Header Ads Widget

Kit Harington

Kit Harington s-a nascut pe 26 decembrie 1986 in Acton, Londra, Anglia si este cunoscut in special pentru interpretarea personajului Jon Snow din filmul serial produs de HBO, Game of Thrones / Urzeala tronurilor.

Cand inca era in scoala de actorie, Kit Harington a fost cooptat in echipa Teatrului National din Londra pentru a juca rolul lui Albert in adaptarea nuvelei War Horse / Calul de luptă a scriitorului Michael Morpurgo. Piesa a primit 2 premii Olivier Awards si ia adus lui Kit recunoastere si un al doilea rol intr-o alta piesa de teatru: Posh.

In 2011 Kit Harington da auditii si primeste rolul lui Jon Snow din serialul Game of Thrones / Urzeala tronurilor. In acelasi an filmul serial se lanseaza si devine un succes, unul din cele mai vizionate seriale din ultimul timp. Harington este foarte apreciat pentru interpretare si devine unul din putinii actori - personaj care supravietuieste timp de 5 sezoane.

In 2012 actorul isi face debutul si pe marele ecran jucand rolul lui Vincent din filmul horror Silent Hill: Revelation 3D. In acest film Kit joaca alaturi de actori mult mai cunoscuti precum Carrie-Anne Moss  si Sean Bean cu care lucrase si in primul sezon al serialului Game of Thrones.

In 2014 primeste primul lui rol principal in filmul Pompeii si isi pune la dispozitie vocea pentru personajul Eret din filmul de animatie How to Train Your Dragon 2. Tot in 2014, in paralel cu filmarile la Game of Thrones joaca in drama biografica Testament of Youth si in filmul de actiune si aventuri: Seventh Son alaturi de Jeff Bridges.

In 2015, britanicul Kit Harington joaca in comedia 7 Days in Hell alaturi de Andy Samberg si primeste rolul principal in filmul de actiune si spionaj MI-5 in care joaca alaturi de Peter Firth.

Anul 2016 il gaseste pe Harington implicat in alte doua proiecte. Rolul principal in drama "The Death and Life of John F. Donovan" unde joaca rolul lui JFD alaturi de Susan Sarandon si rolul principal in thrillerul western Brimstone alaturi de Dakota Fanning.

In 2015 Kit a fost prins de paparazzi pe platourile de filmare ale serialului Game of Thrones imbracat in costumatia lui Jon Snow si umbla zvonul ca ar aparea si in sezonul 6 al serialului desi la finalul sezonului 5, comandantul Rondului de Noapte a fost...

Lista cu Filmele in  care a jucat Kit Harington

Extrapolations (Serial 2023)
Baby Ruby (2022)
Eternals / Eternii (2021)
Brimstone /  (2016) - Samuel
The Death and Life of John F. Donovan  (2016) - John F. Donovan
7 Days in Hell / 7 zile în iad (2015) - Charles Poole
MI-5 / Mi-5: Pentru binele tuturor (2015) - Will Holloway
How to Train Your Dragon 2 / Cum să îţi dresezi dragonul 2 (2014) - Eret, fiul lui Eret (voce)
Pompeii / Pompeii 3D (2014) - Milo
Seventh Son / Al şaptelea fiu (2014)
Testament of Youth  (2014) - Roland Leighton
Silent Hill: Revelation 3D / Silent Hill: Revelaţia 3D (2012) - Vincent Carter
Game of Thrones / Urzeala tronurilor (2011) - Jon Snow

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii