Header Ads Widget

Predator (Film acțiune și thriller 1987) cu Arnold Schwarzenegger

Film acțiune și thriller "Predator" 1987 cu actorii Arnold Schwarzenegger, Kevin Peter Hall și Carl Weathers. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Predator".


Despre filmul Predator 1987

Predator este un film american de acțiune științifico-fantastică din 1987, regizat de John McTiernan și scris de frații Jim și John Thomas. Este primul film din franciza Predator. Filmul îl are în rol principal pe Arnold Schwarzenegger în rolul liderului unei echipe de elită paramilitare de salvare într-o misiune de salvare a ostaticilor din teritoriul gherilei într-o pădure tropicală din America Centrală, care îl întâlnesc pe mortalul Predator (Kevin Peter Hall), un extraterestru abil, avansat tehnologic, care îi urmărește și îi vânează.

Filmul Predator a fost scris în 1984 sub titlul de lucru Hunter. Filmările au avut loc din martie până în iunie 1986, cu efectele creaturii concepute de Stan Winston; bugetul era în jur de 15 milioane de dolari. 20th Century Fox a lansat filmul pe 12 iunie 1987, în Statele Unite, și a încasat 98 de milioane de dolari în întreaga lume. Recenziile inițiale au fost mixte, dar filmul a fost considerat de atunci un clasic al genurilor de acțiune științifico-fantastică și unul dintre cele mai bune filme ale anilor 1980.

Succesul filmului Predator a lansat o franciză media de filme, romane, benzi desenate, jocuri video și jucării. A dat naștere la patru sequele: Predator 2 (1990), Predators (2010), Predatorul / The Predator (2018) și Prada / Prey (2022). Un crossover cu franciza Alien a produs franciza Alien vs. Predator, care includ AVP: Alien vs. Predator (2004) și Aliens vs. Predator: Requiem (2007).



Descrierea filmului Predator:

Arnold Schwarzenegger il interpreteaza pe neinfricatul luptator de combat Dutch Schaefer, trimis de guvernul SUA intr-o misiune extrem de periculoasa intr-o jungla plina de capcane dintr-o tara a Americii Centrale, unde trebuie sa salveze niste diplomati americani capturati de o guerila sangeroasa. Desi vrea sa lucreze impreuna cu oamenii sai de incredere, Pentagonul ii baga pe gat o echipa de la CIA, condusa de adversarul lui Schaefer, un tip pe nume Dillon.

Un elicopter ii parasuteaza clandestin la marginea junglei infernale pe Schaefer si Dillon, precum si pe restul echipei: Hawkins, Mac, Blain, Billy si Ponch. In timp ce survoleaza zona, ei descopera zeci de cadavre macelarite ale unor luptatori din cadrul Beretelor Verzi. Imaginea e socanta, trupurile neinsufletite ale acestora fiind spanzurate de copaci, dupa ce in prealabil pielea le-a fost jupuita.

Actori:
Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, Jesse Ventura, Sonny Landham, Richard Chaves, R.G. Armstrong, Shane Black, Kevin Peter Hall, Steve Boyum, William H. Burton Jr, Franco Columbu, Peter Cullen, Henry Kingi, Sven-Ole Thorsen

Regizor:
John McTiernan

Genul filmului:
Actiune, Aventuri, SF

Data lansare (SUA): 12 Iunie 1987

Trailer la filmul Predator (1987)



Filme noiLista actori, Lista filme 2010, Concursuri, Sondaje

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii