Header Ads Widget

Timothee Chalamet - Biografie, filme și seriale

Actorul Timothée Chalamet (nume complet Timothée Hal Chalamet) s-a născut pe 27 decembrie 1995 în New York, America și este cunoscut pentru filmele Dune, Interstelar și Lady Bird și Call Me by Your Name - Strigă-mă pe numele tău.



Biografia actorului Timothee Chalamet

Timothee Chalamet a primit mai multe premii de-a lungul carierei sale, inclusiv nominalizări la un premiu Oscar, trei premii BAFTA Film, două premii Globul de Aur, patru premii Screen Actors Guild și patru premii Critics' Choice Movie Awards. Timothee Chalamet și-a început cariera de actor în scurtmetraje și reclame, înainte de a apărea în serialul dramă Homeland în 2012. Doi ani mai târziu, și-a făcut debutul în filmul de comedia și dramă Men, Women & Children - Bărbați, femei și copii, iar mai târziu a apărut în filmul științifico-fantastic Interstelar.

Recunoașterea lui Timothee Chalamet a venit în 2017, cu rolul Elio Perlman în drama romantică a lui Luca Guadagnino, „Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name”, după care a apărut în filmele Hot „Summer Nights” și „Lady Bird”, precum și în filmul western Ostile. Interpretarea sa din „Call Me by Your Name - Strigă-mă pe numele tău” i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor; la 22 de ani, a devenit al treilea cel mai tânăr actor nominalizat la categoria cel mai bun actor. Apoi l-a jucat pe Nic Sheff în drama autobiografică Beautiful Boy (2018), pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur, la Screen Actors Guild Award și la BAFTA Film Award. În 2019, Timothee Chalamet a jucat rolul Henric al V-lea al Angliei și al lui Theodore „Laurie” Laurence în dramele de epocă „The King - Regele” și, respectiv, „Little Women - Fiicele doctorului March”. În 2021, a jucat rolul principal în filmul științifico-fantastic Dune al regizorului Denis Villeneuve, și a fost în distribuția filmului Cronica franceză din Liberty, Kansas Evening Sun / The French Dispatch regizat de Wes Anderson.

Proiecte viitoare
Timothee Chalamet va apărea în distribuția regizorului Adam McKay pentru filmul de comedie original Netflix „Don’t Look Up”, precum și în filmul de dragoste horror „Cu tot cu oase / Bones & All”, unde va juca din nou alături de Luca Guadagnino. De asemenea, el urmează să îl interpreteze pe cântărețul Bob Dylan într-un film biografic numit Going Electric, regizat de James Mangold, dar din cauza complicațiilor cauzate de pandemia COVID-19 din Statele Unite, producția filmului a fost amânată.

Timothee Chalamet este programat să joace în „Find Me”, o adaptare cinematografică a romanului cu același nume din 2019, precum și în continuarea filmului Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name, reluând rolul Elio. În mai 2021, a fost ales să-l interpreteze pe tânărul Willy Wonka în filmul muzical Wonka, regizat de Paul King, la care a început filmările în octombrie 2021 și este programat să fie lansat în martie 2023. În octombrie 2021, a fost anunțat că va relua rolul lui Paul Atreides în continuarea filmului Dune, intitulată Dune: Partea II / Dune: Part Two și care va fi lansată pe 20 octombrie 2023.

Sora lui mai mare este actrița Pauline Chalamet.

Filmele și serialele actorului Timothee Chalamet

 2023Wonka
Young Willy Wonka
 2021Don't Look Up
Yule
 2021Cadillac: How Do You Drive with Scissorhands? (Video Scurt)
Edgar Scissorhands
 2019The King - Regele
Hal
 2019A Rainy Day in New York - O zi ploioasă în New York
Gatsby
 2018Beautiful Boy
Nic Sheff
 2017Great Performers: Horror Show (Video Scurt)
The Cannibal
 2017Hostiles
Pvt. Philippe DeJardin (sub numele Timothee Chalamet)
 2017Lady Bird
Kyle Scheible
 2017Hot Summer Nights
Daniel
 2016Miss Stevens
Billy
 2015Love the Coopers - Haos de Crăciun
Charlie
 2015The Adderall Diaries
Teenage Stephen
 2015One and Two
Zac
 2014Spinners (Scurt)
Jace
 2014Worst Friends
Young Sam
 2014Men, Women & Children - Barbati, femei si copii
Danny Vance
 2013Trooper (Film TV)
Lee Flaxton
 2012Homeland: Reteaua terorii (Serial)
Finn Walden- 8 episoade
 2012Royal Pains (Serial)
Luke- 4 episoade
 2009Loving Leah (Film TV)
Young Jake
 2009Law & Order - Lege si Ordine (Serial)
Eric Foley- 1 episod
 2008Clown (Scurt)
Clown Boy
 2008Sweet Tooth (Scurt)
Samuel (sub numele Timothy Chalamet)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii