Header Ads Widget

Avatar (Film acțiune sf 2009) Trailer și Detalii

Film acțiune sf online "Avatar 1" 2009 cu actorii Sam Worthington, Zoe Saldana și Sigourney Weaver. Trailer subtitrat în limba română, Descriere, disponibilitate pe HBO Max și Netflix și dată de lansare pentru filmul "Avatar".


Despre filmul Avatar

Avatar (comercializat și sub numele de Avatarul lui James Cameron) este un film științifico-fantastic american din 2009, regizat, scris, produs și co-editat de James Cameron și cu actorii Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez și Sigourney Weaver în rolurile principale. Filmul are loc la mijlocul secolului 22, când oamenii colonizează Pandora, o lună luxuriantă locuibilă a unui gigant gazos din sistemul stelar Alpha Centauri, pentru a extrage valorosul mineral unobtaniu. Extinderea coloniei miniere amenință existența continuă a unui trib local de Na'vi – o specie umanoidă indigenă Pandora. Titlul filmului se referă la un corp Na'vi modificat genetic, operat din creierul unui om aflat la distanță, care este folosit pentru a interacționa cu nativii din Pandora.


Dezvoltarea filmului Avatar a început în 1994, când James Cameron a scris un scenariu de 80 de pagini pentru film. Filmările trebuia să aibă loc după finalizarea filmului Titanic din 1997, pentru o lansare planificată în 1999; cu toate acestea, conform lui Cameron, tehnologia necesară nu era încă disponibilă pentru a-și realiza viziunea despre film. Lucrările la limbajul Na'vi au început în 2005, iar Cameron a început să dezvolte scenariul și universul fictiv la începutul lui 2006. Filmul Avatar a fost bugetat oficial la 237 de milioane de dolari, datorită unei game inovatoare de efecte vizuale noi pe care Cameron le-a obținut în cooperare cu Weta Digital din Wellington. Alte estimări pun costul între 280 de milioane de dolari și 310 de milioane de dolari pentru producție și la 150 de milioane de dolari pentru promovare. Filmul a folosit pe scară largă noile tehnici de filmare cu captură de mișcare și a fost lansat pentru vizionare tradițională, vizionare 3D (folosind formatele RealD 3D, Dolby 3D, XpanD 3D și IMAX 3D) și experiențe „4D” în cinematografele selectate din Coreea de Sud.



Filmul Avatar a avut premiera la Londra pe 10 decembrie 2009 și a fost lansat în Statele Unite pe 18 decembrie cu recenzii pozitive, criticii lăudând foarte mult efectele sale vizuale inovatoare. În timpul rulajului său teatral, filmul a doborât câteva recorduri de box office și a devenit filmul cu cele mai mari încasări la acea vreme, precum și în Statele Unite și Canada, depășind Titanic-ul lui Cameron, care deținea acele recorduri de doisprezece ani. Avatar a rămas filmul cu cele mai mari încasări din lume timp de aproape un deceniu, până când a fost depășit de Avengers: Endgame în 2019, înainte ca o relansare chineză să facă Avatar să recâștige primul loc în martie 2021. Ajustat pentru inflație, Avatar este al doilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile după Gone with the Wind, cu un total de peste 3 miliarde de dolari. De asemenea, a devenit primul film care a încasat peste 2 miliarde de dolari și cel mai bine vândut titlu video din 2010 în Statele Unite. Avatar a fost nominalizat la nouă premii Oscar, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor și a câștigat trei, pentru cea mai bună regie artistică, cea mai bună imagine și cele mai bune efecte vizuale. Succesul filmului a făcut producătorii de electronice să lanseze televizoare 3D și a făcut ca filmele 3D să crească în popularitate.


După succesul filmului, James Cameron a semnat cu 20th Century Fox pentru a produce patru continuări: Avatar 2: Calea apei / Avatar 2: The Way of Water și Avatar 3 au finalizat filmările principale și sunt programate să fie lansate pe 16 decembrie 2022 și, respectiv, 20 decembrie 2024; sequelele ulterioare sunt programate să fie lansate pe 18 decembrie 2026 și 22 decembrie 2028. Se așteaptă să revină mai mulți membri ai distribuției, inclusiv Worthington, Saldana, Lang și Weaver.


Sinopsis la filmul Avatar

Când fratele său este ucis într-un jaf, paraplegicul soldat marin Jake Sully decide să-i ia locul într-o misiune în lumea îndepărtată a Pandorei. Acolo află despre intențiile lacomului corporatist Parker Selfridge de a alunga umanoizi nativi „Na’vi” pentru a extrage materialul prețios împrăștiat prin pădurile lor bogate în resurse. În schimbul operației la coloana vertebrală care îi va repara picioarele, Jake adună cunoștințe despre Rasa Indigenă și Cultura lor pentru unitatea militară cooperantă condusă de colonelul Gung-ho Quaritch, încercând în același timp să se infiltreze în poporul Na'vi cu ajutorul a unei identităţi „avatar”. În timp ce Jake începe să se lege de tribul nativ și se îndrăgostește rapid de frumoasa extraterestră Neytiri, colonelul neliniștit continuă cu tacticile sale nemiloase de exterminare, forțându-l pe soldat să ia atitudine - și să se lupte cu oamenii într-o luptă epică pentru soarta planetei Pandora.





Distribuție Actori în filmul Avatar

Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Wes Studi, Laz Alonso, Dileep Rao, Matt Gerald, Sean Anthony Moran, Scott Lawrence, James Patrick Pitt, Sean Patrick Murphy, Peter Dillon, Kelson Henderson, David Van Horn, Jacob Tomuri, Michael Blain-Rozgay, Jon Curry, Julene Renee, Luke Hawker, Woody Schultz, Peter Mensah, Jahnel Curfman, Ilram Choi, Lisa Roumain, Debra Wilson

Regizor
James Cameron

Scenarist
James Cameron

Genul filmului
Acțiune, Aventuri, SF, Filme 2009

Data de lansare
10 Decembrie 2009

Premiera în România
Nu sunt detalii despre o premieră a filmului în cinematografele românești

Cunoscut și ca
Avatar titlul original, James Cameron's Avatar titlu alternativ

Este filmul Avatar pe HBO Max

Din păcate filmul Avatar încă nu este disponibil pe HBO Max. Urmăriți în continuare site-ul nostru pentru a afla dacă filmul va intra pe platforma HBO Max.

Este filmul Avatar pe Netflix?

Din păcate filmul Avatar încă nu este disponibil pe Netflix. Urmăriți în continuare site-ul nostru pentru a afla dacă filmul va intra pe Netflix.

Descrierea filmului Avatar

Avatar spune povestea unui veteran de război pe nume Jake, care este trimis într-o colonie umană pe o planetă îndepărtată numită Pandora. Scopul acestei baze este de a extrage și de a folosi cât mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. După o serie de evenimente ce-i arată cu adevarat cine e de partea dreptății, Jake ajunge să se lupte alături de rasa băștinașilor Na'vi chiar împotriva oamenilor. Oamenii au creat o tehnologie cu care ei pot să posede corpurile băștinașilor, preluând astfel controlul acestora, folosindu-le drept avatare.


Trailer subtitrat la filmul "Avatar" 2009

Trailerul subtitrat în limba română la filmul de acțiune Avatar (2009) cu actorii Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder și Wes Studi, regizat de James Cameron.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii