Header Ads Widget

Review recenzie la filmul Matrix 4 Renașterea - Matrix 4 Resurrections

Review recenzie la filmul de acțiune sf Matrix 4 Renașterea - Matrix 4 Resurrections apărut în 2021. În distribuție îi găsim pe lângă cei doi protagoniști Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss pe actorii Jessica Henwick, Yahya Abdul-Mateen II, Christina Ricci, Ellen Hollman, Priyanka Chopra Jonas, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Daniel Bernhardt, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson


Review recenzie la filmul Matrix 4 Renașterea (2021)

„Matrix” are o moștenire complexă. Primul său film este unul dintre cele mai cunoscute ale cinematografiei, reinventând filmele de acțiune pentru secolul 21. Continuările sale au fost mult mai slabe și nu s-au ridicat la nivelul originalului. Douăzeci de ani mai târziu, această continuare a poveștii cu filmul Matrix Renașterea, a fost, pentru mine, o continuare mult mai bună decât Matrix - Reîncărcat și Matrix - Revoluții – dar pot înțelege de ce alți oameni ar putea să nu simtă la fel.

Thomas Anderson (Keanu Reeves) este un designer de jocuri. În urmă cu douăzeci de ani, jocul său video despre o lume digitală care acționează ca un anestezic pentru a ascunde adevărul despre existența umană a fost un mare succes. De atunci, viața lui a fost afectată de boli mintale, tentative de sinucidere și incapacitatea de a-și accepta lumea ca fiind reală. El este abordat de Bugs (Jessica Henwick) care încearcă să-l convingă pe Neo că instinctele lui sunt corecte și a revenit în simulare, dar dacă evenimentele din „Matrix 1” au fost, de fapt, reale – cum de este Neo încă în viață?

Simt că descoperirea modului propriu în care filmul Matrix Renașterea se confruntă cu cele anterioare vă va guverna sentimentele despre restul filmului. Nu este prima dată când un film se joacă cu propria sa mitologie în acest fel, dar am simțit că acesta a fost, în contextul seriei, o cale inteligentă de urmat. A permis acestui film să omagieze (și chiar să arate direct) originalele și să le lege din nou în intrigă. Logica din spatele tuturor alegerilor din film cred că a fost bine făcută. De ce mașinile l-au reintrodus pe Neo în Matrix, explicația pentru existența lui Trinity acolo, noile înfățișări pentru Morpheus și Agentul Smith sunt toate tratate bine. Există chiar și șmecherii proprii pentru cei care au cunoștințe mai profunde despre filmele Matrix, cum ar fi distribuirea lui Chad Stahelski în rolul lui Chad, un înlocuitor pentru Thomas Anderson și John Gaeta în rolul designerului, care pledează pentru mai mult slow motion.

Există, de asemenea, câteva scene de acțiune destul de bune. Principala, o goană cu motocicleta pe străzile din San Francisco este foarte bine făcută și „modul roi”, o referire la modurile hoardă pe care le au diverse jocuri acum, a fost inteligentă, deși uneori puțin oribilă. Mi-au plăcut multe personaje noi și, după ce am vizionat „Sense8”, este frumos că atât de mult din acea distribuție să aibă o altă șansă să apară în filmul Matrix Renașterea a lui Wachowski.

Greșeala, din punctul meu de vedere, în cazul filmului Matrix Renașterea este, la fel ca în cazul multor filme, finalul ușor previzibil și dezamăgitor. Întotdeauna este vorba despre băieții buni și băieții răi, iar dacă finalul nu este unul la înălțime, cu siguranță că filmul nu va avea succes. Iar Matrix Renașterea venind în cinematografe la o săptămână după excelentul Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă, nu a ajutat deloc.

Cred că Matrix Renașterea este la modul foarte lejer, cea mai bună continuare a filmului original „The Matrix” și unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut anul acesta. Nota mea pentru filmul de acțiune sf Matrix 4 Renașterea este 7 din 10 stele și cu siguranță este unul din filmele pe care trebuie să le vedeți (în cinematograf).


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii