Header Ads Widget

Titanic (Film de Oscar 1997) cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet

Film dramă romantică câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film (1997) "Titanic" cu actorii Leonardo DiCaprio, Kate Winslet și Billy Zane. Trailer subtitrat în limba română, detalii, descriere și lansare pentru filmul "Titanic".


Despre filmul Titanic

Titanic este un film american de dragoste și dezastre din 1997, regizat, scris, produs și co-editat de James Cameron. Încorporând atât aspecte istorice, cât și ficționalizate, se bazează pe relatările despre scufundarea RMS Titanic și îi are în rolurile principale pe Kate Winslet și Leonardo DiCaprio ca membri ai diferitelor clase sociale care se îndrăgostesc la bordul navei în timpul călătoriei sale inaugurale nefaste. În film mai joacă și Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Victor Garber și Bill Paxton.

Inspirația lui James Cameron pentru film a venit din fascinația lui pentru epave; a simțit că o poveste de dragoste presărată cu pierderea umană ar fi esențială pentru a transmite impactul emoțional al dezastrului. Producția a început pe 1 septembrie 1995, când James Cameron a filmat epava reală a Titanicului. Scenele moderne de pe vasul de cercetare au fost filmate la bordul Akademik Mstislav Keldysh, pe care James Cameron o folosise ca bază la filmarea epavei. Modele la scară mică, imagini generate de computer și o reconstrucție a Titanicului construit la Baja Studios au fost folosite pentru a recrea scufundarea. Filmul a fost co-finanțat de companiile Paramount Pictures și 20th Century Fox; prima s-a ocupat de distribuția în America de Nord, în timp ce cea de-a doua a lansat filmul la nivel internațional. A fost cel mai scump film realizat vreodată la acea vreme, cu un buget de producție de 200 de milioane de dolari. Filmările au avut loc din iulie 1996 până în martie 1997.

La lansarea sa pe 19 decembrie 1997, filmul Titanic a obținut un succes semnificativ de critică și comercial și apoi a primit numeroase premii. A fost lăudat pentru efectele vizuale, interpretările actorilor (în special Leonardo DiCaprio, Kate Winslet și Gloria Stuart), valorile de producție, regia lui James Cameron, partitura muzicală, cinematografia, povestea și profunzimea emoțională. Nominalizat la 14 premii Oscar, a egalat All About Eve (1950) pentru cele mai multe nominalizări la Oscar și a câștigat 11, inclusiv premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, egalând filmul Ben-Hur (1959) pentru cele mai multe Oscaruri câștigate de un singur film. Cu un venit global inițial de peste 1,840 miliarde de dolari, Titanic a fost primul film care a atins pragul miliardului de dolari. A rămas filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile până când un alt film regizat de James Cameron, filmul Avatar, l-a depășit în 2010. O versiune 3D de relansare a filmului Titanic, lansată pe 4 aprilie 2012, pentru a comemora centenarul scufundării, i-a adus un plus de 343,6 milioane de dolari la nivel mondial, împingând totalul filmului la nivel mondial la 2,195 miliarde de dolari și devenind al doilea film care încasează peste 2 miliarde de dolari la nivel mondial (după Avatar). În 2017, filmul a fost relansat pentru cea de-a 20-a aniversare și a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite pentru că este „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.

Sinopsis la filmul Titanic

O tânără aristocrată în vârstă de șaptesprezece ani se îndrăgostește de un artist  sărac, la bordul luxosului dar nefericitului Titanic.



Descrierea filmului Titanic

Brock Lovett este un cautator de comori si incearca sa recupereze vechi artefacte impreuna cu echipa sa de pe epava Titanicului, un vapor urias care s-a scufundat in Oceanul Atlantic in 1912 dupa ce s-a izbit de un iceberg. Lovett cauta diamante si pietre pretioase, dar descopera un portret al unei tinere fete care nu poarta altceva decat un colier. Cand Rose, in varsta de 102 ani, spune ca ea este tanara din portret, actiunea se muta in 1912 in Southampton, unde pasagerii se urcau la bordul navei Titanic. Printre ei se aflau tanarul Jack Dawson si Rose DeWitt Bukater, care se intorcea in Philadelphia cu logodnicul ei, Cal Hockley, un instarit om de afaceri. In timpul calatoriei, Rose se indragosteste de Jack, iar Cal incearca sa se razbune. Intre timp, Titanicul se ciocneste de UN iceberg si apa navaleste in compartimentele din fata. Cal continua sa-i urmareasca pe Jack si pe Rose, iar in tot acest timp uriasa nava isi incepe coborarea catre adancurile oceanului.

Actori în distribuție:
Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bill Paxton, Bernard Hill, David Warner, Victor Garber, Jonathan Hyde, Suzy Amis, Lewis Abernathy, Nicholas Cascone, Anatoly M. Sagalevitch, Danny Nucci, Jason Barry, Ewan Stewart, Ioan Gruffudd, Jonny Phillips, Mark Lindsay Chapman, Richard Graham, Paul Brightwell, Ron Donachie, Eric Braeden, Charlotte Chatton, Bernard Fox, Michael Ensign, Fannie Brett, Jenette Goldstein

Regizor:
James Cameron

Genul filmului:
Actiune, Dragoste, Drama

Data lansare (SUA): 14 Decembrie 1997
Data lansare (Romania): 06 Martie 1998


Premii: Premiat cu 11 premii Oscar si cu 4 premii Globul de Aur.

Trailerul filmului Titanic (1997)


Trailerul subtitrat în limba română la filmul dramă romantică Titanic (1997) cu actorii Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bill Paxton și Bernard Hill și regizat de James Cameron.




Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Filme noi Netflix 2021, Seriale noi Netflix 2021 si 2022, Filme de Paște,

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Anonim a spus…
eu iubesc filmu acesta eu o sa ma duc in ocianul antlatic sa caut comoara rozei sunt foarte curioasa cu un echipametn in jur de 30000 de euro o sa cumpar vreau sa exprimentes titanicu cand o sa cresc