Header Ads Widget

Lumea Dispărută: Jurassic Park (Film acțiune sf 1997) The Lost World: Jurassic Park Trailer și detalii

Film acțiune sf "Lumea Dispărută: Jurassic Park" 1997 cu actorii Jeff Goldblum, Julianne Moore și Vince Vaughn. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "The Lost World: Jurassic Park".


Despre filmul Lumea Dispărută: Jurassic Park

Lumea Dispărută: Jurassic Park / The Lost World: Jurassic Park este un film american de acțiune științifico-fantastică din 1997. Este a doua tranșă din franciza Jurassic Park și al doilea film din trilogia originală Jurassic Park. O continuare a filmului Jurassic Park din 1993 și bazat pe romanul lui Michael Crichton din 1995, The Lost World, filmul a fost regizat de Steven Spielberg după un scenariu de David Koepp. Filmul îi are în distribuție pe Jeff Goldblum, care revine în rolul excentricului teoretician și matematician al haosului Ian Malcolm, precum și pe Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Arliss Howard, Vince Vaughn și Vanessa Lee Chester. La patru ani după filmul inițial, John Hammond (Richard Attenborough) trimite o echipă, condusă de Malcolm, la Isla Sorna, a doua insulă pe care compania InGen a lui Hammond o folosea pentru a face dinozauri, pentru a studia animalele în timp ce intră în conflict cu o echipă condusă de InGen va aduce unii dintre dinozauri înapoi în Statele Unite.

După lansarea romanului original și succesul primului film, fanii au făcut presiuni pe Crichton pentru o continuare. După publicarea cărții în 1995, a început producția pentru o continuare a filmului. Filmările au avut loc din septembrie până în decembrie 1996, în primul rând în California, cu o filmare în Kauai, Hawaii, unde a fost filmat primul film. Intriga și imaginile din filmul Lumea Dispărută: Jurassic Park sunt substanțial mai întunecate decât Jurassic Park. Face o utilizare mai extinsă a imaginilor generate de computer pentru a-i înfățișa pe dinozauri, împreună cu animatronice în mărime naturală.

Ca o continuare a filmului cu cele mai mari încasări din toate timpurile, Lumea Dispărută: Jurassic Park a fost printre cele mai așteptate filme din 1997. A fost însoțit de o campanie de marketing de 250 de milioane de dolari care a inclus jocuri video, benzi desenate și jucării. La lansarea sa pe 23 mai 1997, filmul a primit recenzii mixte din partea criticilor, care au lăudat efectele vizuale, dar au criticat dezvoltarea personajelor. A câștigat o nominalizare la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale, pierzând în fața filmului Titanic. Filmul a încasat 618 milioane de dolari în întreaga lume, devenind al doilea film cu cele mai mari încasări din 1997, după Titanic.

Deși a doborât mai multe recorduri la box-office în weekendul său de deschidere, Lumea Dispărută: Jurassic Park nu a reușit să reproducă impactul cultural avut de Jurassic Park. Recenziile retrospective au fost amestecate, unii considerând filmul ca o continuare inferioară a filmului Jurassic Park. Steven Spielberg și-a exprimat, de asemenea, dezamăgirea față de film, declarând că a devenit din ce în ce mai dezamăgit de acesta în timpul producției. O continuare, filmul Jurassic Park III, a fost lansată pe 18 iulie 2001.



Descrierea sinopsis a filmului Lumea Dispărută: Jurassic Park / The Lost World: Jurassic Park

John Hammond (Richard Attenborough) îl cheamă acasă pe teoreticianul haosului Ian Malcolm (Jeff Goldblum) cu câteva informații uluitoare -- în timp ce aproape totul din Jurassic Park fusese distrus, inginerii săi s-a întâmplat să aibă un al doilea sit, unde au fost ținuți alți dinozauri ascunși. Se pare că dinozaurii de pe a doua insulă sunt în viață și sunt sănătoși și chiar se reproduc; iar Hammond vrea ca Malcolm să observe și să documenteze reptilele înainte ca finanțatorii lui Hammond să poată ajunge la ele.

Regia
Steven Spielberg

Actori în distribuție
Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Arliss Howard, Richard Attenborough, Vince Vaughn, Vanessa Chester, Peter Stormare, Harvey Jason, Richard Schiff, Thomas F. Duffy, Joseph Mazzello, Ariana Richards, Thomas Rosales Jr., Camilla Belle, Cyd Strittmatter, Robin Sachs, Ross Partridge, Ian Abercrombie, David Sawyer, Geno Silva, Alejandro Miranda Cruz

Genul filmului
Acțiune, Aventuri, SF

Dată de lansare:
19 mai 1997

Trailer la filmul Lumea Dispărută: Jurassic Park / The Lost World: Jurassic Park (1997)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii