Header Ads Widget

Seria de filme Activitate Paranormală / Paranormal Activity

Activitate Paranormală / Paranormal Activity este o franciză americană de filme de groază supranaturale, formată din șapte filme și medii suplimentare. Creat de Oren Peli, filmul original a avut premiera în 2007 și a fost lansat pe scară largă în 2009.



Filmele sunt de obicei bazate pe diverse familii care sunt bântuite de demonul Asmodeus „Tobi” din Cartea lui Tobit, care urmărește, îngrozește și, în cele din urmă, ucide mai mulți membri ai familiei și alți trecători pe parcursul filmelor. Seria folosește camere de producție instalate și camere de securitate sau alte dispozitive de înregistrare în încercarea de a prezenta filmele ca material găsit.

Seria de filme Activitate Paranormală / Paranormal Activity a primit recenzii generale mixte pentru toate filmele. Primul și al treilea film au primit o recepție critică în general pozitivă, al doilea și al cincilea film au primit recenzii mai mixte, iar al patrulea, al șaselea și al șaptelea au primit în mare parte recenzii negative. Seria a avut succes financiar, obținând profituri puternice bazate pe randamentul investiției. Serialul în ansamblu a încasat de peste treizeci de ori bugetul total.

Un al șaptelea film, intitulat Paranormal Activity: Next of Kin, a fost lansat pe 29 octombrie 2021 pentru serviciul de streaming Paramount+, și un al optulea film, Paranormal Activity: The Other Side, anunțat să fie lansat în 2023.

În ce ordine să vezi filmele Activitate Paranormală

Deoarece unele dintre filmele din seria Activitate Paranormală sunt continuări și altele sunt prequel-uri (un film care conține evenimente care le preced pe cele ale unui film existent), vă recomandăm să vedeți filmele în următoarea ordine:

Activitate Paranormală 3
Activitate Paranormală 2
Activitate Paranormală 1
Activitate Paranormală 4
Activitate Paranormală: Cei însemnați
Activitate Paranormală: Dimensiunea Spectrală
Activitate Paranormală: Next of Kin

Filmele Activitate Paranormală în ordinea în care au fost lansate


Activitate Paranormală / Paranormal Activity (2007)


Activitate Paranormală 2 / Paranormal Activity 2 (2010)


Activitate Paranormală 3 / Paranormal Activity 3 (2011)


Activitate Paranormală 4 / Paranormal Activity 4 (2012)



Activitate Paranormală: Cei însemnați / Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)


Activitate Paranormală: Dimensiunea Spectrală / Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)


Activitate Paranormală: Next of Kin (2021)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii