Header Ads Widget

Lady Bird (Film comedie-dramă 2017) Trailer și detalii

Film comedie și dramă "Lady Bird" 2017 cu actorii Saoirse Ronan, Laurie Metcalf și Timothee Chalamet. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Lady Bird".


Despre filmul Lady Bird

Lady Bird este un film american de comedie-dramă din 2017, scris și regizat de Greta Gerwig, în debutul ei solo în regie. Amplasat în Sacramento, California, din toamna anului 2002 până în toamna anului 2003, filmul spune povestea unei absolvente de liceu și relația tensionată cu mama ei. Filmul o are rol principal pe actrița Saoirse Ronan, alături de Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson și Lois Smith în roluri secundare.

Filmul de comedie și dramă Lady Bird a avut premiera la cel de-al 44-lea Festival de Film Telluride pe 1 septembrie 2017 și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 3 noiembrie 2017, de A24. Filmul a fost apreciat de critică pe scară largă, criticii lăudând scenariul și regia lui Greta Gerwig, precum și interpretările lui Saoirse Ronan și Laurie Metcalf. A fost considerat de mulți critici drept unul dintre cele mai bune filme ale anului 2017 și unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2010. Filmul Lady Bird a fost ales de National Board of Review, American Film Institute și revista Time drept unul dintre primele zece filme din 2017. La cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar, a câștigat cinci nominalizări: cel mai bun film, cea mai bună actriță (pentru Saoirse Ronan), cea mai bună actriță în rol secundar (pentru Laurie Metcalf), cel mai bun scenariu original și cel mai bun regizor. La cea de-a 75-a ediție a Globurilor de Aur, filmul a câștigat două premii — Cel mai bun film (muzical sau comedie) și cea mai bună actriță într-un muzical sau comedie (pentru Saoirse Ronan) — și a fost nominalizat pentru în alte două categorii. De asemenea, a fost nominalizat la trei premii ale Academiei Britanice de Film. Filmul a lansat și o coloană sonoră.

Sinopsis la filmul Lady Bird

O adolescentă (Saoirse Ronan) navighează într-o relație plină de iubire, dar tulbure, cu mama ei puternică (Laurie Metcalf) pe parcursul unui an de liceu plin de evenimente și emoționant.



Descrierea sinopsis a filmului Lady Bird

Christine „Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) este absolventă de liceu care tânjește după aventură, sofisticare și oportunități, dar găsește puțin din asta în liceul ei catolic din Sacramento. Anul superior se îmbunătățește: își găsește prima dragoste, participă la piesa școlii și, cel mai important, se înscrie la facultate.

Regia
Greta Gerwig

Actori în distribuție
Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothee Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen McKinley Henderson, Odeya Rush, Jordan Rodrigues, Marielle Scott, John Karna, Jake McDorman, Bayne Gibby, Laura Marano, Marietta DePrima, Daniel Zovatto, Kristen Cloke, Andy Buckley, Paul Keller, Kathryn Newton, Myra Turley, Bob Stephenson, Abhimanyu Katyal, Chris Witaske, Ben Konigsberg, Gurpreet Gill, Richard Jin, Joan Patricia O'Neil, Robert Figueroa, Carla Valentine, Roman Arabia, Monique Edwards, Matthew Maher, Anita Kalathara

Genul filmului
Comedie, Dramă

Dată de lansare:
1 septembrie 2017

Cunoscut și ca
Lady Bird - titlul original, Lady Bird - titlul în România

Trailer la filmul Lady Bird (2017)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii