Header Ads Widget

Greu de ucis (Film acțiune 1988) Die Hard Trailer și detalii

Film acțiune și thriller "Greu de ucis" 1988 cu actorii Bruce Willis, Bonnie Bedelia și Alan Rickman. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Die Hard".


Despre filmul Greu de ucis 1

Greu de ucis / Die Hard este un film american de acțiune din 1988 regizat de John McTiernan și scris de Jeb Stuart și Steven E. de Souza, bazat pe romanul din 1979, Nothing Lasts Forever de Roderick Thorp. În film joacă Bruce Willis, Alan Rickman, Alexander Godunov și Bonnie Bedelia, alături de Reginald VelJohnson, William Atherton, Paul Gleason și Hart Bochner în roluri secundare. Greu de ucis / Die Hard îl urmărește pe detectivul de poliție din New York City, John McClane (Bruce Willis), care este prins într-o preluare teroristă a unui zgârie-nori din Los Angeles în timp ce își vizitează soția înstrăinată.

Jeb Stuart a fost angajat de 20th Century Fox pentru a adapta romanul lui Thorp în 1987. Proiectul său a fost imediat aprobat de Fox, care era dornic de un blockbuster de vară în anul următor. Rolul lui McClane a fost refuzat de o mulțime de actori populari ai deceniului, printre care Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Cunoscut în principal pentru munca la televiziune, Bruce Willis a fost plătit cu 5 milioane de dolari pentru implicarea sa, plasându-l printre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood. Acordul a fost văzut ca o investiție slabă de către profesioniștii din industrie și a atras controverse semnificative înainte de lansare.

Die Hard a fost reevaluat critic și este acum considerat unul dintre cele mai mari filme de acțiune. Se consideră că a revitalizat genul de acțiune, în mare parte datorită descrierii lui McClane ca pe un protagonist vulnerabil și falibil, în contrast cu mușchii și eroii invincibili ai altor filme ale epocii. De asemenea, comentatorii retrospectivi au identificat și analizat preocupările sale tematice, inclusiv răzbunarea, masculinitatea, rolurile de gen și anxietățile americane față de influențele străine. Filmul a creat o franciză care cuprinde continuările Greu de ucis 2 / Die Hard 2 (1990), Greu de ucis 3 / Die Hard with a Vengeance (1995), Greu de ucis 4 / Live Free or Die Hard (2007) și Și mai greu de ucis / A Good Day to Die Hard (2013), plus jocuri video, benzi desenate și alte mărfuri. Considerat „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic” de către Biblioteca Congresului Statelor Unite, Greu de ucis / Die Hard a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film în 2017. Greu de ucis / Die Hard este adesea numit unul dintre cele mai bune filme de Crăciun, deși statutul său de film de Crăciun este disputat.



Descrierea sinopsis a filmului Greu de ucis / Die Hard

Polițistul NYPD John McClane (Bruce Willis) pleacă într-o vacanță de Crăciun pentru a-și vizita soția Holly (Bonnie Bedelia) în Los Angeles, unde lucrează pentru Nakatomi Corporation. În timp ce se află la sediul Nakatomi pentru o petrecere de Crăciun, un grup de tâlhari conduși de Hans Gruber (Alan Rickman) preia controlul asupra clădirii și îi țin ostatici pe toți, cu excepția lui John, în timp ce plănuiesc să efectueze un furt profitabil. Incapabil să scape și fără un răspuns imediat al poliției, John este forțat să ia lucrurile în propriile mâini.

Regia
John McTiernan

Actori în distribuție
Bruce Willis, Bonnie Bedelia, Alan Rickman, Reginald VelJohnson, Paul Gleason, De'voreaux White, William Atherton, Hart Bochner, James Shigeta, Alexander Godunov, Bruno Doyon, Andreas Wisniewski, Clarence Gilyard Jr., Joseph Plewa, Lorenzo Caccialanza, Gérard Bonn, Dennis Hayden, Al Leong, Gary Roberts, Hans Buhringer, Wilhelm von Homburg, Robert Davi, Grand L. Bush, Bill Marcus, Rick Ducommun, Matt Landers, Carmine Zozzora, Dustyn Taylor, George Christy, Anthony Peck, Cheryl Baker, Richard Parker, David Ursin, Mary Ellen Trainor, Harri James, Shelley Pogoda, Selma Archerd, Scot Bennett, Rebecca Broussard, Kate Finlayson, Shanna Higgins, Kym Malin, Taylor Fry, Noah Land, Betty Carvalho, Kip Waldo, Mark Goldstein, Tracy Reiner, Rick Cicetti, Fred Lerner, Bill Margolin, Bob Jennings, Bruce P. Schultz, David Katz, Robert Lesser

Genul filmului
Acțiune, Thriller

Dată de lansare:
15 iulie 1988

Trailer la filmul Greu de ucis / Die Hard (1988)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii