Header Ads Widget

Strigă-mă pe numele tău (Film dramă romantic 2017) Call Me by Your Name Trailer și detalii

Film dramă și romantic "Strigă-mă pe numele tău" 2017 cu actorii Armie Hammer, Timothee Chalamet și Michael Stuhlbarg. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Call Me by Your Name".


Despre filmul Strigă-mă pe numele tău

Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name este un film dramă romantic de maturizare din 2017 regizat de Luca Guadagnino. Scenariul său, de James Ivory, care a coprodus și el, se bazează pe romanul cu același titlu din 2007 al lui André Aciman. Filmul este ultima parte din trilogia tematică „Desire” a lui Guadagnino, după Eu sunt dragostea / Io sono l'amore (2009) și A Bigger Splash: Pasiuni Periculoase / A Bigger Splash (2015). Amplasat în 1983, în nordul Italiei, filmul Strigă-mă pe numele tău relatează relația romantică dintre un tânăr de 17 ani, Elio Perlman (Timothée Chalamet) și Oliver (Armie Hammer), un student absolvent de 24 de ani, asistent al tatălui lui Elio, Samuel (Michael Stuhlbarg), profesor de arheologie. Filmul mai are în rolurile principale actrițele Amira Casar, Esther Garrel și Victoire Du Bois.

Dezvoltarea a început în 2007, când producătorii Peter Spears și Howard Rosenman au optat pentru drepturile asupra romanului lui Aciman. Ivory fusese ales să co-regizeze împreună cu Guadagnino, dar a demisionat în 2016. Guadagnino se alăturase proiectului ca cercetător de locații și în cele din urmă a devenit unic regizor și co-producător. Filmul Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name a fost finanțat de mai multe companii internaționale, iar filmările principale au avut loc în principal în orașul și comuna Crema, Lombardia, între mai și iunie 2016. Directorul de imagine Sayombhu Mukdeeprom a folosit film de 35 mm, spre deosebire de cinematografia digitală. Realizatorii de film au petrecut săptămâni întregi decorând Villa Albergoni, una dintre principalele locații de filmare. Guadagnino s-a îngrijit de coloana sonoră a filmului, care cuprinde trei cântece originale ale compozitorului american Sufjan Stevens.

Sony Pictures Classics a achiziționat drepturile de distribuție pentru filmul Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name înainte de premiera sa la Festivalul de Film de la Sundance din 2017, pe 22 ianuarie 2017. Filmul a început o lansare limitată în Statele Unite pe 24 noiembrie 2017 și a fost lansat general pe 19 ianuarie 2018. A primit elogii de la critici pe scară largă, în special pentru scenariul lui Ivory, regia lui Guadagnino, cinematografia lui Mukdeeprom și interpretările lui Timothee Chalamet, Armie Hammer și Michael Stuhlbarg. Filmul a strâns o serie de premii, inclusiv multe pentru scenariu, regie, actorie și muzică. A primit patru nominalizări la cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun actor pentru Timothee Chalamet, în vârstă de 22 de ani (al treilea cel mai tânăr nominalizat din categorie) și câștigând pentru cel mai bun scenariu adaptat. Scenariul a câștigat, de asemenea, la cea de-a 23-a ediție a Premiilor Criticilor, la cea de-a 71-a ediție a premiilor British Academy Film și la cea de-a 70-a ediție a Premiilor Writers Guild of America. De atunci, este considerat unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2010 și ale secolului XXI.

Sinopsis la filmul Strigă-mă pe numele tău

În Italia anilor 1980, dragostea înflorește între un student în vârstă de șaptesprezece ani și bărbatul mai în vârstă angajat ca asistent de cercetare al tatălui său.



Descrierea sinopsis a filmului Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name

Este vara lui 1983, iar tânărul Elio Perlman, în vârstă de 17 ani, își petrece zilele cu familia la vila lor din secolul al XVII-lea din Lombardia, Italia. În curând îl întâlnește pe Oliver, un doctorand chipeș care lucrează ca stagiar pentru tatăl lui Elio. În mijlocul splendorii însorite a împrejurimilor, Elio și Oliver descoperă frumusețea amețitoare a dorinței trezite pe parcursul unei veri care le va schimba viața pentru totdeauna.

Regia
Luca Guadagnino

Actori în distribuție
Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, André Aciman, Peter Spears, Andrew Duncan Hinojosa, Maria Caggianelli Villani

Genul filmului
Dramă, Romantic

Dată de lansare:
22 ianuarie 2017

Cunoscut și ca
Call Me by Your Name - titlul original, Strigă-mă pe numele tău - titlul în România

Trailer la filmul Strigă-mă pe numele tău / Call Me by Your Name (2017)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii