Header Ads Widget

Shrek 2 (Film animație 2004) Trailer și detalii

Film animație și comedie "Shrek 2" 2004 cu actorii Mike Myers, Eddie Murphy și Cameron Diaz. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Shrek 2".


Despre filmul Shrek 2

Shrek 2 este un film de comedie animat pe computer din 2004, bazat liber pe cartea ilustrată pentru copii din 1990 Shrek! de William Steig. Regizat de Andrew Adamson, Kelly Asbury și Conrad Vernon (în debutul regizoral al lui Asbury și Vernom) după un scenariu de Adamson, Joe Stillman, J. David Stem și David N. Weiss, este continuarea filmului Shrek (2001) și a doua tranșă din seria de filme animate Shrek. Filmul îi are în distribuție pe Mike Myers, Eddie Murphy și Cameron Diaz, care își reiau rolurile vocale de Shrek, Donkey și Fiona. Lor li se alătură personaje noi, exprimate de Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese, Rupert Everett și Jennifer Saunders. Shrek 2 are loc în urma evenimentelor din primul film, Shrek și Donkey întâlnindu-se pe părinții Fionei, și cu Zâna ei zelosă Fairy Godmother, care vrea ca Fiona să se căsătorească cu fiul ei, Prințul Fermecător și care complotează să distrugă căsnicia lui Shrek și Fiona. Shrek și Donkey fac echipă cu o pisică aventuroasă pe nume Motanul Încălțat / Puss in Boots pentru a-i dejuca planurile.

Filmul de animație și comedie Shrek 2 a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2004 pe 15 mai 2004, unde a concurat pentru Palme d'Or, și a fost lansat în cinematografe pe 19 mai, de DreamWorks Pictures. A primit recenzii extrem de favorabile precum predecesorul său, iar filmul a încasat 928,7 milioane de dolari în întreaga lume. A înregistrat al doilea cel mai mare weekend de deschidere de trei zile din istoria Statelor Unite și cea mai mare deschidere pentru un film de animație la momentul lansării sale. A continuat să devină filmul cu cele mai mari încasări din 2004. Shrek 2 este, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări de la DreamWorks Animation până în prezent și filmul cu cele mai mari încasări lansat de DreamWorks Pictures și a deținut titlul de film de animație cu cele mai mari încasări din toate timpurile la nivel mondial, până când Povestea jucăriilor 3 / Toy Story 3 l-a depășit în 2010. Filmul a primit două nominalizări la Premiile Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animație și cel mai bun cântec original, iar coloana sonoră asociată a fost inclusă în Top 10 pe Billboard 200 din SUA. O continuare, Shrek al treilea / Shrek the Third, a fost lansată în mai 2007.


Descrierea sinopsis a filmului Shrek 2

După ce s-au întors din luna de miere și au arătat prietenilor lor filme de acasă, Shrek și Fiona află că părinții ei au auzit că Fiona s-a căsătorit cu adevărata ei dragoste și doresc să-l invite în regatul lor, numit Far Far Away. Problema este că părinții Fionei nu sunt conștienți de blestemul care a lovit-o pe fiica lor și au presupus că ea s-a căsătorit cu prințul fermecător, nu cu un căpcăun de 300 de kilograme, cu o igienă îngrozitoare și un prieten măgar care vorbește.

Regia
Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

Actori în distribuție
Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Julie Andrews, Antonio Banderas, John Cleese, Rupert Everett, Jennifer Saunders, Aron Warner, Kelly Asbury, Cody Cameron, Conrad Vernon, Christopher Knights, David P. Smith, Mark Moseley, Kelly Cooney, Wendy Bilanski, Larry King, Guillaume Aretos, Chris Miller, Latifa Ouaou, Alina Phelan, Erika Thomas, Joan Rivers, Andrew Adamson

Genul filmului
Animație, Aventuri, Comedie

Dată de lansare:
19 mai 2004

Cunoscut și ca
Shrek 2 - titlul original, Shrek 2 - titlul în România

Trailer la filmul Shrek 2 (2004)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii