Header Ads Widget

Mad Max (Film acțiune sf 1979) Trailer și detalii

Film acțiune și aventuri sf "Mad Max 1" 1979 cu actorii Mel Gibson, Joanne Samuel și Tim Burns. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Mad Max".


Despre filmul Mad Max

Mad Max este un film de acțiune distopic australian din 1979, regizat de George Miller și produs de Byron Kennedy. Mel Gibson îl joacă pe „Mad” Max Rockatansky, un ofițer de poliție devenit legiuitor într-o Australia din viitorul apropiat, în mijlocul colapsului social. Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne, Steve Bisley, Tim Burns și Roger Ward mai joacă în film. James McCausland și George Miller au scris scenariul după o poveste a lui George Miller și Byron Kennedy.

Filmările pentru Mad Max a avut loc în și în jurul orașului Melbourne și au durat șase săptămâni. Filmul a primit inițial o recepție polarizată la lansarea sa în aprilie 1979, deși a câștigat patru premii AACTA. Filmat cu un buget de 400.000 USD, a câștigat peste 100 de milioane USD în venituri brute la nivel mondial și a stabilit un record Guinness pentru cel mai profitabil film. Succesul lui Mad Max a fost creditat pentru deschiderea în continuare a pieței globale pentru filmele australiene New Wave.

Filmul a devenit primul din seria Mad Max, dând naștere la trei continuări: Mad Max 2: Războinicul șoselelor / Mad Max 2: The Road Warrior (1981), Mad Max: Cupola Tunetului / Mad Max Beyond Thunderdome (1985) și Mad Max: Drumul furiei / Mad Max: Fury Road (2015). În 2020, a fost anunțat un al cincilea film, care se va intitula Mad Max: Furiosa.



Descrierea sinopsis a filmului Mad Max

Într-un viitor distopic nu prea îndepărtat, când cea mai prețioasă resursă a omului - petrolul - a fost epuizată și lumea s-a scufundat în război, foamete și haos financiar, ultimele vestigii ale legii din Australia încearcă să rețină o bandă de motocicliști vicioasă. Max (Mel Gibson), un ofițer din Patrula Forțelor Principale, lansează o vendetă personală împotriva bandei atunci când soția (Joanne Samuel) și fiul său sunt vânați și uciși, lăsându-l cu nimic altceva decât instinctele de supraviețuire și răzbunare.

Regia
George Miller

Actori în distribuție
Mel Gibson, Joanne Samuel, Tim Burns, Hugh Keays-Byrne, Steve Bisley, Roger Ward, Lisa Aldenhoven, David Bracks, Bertrand Cadart, David Cameron, Robina Chaffey, Stephen Clark, Mathew Constantine, Jerry Day, Reg Evans, Howard Eynon, Max Fairchild, John Farndale, Peter Felmingham, Sheila Florance, Nic Gazzana, Hunter Gibb, Vincent Gil, Andrew Gilmore, Jonathan Hardy, Brendan Heath, Paul Johnstone, Nick Lathouris, John Ley, Steve Millichamp

Genul filmului
Acțiune, Aventuri, SF

Dată de lansare:
12 aprilie 1979

Trailer la filmul Mad Max (1979)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii