Header Ads Widget

Alien (Film acțiune sf 1979) cu Sigourney Weaver

Film sf de acțiune online "Alien" 1979 cu actorii Sigourney Weaver, Veronica Cartwright și Tom Skerritt. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Alien".


Despre filmul Alien 1979

Alien este un film de groază științifico-fantastic din 1979 regizat de Ridley Scott și scris de Dan O'Bannon. Bazat pe o poveste a lui O'Bannon și Ronald Shusett, urmărește echipajul remorcherului spațial comercial Nostromo, care se întâlnește cu Alienul omonim, un extraterestru agresiv și mortal eliberat pe navă. Filmul îi are în distribuție pe Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm și Yaphet Kotto. A fost produs de Gordon Carroll, David Giler și Walter Hill prin compania lor Brandywine Productions și a fost distribuit de 20th Century Fox. Giler și Hill au revizuit și au făcut completări la scenariu; Shusett a fost producător executiv. Alienul și artefactele însoțitoare au fost proiectate de artistul elvețian H. R. Giger, în timp ce artiștii de concept Ron Cobb și Chris Foss au proiectat decorurile mai umane.


Filmul Alien a avut premiera pe 25 mai 1979, ca seară de deschidere a celui de-al patrulea Festival Internațional de Film de la Seattle, prezentat în 70 mm la miezul nopții. A primit o lansare largă pe 22 iunie și a fost lansat pe 6 septembrie în Regatul Unit. A primit recenzii mixte la lansare, dar a fost un succes la box-office, câștigând premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale, trei premii Saturn (cel mai bun film SF, cea mai bună regie pentru Ridley Scott și cea mai bună actriță în rol secundar pentru Veronica Cartwright) și un premiu Hugo pentru cea mai bună prezentare dramatică. Reevaluarea critică de atunci a făcut ca Alien să fie considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai mari filme științifico-fantastice și de groază din toate timpurile. În 2002, Alien a fost considerat „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic” de către Biblioteca Congresului și a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite. În 2008, a fost clasat de Institutul American de Film drept al șaptelea cel mai bun film din genul science fiction și al 33-lea cel mai bun film din toate timpurile de către Empire.


Succesul filmului Alien a dat naștere unei francize media de filme Alien, romane, benzi desenate, jocuri video și jucării. De asemenea, a lansat cariera de actorie a actriței Sigourney Weaver, oferindu-i primul rol principal. Povestea întâlnirilor personajului ei cu creaturile extraterestre a devenit nucleul tematic și narativ al continuărilor Alien 2 - Misiune de pedeapsă / Aliens (1986), Alien 3 (1992) și Alien 4 Renașterea / Alien Resurrection (1997). O încrucișare cu franciza Predator a produs filmele Alien vs. Predator (2004) și Aliens vs. Predator: Requiem (2007). O serie prequel include filmul Prometheus (2012) și filmul Alien: Covenant (2017), ambele regizate de Ridley Scott.




Descrierea filmului Alien:

In timp ce nava de remorcare Nostromo se intoarce spre Pamant, echipajul intercepteaza un semnal SOS de pe o planeta apropiata si pornesc in directia ei pentru a investiga. Dupa o aterizare proasta, cativa membri ai echipajului parasesc nava pentru a explora zona, gasind cuibul unei creaturi necunoscute. In acest timp, computerul navei lor descifreaza mesajul, care se dovedeste a nu fi de fapt o chemare in ajutor, ci un avertisment. Cand unul din ouale din cuib este tulburat, echipajul nu constientizeaza pericolul ce ii paste, decat atunci cand este prea tarziu.

Actori:
Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Tom Skerritt, John Hurt, Harry Dean Stanton, Ian Holm, Yaphet Kotto, Bolaji Badejo, Helen Horton

Regizor:
Ridley Scott

Genul filmului:
Horror, SF, Thriller

Data lansare (SUA): 25 Mai 1979

Trailer la filmul sf "Alien" 1979



Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Filme noi Netflix 2021, Seriale noi Netflix 2021 si 2022, Filme de Paște,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii