Header Ads Widget

Seria de Filme Harry Potter - Toate Filmele cu Harry Potter în ordine

Harry Potter este o serie de filme bazată pe romanele omonime ale lui J. K. Rowling. Seria este distribuită de Warner Bros. și constă din opt filme fantastice, începând cu Harry Potter și piatra filosofală (2001) și culminând cu Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 (2011). O serie prequel spin-off numită Animale Fantastice care va consta din cinci filme a început cu filmul Animale fantastice și unde le poți găsi (2016), marcând începutul francizei media din universul Lumea vrăjitorilor.



Seria de filme Harry Potter a fost produsă în principal de David Heyman și îi are în rolurile principale pe Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson în rolul celor trei personaje principale: Harry Potter, Ron Weasley și Hermione Granger. La serie au lucrat patru regizori: Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell și David Yates. Michael Goldenberg a scris scenariul pentru Harry Potter și Ordinul Phoenix (2007), în timp ce scenariile filmelor rămase au fost scrise de Steve Kloves. Producția s-a desfășurat pe parcursul a zece ani, arcul principal al poveștii urmând încercarea lui Harry de a-și depăși inamicul Lord Voldemort (Cap-de-Mort).

Harry Potter și Talismanele Morții, al șaptelea și ultimul roman din serie, a fost adaptat în două lungimetraje. Partea 1 a fost lansată în noiembrie 2010, iar partea 2 a fost lansată în iulie 2011.

Talismanele Morții – Partea 1, Piatra Filosofală și Talismanele Morții – Partea 2 sunt printre cele 50 de filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile și se clasifică pe locurile 48, 47 și 13 în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări, cu Piatra Filosofală și Talismanele Morții – Partea 2 încasând peste 1 miliard de dolari. Fără ajustarea inflației, este a treia serie de filme cu cele mai mari încasări, cu 7,7 miliarde de dolari în încasări la nivel mondial.


Actori în distribuția filmelor Harry Potter

Pe lângă cei trei actori principali, alți membri importanți ai distribuției filmului Harry Potter sunt Robbie Coltrane în rolul Rubeus Hagrid, Tom Felton în rolul lui Draco Malfoy, Alan Rickman în rolul lui Severus Snape și Dame Maggie Smith în rolul Minerva McGonagall.

Richard Harris, care a jucat rolul profesorului Albus Dumbledore, a murit pe 25 octombrie 2002, ceea ce a făcut ca rolul să fie redistribuit în al treilea film, Harry Potter și prizonierul din Azkaban. Regizorul Alfonso Cuarón l-a ales pe Michael Gambon pentru a interpreta personajul lui Dumbledore și acesta a jucat în toate filmele care au urmat.

Printre membrii distribuției se numără Helena Bonham Carter în rolul Bellatrix Lestrange, Warwick Davis în rolul Filius Flitwick, Ralph Fiennes în rolul Lord Voldemort (Cap-de-Mort), Brendan Gleeson în rolul Alastor Moody, Richard Griffiths în rolul Vernon Dursley, Jason Isaacs ca Lucius Malfoy, Gary Oldman în rolul Sirius Black, Fiona Shaw în rolul Petunia Dursley, Timothy Spall în rolul Peter Pettigrew, David Thewlis în rolul Remus Lupin, Emma Thompson în rolul Sybill Trelawney, Mark Williams în rolul Arthur Weasley și Julie Walters în rolul Molly Weasley.

Filmele cu Harry Potter în ordinea în care au fost lansate în cinematografe

Harry Potter și Piatra Filozofală (2001)


Harry Potter și Piatra Filosofală / Harry Potter and the Philosopher's Stone (apărut în Statele Unite sub numele de Harry Potter and the Sorcerer's Stone) este un film fantastic din 2001 regizat de Chris Columbus și distribuit de Warner Bros. Pictures, bazat pe romanul lui JK Rowling din 1997 cu același nume. Produs de David Heyman și scenariu de Steve Kloves, este primul episod din seria de filme Harry Potter. Filmul îl are ]n rol Principal pe Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, cu Rupert Grint în rolul Ron Weasley și Emma Watson în rolul Hermione Granger. Povestea filmului urmărește primul an al lui Harry la Școala de Vrăjitorie și Magie Hogwarts, când descoperă că este un vrăjitor faimos și își începe educația formală de vrăjitorie.

Harry Potter și Camera Secretelor (2002)


Filmul Harry Potter și Camera Secretelor / Harry Potter and the Chamber of Secrets este realizat în 2002, regizat de Chris Columbus și distribuit de Warner Bros. Pictures. Filmul este bazat pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 1998. Produs de David Heyman și scris de Steve Kloves, este continuarea lui Harry Potter și piatra filosofală (2001) și a doua parte din seria de filme Harry Potter. Filmul continuă cu actorul Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, cu Rupert Grint în rolul Ron Weasley și Emma Watson în rolul Hermione Granger. Povestea filmului urmărește cel de-al doilea an al lui Harry la Școala de Vrăjitorie și Magie Hogwarts, în timp ce Moștenitorul lui Salazar Slytherin deschide Camera Secretelor, dezlănțuind un monstru care îi împietrește pe elevii școlii.

Harry Potter și Prizonierul din Azkaban (2004)


Filmul Harry Potter și prizonierul din Azkaban / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban este realizat în 2004, regizat de Alfonso Cuarón și distribuit de Warner Bros. Pictures. Este bazat pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 1999. Produs de Chris Columbus, David Heyman și Mark Radcliffe și scris de Steve Kloves, este continuarea filmului Harry Potter și Camera Secretelor (2002) și al treilea din seria de filme Harry Potter. Filmul continuă cu actorul Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, cu Rupert Grint în rolul Ron Weasley și Emma Watson în rolul Hermione Granger. Filmul Harry Potter și prizonierul din Azkaban urmărește cel de-al treilea an al lui Harry la Hogwarts și încercarea lui de a descoperi adevărul despre trecutul său, inclusiv legătura pe care Sirius Black, prizonierul recent evadat din Azkaban, o are cu el și cu părinții săi răposați.

Harry Potter și Pocalul de Foc (2005)


Filmul Harry Potter și Pocalul de Foc / Harry Potter and the Goblet of Fire este realizat în 2005, regizat de Mike Newell și distribuit de Warner Bros. Pictures. Este bazat pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 2000. Produs de David Heyman și scris de Steve Kloves, este continuarea filmului Harry Potter și prizonierul din Azkaban (2004) și al patrulea din seria de filme Harry Potter. Filmul continuă cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, cu Rupert Grint în rolul Ron Weasley și Emma Watson în rolul Hermione Granger. Povestea filmului Harry Potter și Pocalul de Foc urmărește cel de-al patrulea an al lui Harry Potter la Hogwarts, când este ales de Pocalul de Foc pentru a concura în Turneul Trei Vrăjitori.

Harry Potter și Ordinul Phoenix (2007)


Filmul Harry Potter și Ordinul Phoenix / Harry Potter and the Order of the Phoenix este realizat în 2007, regizat de David Yates și distribuit de Warner Bros. Pictures. Se bazează pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 2003. Al cincelea din seria de filme Harry Potter, a fost scris de Michael Goldenberg (făcând din acesta singurul film din serie care nu va avea scenariul scris de Steve Kloves) și produs de David Heyman și David Barron. Filmul continuă cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, alături de Rupert Grint și Emma Watson în rolul celor mai buni prieteni ai lui Harry, Ron Weasley și Hermione Granger. Povestea sa urmărește cel de-al cincilea an al lui Harry la Școala de Vrăjitorie și Magie Hogwarts, în timp ce Ministerul Magiei neagă întoarcerea lordului Voldemort (Cap-de-Mort). Filmul este continuarea lui Harry Potter și Pocalul de Foc și este urmat de Harry Potter și Prințul Semipur.

Harry Potter și Prințul Semipur (2009)


Filmul Harry Potter și Prințul Semipur / Harry Potter and the Half-Blood Prince este realizat în 2009, regizat de David Yates și distribuit de Warner Bros. Pictures. Se bazează pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 2005. Filmul, care este a șasea lansare din seria de filme Harry Potter, a fost scris de Steve Kloves și produs de David Heyman și David Barron. Îl are pe Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, alături de Rupert Grint și Emma Watson în rolul celor mai buni prieteni ai lui Harry, Ron Weasley și Hermione Granger. Povestea urmărește cel de-al șaselea an al lui Harry la Hogwarts, când acesta primește un manual misterios, se îndrăgostește și încearcă să recupereze o amintire care deține cheia căderii lordului Voldemort. Filmul este continuarea filmului Harry Potter și Ordinul Phoenix (2007) și a fost urmat de Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 1 (2010).

Harry Potter si Talismanele Morții. Partea I (2010)


Filmul Harry Potter și Talismanele Morții. Partea I / Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 este realizat în 2010 regizat de David Yates și este prima dintre cele două părți cinematografice bazate pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 2007 și a șaptea parte din seria de filme Harry Potter. A fost scris de Steve Kloves și produs de David Heyman, David Barron și Rowling și are o distribuție compusă din mai mulți actori în roluri principale.

Filmul continuă cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, cu Rupert Grint și, respectiv, Emma Watson, reluând rolul celor mai buni prieteni ai lui Harry, Ron Weasley și Hermione Granger. Este continuarea lui Harry Potter și Prințul Semipur (2009) și este urmată de intrarea finală, Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 (2011).

Povestea îl urmărește pe Harry Potter, căruia Dumbledore i-a cerut să găsească și să distrugă Horcruxurile, secretul nemuririi lui Cap-de-Mort. Căutând indicii, Harry descoperă o legendă străveche - aceea a Talismanelor Morții - care, dacă se dovedește a fi adevărată, Lordul Întunericului ar putea dobândi puterea absolută la care râvnește.

Harry Potter si Talismanele Morții. Partea II (2011)


Filmul Harry Potter și Talismanele Morții. Partea II / Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 este realizat în 2011 regizat de David Yates și este a doua dintre cele două părți cinematografice bazate pe romanul cu același nume al lui J. K. Rowling din 2007 și a opta și ultima parte din seria de filme Harry Potter. A fost scris de Steve Kloves și produs de David Heyman, David Barron și Rowling. Povestea continuă să urmărească încercarea lui Harry Potter de a găsi și distruge Horcruxurile lui Lord Voldemort pentru a-l opri odată pentru totdeauna. Împreună cu Hermione continuă căutarea, dar au ghinion, deoarece Cap-de-mort reușește să pună mâna pe Bagheta de Soc și acum vrea cu orice preț să atace Școala Hogwarts și să pună stăpânire pe cele două lumi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii