Header Ads Widget

Mad Max 4: Drumul furiei (Film acțiune 2015) Mad Max 4: Fury Road

Film 2015 "Mad Max: Fury Road" - Trailer oficial, descriere, dată de lansare, regizori și actorii care joacă în filmul "Mad Max 4: Drumul furiei". Actorii principali în filmul "Mad Max" sunt: Tom Hardy și Charlize Theron.

Despre filmul Mad Max 4: Drumul furiei

Mad Max: Drumul furiei / Mad Max: Fury Road este un film australian de acțiune post-apocaliptic din 2015, co-scris, co-produs și regizat de George Miller. Miller a colaborat cu Brendan McCarthy și Nico Lathouris la scenariu. A patra parte și o repornire a francizei Mad Max, a fost produsă de Village Roadshow Pictures, Kennedy Miller Mitchell și RatPac-Dune Entertainment și distribuită de Roadshow Entertainment în Australia și de Warner Bros. Pictures la nivel internațional. Filmul îi are în distribuție pe Tom Hardy și Charlize Theron în rolurile principale, alături de Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoe Kravitz, Abbey Lee și Courtney Eaton în roluri secundare. Amplasat într-un deșert post-apocaliptic, unde benzina și apa sunt mărfuri rare, Fury Road îl urmărește pe Max Rockatansky, care își unește forțele cu Împărăteasa Furiosa împotriva liderului de cult Immortan Joe și a armatei sale, ducând la o lungă bătălie rutieră.

George Miller a venit cu ideea pentru Drumul furiei în 1987, dar filmul a petrecut mulți ani în iadul dezvoltării, înainte ca pre-producția să înceapă în 1998. Încercările de a filma filmul în anii 2000 au fost amânate de nenumărate ori din cauza atacurilor din 11 septembrie, războiul din Irak și controverse în jurul vedetei Mel Gibson, ceea ce l-a determinat pe Miller să reformeze rolul Max Rockatansky. Miller a decis să continue filmul din nou în 2007, după lansarea filmului animat Happy Feet. În 2009, Miller a anunțat că filmările vor începe la începutul lui 2011. Hardy a fost ales în rolul lui Max în iunie 2010, producția fiind planificată să înceapă în noiembrie. Filmările principale au fost amânate de mai multe ori înainte de a începe efectiv în iulie 2012. Filmul s-a încheiat în decembrie 2012, deși filmări suplimentare au fost filmate în noiembrie 2013.

Mad Max: Drumul furiei a avut premiera la Los Angeles pe 7 mai 2015 și a fost lansat în Australia pe 14 mai. A avut încasări de 375,7 milioane de dolari la box office la nivel mondial, făcându-l cel mai mare film Mad Max, dar se estimează că a suferit pierderi totale de 20–40 de milioane de dolari atunci când toate costurile de publicitate și alte costuri sunt adăugate la producția sa de 154,6–185,1 milioane de dolari buget. Filmul a fost lăudat de critici pentru regie, scriere, secvențe de acțiune, partitură muzicală, aspecte tehnice și interpretări (în special cele ale lui Tom Hardy și Charlize Theron) și a primit numeroase premii. La cea de-a 88-a ediție a Premiilor Oscar ale Academiei, a fost nominalizat la zece categorii, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor, și a câștigat în șase, cel mai multe premii câștigate de un film la ceremonia din acel an: cel mai bun montaj de film, cel mai bun design de producție, cel mai bun design de costume, cel mai bun machiaj și coafura, cel mai bun mix al sunetului și cea mai bună editare a sunetului. Retrospectiv, filmul a fost numit unul dintre cele mai mari filme de acțiune din toate timpurile și unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2010.

O dispută salarială între Warner Bros și George Miller a întârziat eforturile timpurii de a produce proiecte ulterioare. Un prequel, Mad Max: Furiosa, urmează să fie lansat pe 24 mai 2024, Miller revenind ca scenarist și regizor. Filmul este precedat de Mad Max (1979), Mad Max 2: Războinicul șoselelor în 1981 și Mad Max 3: Cupola Tunetului în 1985.



Actori: Tom Hardy, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz, Riley Keough, Nathan Jones, Hugh Keays-Byrne, Abbey Lee, Josh Helman, Courtney Eaton, John Howard, Richard Carter, Iota, Angus Sampson, Jennifer Hagan, Megan Gale, Melissa Jaffer, Melita Jurisic, Gillian Jones, Joy Smithers, Coco Jack Gillies, Chris Patton, Stephen Dunlevy, Richard Norton, Vincent Roxburgh, John Walton, Ben Smith-Petersen, Russ McCarroll, Judd Wild

Regizor: George Miller

Scenaristi: Nick Lathouris, Brendan McCarthy, George Miller

Genul filmului: Acţiune, Aventuri, SF

Data de lansare:
In America - 15 Mai 2015
In Romania - 15 Mai 2015

Tip Ecran: 3D

AKA: Mad Max 4

Producator: Kennedy Miller Productions, Village Roadshow Pictures

Wallpaper

Citate din film:
 Max Rockatansky: [Narare] My name is Max. My world is fire and blood. Once, I was a cop. A road warrior searching for a righteous cause. As the world fell, each of us in our own way was broken. It was hard to know who was more crazy... me... or everyone else.

Nux (Nicholas Hoult): Oh, what a day... what a lovely day!

Descrierea filmului Mad Max: Drumul furiei

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorească de unul singur şi să nu își facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie.

Trailerul filmului Mad Max 4: Drumul furiei / Mad Max 4: Fury Road - 2015


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii