Header Ads Widget

Mad Max 2: Războinicul șoselelor (Film acțiune sf 1981) Mad Max 2: The Road Warrior Trailer și detalii

Film acțiune și aventuri sf "Mad Max 2: Războinicul șoselelor" 1981 cu actorii Mel Gibson, Bruce Spence și Michael Preston. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Mad Max 2: The Road Warrior".


Despre filmul Mad Max 2: Războinicul șoselelor

Mad Max 2 (lansat ca The Road Warrior / Războinicul șoselelor în Statele Unite) este un film australian de acțiune post-apocaliptic din 1981 regizat de George Miller. Este a doua ediție din franciza Mad Max, Mel Gibson reluând rolul lui „Mad” Max Rockatansky. Povestea filmului despre o comunitate de coloniști care încearcă să se apere împotriva unei trupe itinerante de tâlhari, urmărește un motiv arhetipic al filmului de frontieră „western”, la fel și rolul lui Max ca un om împietrit a cărui decizie de a-i ajuta pe coloniști îl ajută să-și redescopere umanitatea. Filmările au avut loc în locații din jurul Broken Hill, în Outback-ul New South Wales.

Filmul a fost lansat pe 24 decembrie 1981, cu aprecieri larg răspândite, cu elogii deosebite acordate performanței lui Mel Gibson, partiturii muzicale, cinematografiei, secvențelor de acțiune, designului costumelor și utilizării cât mai puțin al dialogului. A fost, de asemenea, un succes de box office, iar estetica post-apocaliptică și punk a filmului a ajutat la popularizarea genului în film și ficțiune. La cea de-a zecea ediție a Premiilor Saturn, filmul a câștigat cel mai bun film internațional și a fost nominalizat pentru încă cinci premii: cel mai bun regizor, cel mai bun actor pentru Mel Gibson, cel mai bun actor în rol secundar pentru Bruce Spence, cel mai bun scenariu și cele mai bune costume pentru Norma Moriceau. Mad Max 2: Războinicul șoselelor este salutat pe scară largă ca fiind atât unul dintre cele mai mari filme de acțiune din toate timpurile, cât și una dintre cele mai bune continuări realizate vreodată, iar cluburile de fani ai filmului și activitățile tematice „road warrior” continuă și în secolul 21.

Precedat de Mad Max în 1979, filmul a fost urmat de Mad Max: Cupola Tunetului / Mad Max Beyond Thunderdome în 1985 și Mad Max: Drumul furiei / Mad Max: Fury Road în 2015.



Descrierea sinopsis a filmului Mad Max 2: Războinicul șoselelor / Mad Max 2: The Road Warrior

După ce a răzbunat moartea soției și a fiului său uciși de mâna unui lider de bandă vicios, Max (Mel Gibson) conduce pe autostrăzile post-apocaliptice din interiorul australian, respingând atacurile triburilor nomade care pradă străinilor. Căzut într-o tabără condusă de relativ pașnicul Pappagallo (Mike Preston), Max plănuiește la început să le fure petrolul, dar în curând devine apărătorul reticent al grupului împotriva uriașului Humungus (Kjell Nilsson) și a nemiloșilor săi.

Regia
George Miller

Actori în distribuție
Mel Gibson, Bruce Spence, Michael Preston, Max Phipps, Vernon Wells, Kjell Nilsson, Emil Minty, Virginia Hey, William Zappa, Arkie Whiteley, Steve J. Spears, Syd Heylen, Moira Claux, David Downer, David Slingsby, Kristoffer Greaves, Max Fairchild, Tyler Coppin

Genul filmului
Acțiune, Aventuri, SF

Dată de lansare:
24 decembrie 1981

Trailer la filmul Mad Max 2: Războinicul șoselelor / Mad Max 2: The Road Warrior (1981)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii