Header Ads Widget

Gambitul damei - The Queen's Gambit (Serial Netflix 2020) trailer și detalii

Serial dramă "Gambitul damei" 2020, cu actorii Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie și Bill Camp - Trailer oficial, descriere, dată de lansare, episoade și actorii care joacă în serialul "The Queen's Gambit".

Pe scurt despre serialul Netflix, Gambitul damei: The Queen's Gambit este o miniserie de televiziune dramă americană din 2020, bazată pe romanul cu același nume al lui Walter Tevis din 1983. Titlul se referă la „Gambitul Reginei”, o deschidere de șah. A fost scris și regizat de Scott Frank, care a creat serialul împreună cu Allan Scott, care deține drepturile asupra cărții. Începând de la mijlocul anilor 1950 și continuând până în anii 1960, povestea urmărește viața lui Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), o minune fictivă a șahului aflată în vârful lumii șahului în timp ce se luptă cu dependența de droguri și alcool.

Netflix a lansat serialul Gambitul damei pe 23 octombrie 2020. După patru săptămâni, a devenit cea mai vizionată miniserie cu scenarii de la Netflix, devenind cea mai bună mini serie Netflix în 63 de țări. Serialul a primit aprecieri de critică, cu elogii deosebite îndreptate către performanța actriței Taylor-Joy, cinematografia și valorile producției. De asemenea, a primit un răspuns pozitiv din partea comunității de șah, iar datele sugerează că a crescut interesul publicului pentru joc.



Actorii principali ai serialului The Queen's Gambit:
Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp, Marcin Dorocinski, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling, Isla Johnston, Janina Elkin, Matthew Dennis Lewis, Russell Dennis Lewis, Patrick Kennedy, Christiane Seidel, Jacob Fortune-Lloyd, Akemnji Ndifornyen, Annabeth Kelly

Regizori: Scott Frank

Creatori: Allan Scott

Genul filmului serial: Dramă

Număr de episoade pe sezon: 7 episoade

Data de lansare serial: 23 Octombrie 2020 pe Netflix

Lansare serial în România: 23 Octombrie 2020 pe Netflix

Cunoscut și ca:

Producători: Flitcraft, Wonderful Films, Netflix

Distribuitor în România: Netflix

Țara: SUA

Descriere serial The Queen's Gambit: Beth Harmon, orfană de nouă ani, este tăcută, îmbufnată și, după toate aparențele, neremarcabilă. Asta până când joacă primul ei joc de șah. Simțurile ei devin mai ascuțite, gândirea ei mai clară și, pentru prima dată în viață, se simte pe deplin controlată. Până la vârsta de șaisprezece ani, ea concurează pentru campionatul U.S. Open. Dar pe măsură ce Beth își perfecționează abilitățile în circuitul profesional, miza devine mai mare, izolarea ei devine mai înfricoșătoare, iar gândul de evadare devine cu atât mai tentant. Bazat pe cartea lui Walter Tevis.

Trailer subtitrat în română la filmul serial The Queen's Gambit (2020) Gambitul damei

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii