Header Ads Widget

Activitate paranormală (Film horror 2007) Paranormal Activity Trailer și detalii

Film horror și mister "Activitate paranormală" 2007 cu actorii Katie Featherston, Micah Sloat și Mark Fredrichs. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Paranormal Activity".


Despre filmul Activitate paranormală

Activitate paranormală / Paranormal Activity este un film american de groază supranatural din 2007, produs, scris, regizat, filmat și editat de Oren Peli. Filmul se concentrează pe un cuplu tânăr (Katie Featherston și Micah Sloat) care sunt bântuiți de o prezență supranaturală în casa lor. Apoi au instalat o cameră pentru a documenta ceea ce îi bântuie. Filmul folosește filmări găsite care au fost oglindite în filmele ulterioare ale seriei.

Dezvoltat inițial ca un lungmetraj independent și proiectat în festivaluri de film în 2007, filmul a fost filmat cu suma de 15.000 de dolari. A fost apoi achiziționat de Paramount Pictures și modificat, în special cu un nou final care a costat încă 200.000 de dolari. A primit o lansare limitată în SUA pe 25 septembrie 2009, iar apoi o lansare la nivel național pe 16 octombrie 2009. Filmul a câștigat aproape 108 milioane de dolari la box office-ul din SUA și alte 85 de milioane de dolari la nivel internațional, pentru un total global de 193 de milioane de dolari. Paramount/DreamWorks a achiziționat drepturile din SUA pentru 350.000 USD. Este cel mai profitabil film realizat vreodată, bazat pe randamentul investiției, deși astfel de cifre sunt dificil de verificat independent, deoarece este probabil să excludă costurile de marketing.

Filmul este prima intrare din seria de filme Activitate paranormală / Paranormal Activity. O continuare paralelă, Activitate paranormală 2 / Paranormal Activity 2, a fost lansată în 2010. Succesul primelor două filme a generat filme suplimentare în serie: prequelul Activitate paranormală 3 / Paranormal Activity 3 în 2011 și continuarea celui de-al doilea film, Activitate paranormală 4 / Paranormal Activity 4 în 2012. A cincea tranșă și spin-off, Activitate paranormală: Cei însemnați / Paranormal Activity: The Marked Ones, a fost lansată în 2014, iar cea de-a șasea tranșă, Activitate Paranormală. Dimensiunea Spectrală / Paranormal Activity: The Ghost Dimension, a fost lansată în 2015. Un joc video, The Lost Soul, a fost lansat în 2017, în timp ce un al șaptelea film, Paranormal Activity: Next of Kin, a fost lansat în 2021.



Descrierea sinopsis a filmului Activitate paranormală / Paranormal Activity

La scurt timp după ce s-au mutat într-o casă suburbană, Katie (Katie Featherston) și Micah (Micah Sloat) devin din ce în ce mai deranjați de ceea ce pare a fi o prezență supranaturală. În speranța de a surprinde dovezi ale acesteia pe film, au instalat camere video în casă, dar nu sunt pregătiți pentru evenimentele terifiante care urmează.

Regia
Oren Peli

Actori în distribuție
Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Ashley Palmer, Crystal Cartwright, Spencer Marks, Randy McDowell, James Piper

Genul filmului
Horror, Mister

Dată de lansare:
14 octombrie 2007

Cunoscut și ca
Paranormal Activity - titlul original, Activitate paranormală - titlul în România

Trailer la filmul Activitate paranormală / Paranormal Activity (2007)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii