Header Ads Widget

Ce filme să vedem de Paște - inclusiv Netflix

Și pentru că vine Paștele, unii dintre voi veți dori să vedeți și niște filme legate de sărbătoarea de Paști. Am căutat pe internet și pe Netflix și am găsit câteva filme care au legătură cu Paștele pe care vi le recomandăm.




Iata o mica lista cu cele mai cunoscute filme de Paște:

Jesus Christ Superstar (1973)
Filmul in regia lui Norman Jewison este un "musical" si nu are nici o replica vorbita, toate cuvintele fiind cantate. A fost nominalizat la Oscar pentru coloana sonora si la Globul de aur pentru cel mai bun film muzical.

Jesus of Nazareth (1977)
Franco Zeffirelli face un film de exceptie despre viata lui Isus. Filmul a fost dat dupa revolutie in fiecare an pe TVR in perioada pastelui. Actorul Robert Powell dupa parerea mea il intruchipeaza extraordinar de bine pe Isus Cristos. Filmul este foarte lung dar merita vazut.

The Last Temptation of Christ (1988)
Filmul lui Martin Scorsese este unul foarte controversat pentru ca urmareste viata lui Isus ca om si pacatele comise de el. Filmul este facut dupa cartea cu acelasi nume a scriitorului Nikos Kazantzakis.

The Passion of the Christ (2004)
Mel Gibson face unul dintre cele mai bune filme ale lui. Un film care prezinta viata lui Isus Cristos intr-un mod foarte violent. Sunt unele scene pe care cu greu le poti urmari.
In film apare si actrita româncă Maia Morgenstern in rolul Fecioarei Maria.

Noe
Un film din 2014 cu Russell Crowe și Jennifer Connelly în rolurile principale. O adaptare ambițioasă a a poveștii lui Noe zugrăvește viziunile care l-au făcut să rostească profeții cumplite despre apocalipsă și să clădească o arcă pentru a supraviețui potopului. Un film care poate fi urmărit pe Netflix.

Silence - Tăcere (2016)
Un film din 2016 cu Andrew Garfield, Adam Driver și Liam Neeson, care spune povestea a doi misionari iezuiți din secolul al XVII-lea care caută un preot dispărut în Japonia. Credința lor este supusă la grele încercări și interzisă cu violență. Filmul poate fi vizionat pe Netflix.

Cinci eroi de legendă
Este un film de animație pentru copii, în care Moș Crăciun, Iepurașul de Paște, Zâna Măseluță și ceilalți eroi luptă cu un spirit diabolic hotărât să distrugă credința și visele inocente ale copiilor.
Acest desen animat poate fi văzut pe Netflix.

Hop - Țop
Un alt desen animat care poate fi urmărit de copii în ziua sau seara de Paște, este Hop - Țop. Un aiurit dă cu mașina peste iepurașul de Paști și trebuie să-i preia atribuțiile pentru ca sărbătoarea să poată continua. Filmul de animație Hop - Țop poate fi urmărit pe Netflix.

Si daca vreti si o comedie legata de sarbatoarea de Paste puteti incerca filmul asta peste care am dat pe Imdb. Numele filmului este Jesus Christ Vampire Hunter (2001) si promo-ul filmului suna asa: Primul testament spune "Ochi pentru ochi", al doilea testament spune "Iubeste-ti aproapele", iar al treilea "Rupe-i fundul" sau lovește-l în fund, cum vreti sa traduceti Kicks Ass!!! :)

De asemenea, puteți încerca și comedia "Monty Python's Life of Brian"
"Viața lui Brian" este una dintre numeroasele capodopere ale faimosului grup de comedie britanic, Monty Python. Dacă știți câte ceva despre Mounty Python, veți fi conștienți că va fi un film hilar ... dar s-ar putea să doriți să lăsați copiii într-o altă cameră cu cadourile lor de Paște. Filmul îl urmărește pe Brian, un tânăr evreu care se naște în aceeași zi cu Iisus, este vecinul său de alături și este confundat cu Mesia. Dacă vă place mai mult satira religioasă decât religia însăși, acesta este filmul de Paște pentru voi. După lansare și ulterior după acuzații de blasfemie, filmul s-a promovat singur ca „Foarte amuzant încât a fost interzis în Norvegia!”. Acest film poate fi văzut pe Netflix.

Va doresc un Paste fericit!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii