Header Ads Widget

Emma Mackey - Biografie, filme și seriale

Biografie: Emma Mackey este născută pe 4 ianuarie 1996 în Le Mans (Franța) dintr-o mamă britanică și un tată francez. S-a mutat în Marea Britanie la vârsta de 17 ani pentru a studia Limba și Literatura Engleză la Universitatea din Leeds (2013-2016). După ce a regizat și a apărut în diferite producții pe scena de acolo, ea a început să urmeze o carieră în actorie și s-a mutat la Londra după absolvire.



Emma Mackey a câștigat recunoaștere internațională pentru rolul său Maeve Wiley în serialul original Netflix Sex Education (2019), care i-a adus o nominalizare pentru cea mai bună actriță de comedie la premiile BAFTA Television Award.

Emma Mackey a fost distribuită în primul ei job profesional în serialul de comedie și dramă Sex Education produs de Netflix, unde a jucat rolul Maeve Wiley, o „fată rea” inteligentă și pricepută în afaceri, care îl convinge pe colegul ei Otis Milburn (Asa Butterfield) să înceapă o afacere ”ilegală” de terapie sexuală la școala lor. Ea a declarat că „Pentru mine, acesta este primul meu job... A fost – și încă este – o perioadă cu adevărat fericită.”

Interpretarea Emmei Mackey în serialul Sex Education i-a adus aprecierea criticilor de film și a fanilor. Ziarul englez The Hindustan Times a scris: „Emma Mackey, în rolul lui Maeve, este o revelație; poate cea mai bună interpretare a unei tinere actrițe britanice pe care am văzut-o de când am descoperit-o pe Florence Pugh. Este atrăgătoare dar și distantă, pragmatică dar și emoțională, deșteaptă dar și prostește îndrăgostită.” Pentru rol, Emma Mackey a primit o nominalizare la premiul TV BAFTA în 2021.

Emma Mackey urmează să apară în viitorul film al lui Kenneth Branagh, thrillerul Death on the Nile, continuarea filmului Murder on the Orient Express din 2017. Cooptată în 2019, va interpreta rolul Jacqueline de Bellefort. În mai 2020, a fost anunțat că Emma Mackey o va portretiza pe romanciera Emily Bronte în viitorul film biografic numit Emily, care se va concentra asupra vieții timpurii a scriitoarei. Emily va fi primul ei rol principal într-un film.

Fun Facts
Este de origine britanică și franceză.
Emma Mackey a fost adesea comparată cu actrița australiană Margot Robbie, fiind confundată cu ea la începutul carierei.
Tatăl ei este francez și mama este britanică.
A crescut în Sablé-sur-Sarthe.
A primit diploma de bacalaureat francez de la l'académie de Nantes în 2013.
A urmat cursurile Universității din Leeds, unde a studiat limba și literatura engleză, a jucat în producții la Workshop Theatre și a regizat piese pentru grupul de teatru al universității.

Poze de la filmări cu Emma Mackey înterpretând rolul Emily Bronte.











Filmele și serialele actriței Emma Mackey
Barbie
Emily (2022) rol Emily Brontë
Death on the Nile (2022) rol Jacqueline de Bellefort
Eiffel (2021) rol Adrienne Bourgès
The Winter Lake (2020) rol Holly
Tic (2020, Scurt) rol Jess
Sex Education (2019- Serial) rol Maeve Wiley - 24 de episoade
Badger Lane (2016, Scurt) rol Michelle


Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Trailere filme noi 2022, Seriale noi Netflix , Filme de Paște, Filme românești pe Netflix, Filme Netflix 2021

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii