmpină pe Euron, care îi propune să se căsătorească cu el în schimbul flotei sale de fier (Iron Fleet). El își dorește o șansă să-i ucidă pe Theon și Yara, dar Cersei îl respinge, spunându-i că nu are încredere în el, iar Euron promite să se întoarcă cu un "cadou" pentru a-și dovedi loialitatea. Daenerys ajunge la Dragonstone, casa House Targaryen, împreună cu armata și dragonii ei.

Sezonul 7 - Episodul 2 "Stormborn"

Daenerys îl trimite pe omul din Dornish cu flota Yarei către Sunspear și un Unsullied la Casterly Rock, hotărând să ia cu asalt King's Landing. Ea pune la îndoială loialitatea lui Varys și îl amenință să-l ardă de viu dacă o trădează vreodată. Melisandre sosește și o încurajează să-l invite pe Jon Snow la Dragonstone. Gray Worm și Missandei își împlinesc relația. Cersei adună câțiva lorzi, cerându-le supunerea și îl pune pe Randyll Tarly director al sudului. Qyburn îi arată lui Cersei catapulta prototip capabilă să ucidă dragonii.

Arya se întâlnește cu Hot Pie și află despre ascensiunea lui Jon care devenise rege in Nord. Ea renunță la planul de a călători la King's Landing și, în schimb, se hotărăște să plece spre Winterfell. Dupa ce a primit scrisoarea lui Samwell, Jon pleaca spre Dragonstone in speranta de a o convinge pe Daenerys să-l sustina in lupta impotriva White Walkers. O lasă pe Sansa să conducă in locul lui și îl avertizează pe Littlefingers să păstreze distanța. Samwell aplică un tratament interzis pentru a trata infecția lui Jorah. Flota lui Euron o atacă pe Yara. Obara și Nymeria sunt uciși, în timp ce Ellaria, Tyene și Yara sunt capturați. Theon ezită să-l înfrunte pe Euron si reușește să fugă de masacru sărind în mare.






Sezonul 7 - Episodul 3 "The Queen's Justice"

Jon ajunge la Dragonstone. Daenerys îi cere s-o slujeasca si sa-i fie loial doar ei. El refuză și se concentrează în schimb pe ideia de a o convinge sa lupte alaturi de el impotriva Armatei morților. După sfatul lui Tyrion, Daenerys îi acordă lui Jon accesul la dragonglass-ul de pe insulă. Melisandre își ascunde prezența de Jon și pleacă la Volantis.

Bran ajunge la Winterfell și îi dezvăluie Sansei rolul pe care il are, acela de a fi Ravenul - corbul cu trei ochi. În King's Landing, Euron se întoarce cu Ellaria și Tyene ca un cadou pentru Cersei, care i-a promis că se va căsătorii cu el după ce războiul este câștigat. De asemenea, ea îi acordă controlul asupra armatei alături de fratele ei Jaime. Cersei îi da lui Tyene aceeași otravă care a ucis-o pe Myrcella, forțând-o pe Ellaria să privească moartea iminentă a fiicei sale.

În Oldtown, Jorah este vindecat si pleacă s-o găsească pe Daenerys. Ebrose il iartă pe Samwell. Grey Worm si soldatii Unsullied ataca Casterly Rock, dar gasesc cetatea in cea mai mare parte abandonată. Jaime conduce majoritatea forțelor Lannister într-un atac la Highgarden, în timp ce flota lui Euron atacă și distruge navele Unsullied. Forțele Lannister inving armata lui Olenna. Jaime îi propune Olennei să bea otrava, oferindu-i o moarte rapidă și nedureroasă. După ce o bea, ea mărturisește că îl otrăvise pe Joffrey.

Sezonul 7 - Episodul 4 "The Spoils of War"

Arya se întoarce la Winterfell, unde se reîntâlnește cu Sansa și se antreneaza cu Brienne, ambele fiind descurajate de abilitățile sale excepționale de luptă. Bran se dezlănțuiește la adresa Meerei, spunandu-i că nu mai este băiatul pe care l-a însoțit prin nord. Littlefinger îi dă lui Bran pumnalul folosit anterior în încercarea sa de asasinare.

Cersei asigură Bănca de Fier ca va returna complet investiția lor, deoarece un tren care transportă aur de la Highgarden se îndreaptă spre King's Landing.

Într-o peșteră plină cu dragonglass, Jon îi arată picturi antice lui Daenerys, picturi care descriu "primii bărbați" și "copiii pădurii" unindu-si forțele împotriva mortilor vii. Mai târziu, Daenerys își dă seama că atacul asupra Casterly Rock era o distragere a atenției. În ciuda protestelor lui Tyrion, ea decide să ia măsuri. Condusă de Daenerys călare pe un drogon, cavaleria Dothraki ia prin surprindere armata Lannister și ucide sau captează forțele rămase. Drogonul este rănit în timpul luptei de o suliță trasă de arbaleta imensa mânuită de Bronn. Jaime disperat fuge călăre spre Daenerys care este vulnerabilă, dar Drogonul aruncă flăcări la timp pentru a contracara atacul. Bronn il plachează pe Jaime la timp aruncându-l in râu si astfel salvându-i viața.






Sezonul 7 - Episodul 5 "Eastwatch"

Jaime și Bronn se întorc la King's Landing. Împotriva sfaturilor lui Tyrion, Daenerys îsi pune dragonul sa ii arda de vii pe Randyll și Dickon Tarly, acestia rămânând fideli lui Cersei, nevrand sa-i jure ei credinta.

Jorah ajunge la Dragonstone și se reuneste cu Daenerys. Maestrul Wolkan îi avertizează pe Jon și pe oamenii din Citadel despre mortii vii care se apropie de Eastwatch by the Sea. Jon decide să călătorească dincolo de zid și să prinda un mort viu pentru a o convinge pe Cersei ca trebuie facuta o alianță temporară. Davos îl introduce pe furiș pe Tyrion în interiorul King's Landing, unde acesta se întâlnește în secret cu Jaime și îi oferă un armistițiu, pe care Cersei îl acceptă, informându-l pe Jaime că este însărcinată.

Davos se întâlnește cu Gendry și îl aduce inapoi la Dragonstone. Citadel ignoră scrisoarea lui Wolkan, iar Samwell fură câteva cărți și pleacă cu Gilly și Little Sam.

La Winterfell, Littlefinger observă că Arya îl spionează și o face să găsească in camera lui o scrisoare scrisă de Sansa. Jon, Jorah și Gendry, impreuna cu Hound, Brotherhood și un grup Free Folk condus de Tormund, părăsesc Eastwatch și trec Zidul, intenționând să găsească o dovadă pentru Cersei, pentru ca aceasta să-și dea seama că armata morților este reală.

Sezonul 7 - Episodul 6 "Beyond the Wall"

La Winterfell, Littlefinger incearca s-o izoleze pe Sansa. Tensiunile dintre Arya și Sansa cresc după ce Arya a descoperit scrisoarea trimisă de Sansa, cerându-i lui Joffrey să-l lase in pace pe Robb. Sansa descoperă sacul cu fețe al lui Arya pe care aceasta l-a luat de la Braavos.

La Dragonstone, Tyrion o sfătuiește pe Daenerys în legătură cu negocierile pe care aceasta le va avea cu Cersei. Dincolo de zid, Jon luptă pentru a aduce Sudului o dovadă a existenței White Walkers. După ce au capturat un mort viu, grupul este inconjurat de armata White Walkers. Jon îl trimite pe Gendry la Eastwatch și trimite un corb la Daenerys pentru ai cere ajutorul. Thoros îngheață peste noapte.

Daenerys sosește și salvează grupul cu ajutorul dragonilor ei. Night King, liderul mortilor vii, aruncă o suliță de gheață spre Viserion, unul dintre dragonii lui Daenerys, și îl ucide. Daenerys zboară, împreună cu grupul, dar nu reușește să-l salveze pe Jon. Benjen Stark intervine și se sacrifică pentru a-i permite lui Jon să scape. Când Jon și Daenerys se reunesc, Jon îi jură credință lui Daenerys considerand-o regina lui si a Nordului. Night King îl reinvie pe Viserion, făcând dragonul parte a armatei sale.






Sezonul 7 - Episodul 7 "The Dragon and the Wolf"

La King's Landing, mortul viu este prezentat Lannisterilor. Cersei cere neutralitatea lui Jon în Marele Război, dar el își susține jurământul catre Daenerys, făcând-o pe Cersei să plece. Tyrion se întâlnește în privat cu Cersei, aparent incercand s-o facă să se alăture luptei impotriva armatei White Walkers. Cersei îi dezvăluie mai târziu lui Jaime că minte și că intenționează să folosească Golden Company of Braavos pentru a-și menține poziția asupra Westeros. Dezgustat, Jaime dezertează și se îndreaptă spre nord.

Simtindu-se mai apropiati după ce au scapat de mortii vii, Jon și Daenerys fac dragoste.

La Dragonstone, Theon câștigă respectul oamenilor săi și îi conduce in luptă pentru a o salva pe Yara.

La Winterfell, Littlefinger seamăna discordie, folosindu-se de disputa dintre Arya si Sansa, care a dus la procesul Aryei. În mod surprinzător, Littlefinger este acuzat de trădare împotriva Casei Stark și Nordului și este executat de Arya.

Samwell ajunge la Winterfell și se întâlnește cu Bran, unde ambii discută despre originea lui Jon. Ei își dau seama că Jon este un Targaryen adevarat numit Aegon și moștenitor legitim al Tronului de Fier, părinții săi - Rhaegar Targaryen și Lyanna Stark - s-au căsătorit în secret.

La Eastwatch, Night King călărește dragonul Viserion care cu flăcările lui prăbușește o porțiune din Zid, permițând armatei morților vii să treacă.




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii