Header Ads Widget

Detalii noi in legatura cu filmul despre Vlad Ţepeş

Un interviu cu scenaristul Charlie Hunnam publicat de Entertainment Weekly ne oferă câteva informaţii noi despre filmul dedicat vieţii lui Vlad Ţepeş, al cărui producător va fi nimeni altul decât Brad Pitt. S-a comentat că Hunnam a scris scenariul cu un fel de 300 medieval în minte, dar se pare că scenaristul s-a gândit mai degrabă la Braveheart, dar admite că aspectul final s-ar putea afla la distanţă egală de cele două surse.

Într-un articol publicat zilele trecute (îl poţi citi aici), ne întrebam cât de corect din punct de vedere istoric vor fi aventurile tânărului Vlad din acest film realizat de Summit Entertainment, cei din spatele mega-succesului Twilight. Iată că Charlie Hunnam declară acum că a citit un pic mai multă istorie decât Frank Miller înainte de a scrie romanul grafic 300. "Eram foarte interesat să văd cum omul acela s-a transformat într-un adevărat mit ca urmare a comportamentului său şi mi s-a părut foarte uşor să întreţeşi mitologia în istorie fără să prejudiciezi adevărul", spune Hunnam.

Despre subiect, scenaristul spune că este epic, "foarte mare". "Mai tot timpul este vorba despre Vlad, tânărul care trebuie să-şi asume rolul de prinţ, dar nu ne rezumăm la tinereţea lui, ci şi la deceniile care vor urma. Pe scurt, s-au petrecut următoarele: imperiul otoman şi-a mărit teritoriul cu ajutorul cuceririlor unui cuplu tată-fiu de sultani. Au trecut Dunărea în Valahia, care este cel mai sudic principat din cele trei care formau România de astăzi: Valahia, Transilvania şi Moldova". Wow, tipul chiar şi-a făcut lecţiile! Cu ocazia asta află şi americanii că Transilvania NU este o ţară cu sau fără vampiri întâlniţi la tot pasul.

Citeste tot articolul

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii