Header Ads Widget

Daisy Ridley

Toate filmele, serialele și biografia actriței Daisy Ridley cunoscută pentru filmele Războiul stelelor - Episodul VII: Trezirea Forţei, Războiul stelelor: Ultimii Jedi, Războiul stelelor: Skywalker - Ascensiunea, Peter Iepuraşul, Crima din Orient Express și Haos Ambulant.Biografia actriței Daisy Ridley

Daisy Ridley (nume complet Daisy Jazz Isobel Ridley) s-a născut pe 10 aprilie 1992 în Londra, Anglia și este o actriță și artistă de voce engleză, care a devenit remarcabilă pentru rolul ei ca Rey în trilogia continuare la Star Wars: Războiul stelelor - Episodul VII: Trezirea Forţei / The Force Awakens (2015), Războiul stelelor: Ultimii Jedi / The Last Jedi (2017) și Războiul stelelor: Skywalker - Ascensiunea / The Rise of Skywalker (2019).

Daisy Ridley a apărut și în filmul cu mister Crima din Orient Express / Murder on the Orient Express (2017), a jucat personajul principal al dramei romantice Ophelia (2018) și a jucat ocazional actorie vocală, în special filmul de acțiune live/animație Peter Iepuraşul / Peter Rabbit (2018) și jocuri video precum 12 Minutes.

Și-a împrumutat recent vocea pentru jocul video 12 Minutes, alături de James McAvoy și Willem Dafoe. Jocul a primit recenzii pozitive iar performanța lui Daisy Ridley fiind și ea lăudată. A făcut recent o apariție surpriză în cel mai recent film al lui Judd Apatow, Bula / The Bubble, în rolul lui Kate, o AI excitată. Filmul a primit recenzii negative.

Daisy Ridley a filmat recent The Marsh King's Daughter în Ontario, Canada, pe 7 iunie 2021, ea jucând rolul principal. Filmările tocmai s-au încheiat pe 6 august 2021. A semnat de asemenea pentru un film thriller mister SF numit Mind Fall, cu Mathieu Kassovitz ca regizor și filmează în prezent un film pentru Disney+ intitulat Young Woman and the Sea, cu Daisy Ridley jucând rolul Gertrude Ederle. A filmat, de asemenea, în secret, un film indie intitulat Sometimes I Think About Dying, în Astoria, Oregon, cu Rachel Lambert în regie și Daisy Ridley servind în plus ca producător principal al proiectului. Ea va fi, de asemenea, vocea într-un film de animație francez stop motion The Inventor, care urmează să fie lansat în 2023.

Daisy Ridley locuiește în Primrose Hill, Londra. Din 2017, are o relație cu actorul Tom Bateman, pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare a filmului Crima din Orient Express / Murder on the Orient Express.

Filmele și serialele actriței Daisy Ridley

 Women in the Castle
 Young Woman and the Sea
Gertrude Ederle
 The Inventor
Marguerite (voce)
 2022Sometimes I Think About Dying
Fran
 2022The Marsh King's Daughter
Helena Pelletier
 2021Chaos Walking / Haos Ambulant
Viola
 2020Asteroid Hunters (Documentar)
Narrator (voce)
 2019Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker / Războiul stelelor: Skywalker - Ascensiunea
Rey
 2017-2018Star Wars: Forces of Destiny / Războiul Stelelor: Forțe ale destinului (Serial)
Rey (voce)
 2018Peter Rabbit / Peter Iepuraşul
Cotton-Tail (voce)
 2018Ophelia
Ophelia
 2017Star Wars: The Last Jedi / Războiul stelelor: Ultimii Jedi
Rey


 2017Murder on the Orient Express / Crima din Orient Express
Miss Mary Debenham
 2015Saturday Night Live (Serial)
Daisy Ridley (segment "Star Wars Auditions")
 2015Scrawl
Hannah
 2014Mr Selfridge (Serial)
Roxy
 2014Silent Witness / Martor tăcut (Serial)
Hannah Kennedy
 2013Toast of London (Serial)
Stage Hand
 2013Youngers (Serial)
Jessie
 2013Casualty / Pacientii (Serial)
Fran Bedingfield
 1991Omohide poro poro
Taeko (English version, voce)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii