Header Ads Widget

Rezumat - recapitulare la sezonul 1 The Witcher

Rezumat sau recapitulare la sezonul 1 al serialului The Witcher produs de Netflix. Cum sezonul 2 al serialului The Witcher va intra în curând pe platforma de streaming Netflix, vă puteți aduce aminte ce s-a întâmplat în sezonul 1 citind mai jos rezumatul fiecărui episod al primului sezon.



Rezumat episodul 1 sezonul 1 - Începutul sfârșitului
După lupta lui Geralt din Rivia cu o kikimora din 1231, el intră în orașul Blaviken și o întâlnește pe Renfri, o prințesă blestemata devenită bandit și vânată de vrăjitorul Stregobor. Stregobor îl atrage pe Geralt în ascunzătoarea lui, căutând să-l angajeze s-o omoare pe Renfri, dar Geralt refuză. Mai târziu, Renfri îi oferă lui Geralt o contra-propunere, dar acesta refuză cu un ultimatum: pleci sau mori. Ea pretinde că este de acord, dar când se trezește a doua zi de dimineață, Geralt își dă seama că Renfri nu se va opri până când Stregobor nu va muri, iar el se grăbește să o oprească. După ce i-a ucis oamenii, el luptă și o rănește mortal pe Renfri, iar aceasta cu ultimele cuvinte îi spune lui Geralt din Rivia despre o fată din pădure care este îi este destinată lui pentru totdeauna. Stregobor vine să ia corpul lui Renfri pentru autopsie. Când Geralt se opune, orășenii și Stregobor îl forțează să plece.

În 1263, regatul Cintra este cucerit de vecinul său sudic Nilfgaard. Prințesa Cirilla, cunoscută și sub numele de Ciri, este trimisă de bunica ei, Regina Calanthe să-l găsească pe Geralt și astfel să se salveze. Cirilla este capturată de ofițerul Nilfgaardian, Cahir, dar la vederea orașului și a castelului în flăcări i declanșează puterile, lucru care o ajută să scape.

Rezumat episodul 2 sezonul 1 - Patru mărci
În 1206, cocoșata Yennefer din Vengerberg este vândută lui Tissaia de Vries de către tatăl ei. Ea este dusă la Aretuza pentru antrenament în magie, dar nu prea se descurcă la practică. Ea se împrietenește cu Istredd, dezvăluindu-i acestuia detalii despre faptul că este pe sfert elf, cauză a deformității ei. Fără să știe ce face celălalt, Tissaia se folosește de Yennefer și Stregobor de Istredd pentru a se spiona unul pe celălalt.

În 1240, Geralt este angajat să investigheze furturile de cereale din Posada și este urmat de bardul Jaskier. Ei se întâlnesc cu un Sylvan pe nume Torque, care îi lovește făcându-i să-și piardă cunoștința, iar apoi acesta îi duce în peștera lui din munte. Acolo, Geralt îl întâlnește pe Filavandrel, regele elf alungat de oameni și îl îndeamnă să-și conducă poporul spre ținuturi mai bune. În loc să-i omoare, Filavandrel îi eliberează pe Geralt și pe Jaskier, punând la inimă cuvintele vrăjitorului.

În 1263, Cirilla îl întâlnește pe Dara, un băiat din pădure, care o conduce într-o tabără de refugiați. În timp ce tabăra este atacată de forțele lui Cahir, Dara se întoarce și o salvează pe prințesă, iar ea își dă seama mai târziu că Dara este un elf.

Rezumat episodul 3 sezonul 1 - Luna trădătoare
În 1210, Yennefer și Istredd își termină pregătirea și devin iubiți. În timp ce Yennefer are șansa de a-și transforma corpul în imaginea ei ideală în timpul absolvirii, Frăția Vrăjitorilor discută despre repartizarea noilor lor inițiați în regatele lor de baștină. Prin uneltirile lui Stregobor, Yennefer este repartizată lui Nilfgaard, fiind preferată din cauza sângelui ei de elf. Yennefer se desparte furioasă de Istredd, știind că doar el i-ar fi putut spune lui Stregobor despre sângele ei. După ce a ratat absolvirea, Yennefer trece printr-o transformare dureroasă pentru a fi frumoasă, prețul fiind pierderea fertilității. Cu noul ei corp, Yennefer îl fermecă pe regele Virfuril din Aedirn, să o ia consilier, trimițând-o în schimb pe Fringilla la Nilfgaard.

În 1243, Geralt intră în regatul Temeria pentru a investiga un monstru, asistat de Triss Merigold, consilierul vrăjitoarei regelui Foltest. El identifică monstrul ca fiind un Strzyga, o creatură născută dintr-un blestem despre care descoperă mai târziu că a fost făcut de curteanul Ostrit care a aflat despre aventura dintre Foltest și sora lui, Prințesa Adda. Folosindu-l pe Ostrit ca momeală, Geralt luptă pentru a opri Striga până la răsăritul soarelui, ceea ce ridică blestemul.

În 1263, Cirilla intră într-o pădure deasă ce o pune în transă, iar Dara o urmează pentru a o ajuta.

Rezumat episodul 4 sezonul 1 - Banchete, bastarzi și înmormântări
În 1240, după ce a slujit Aedirn timp de treizeci de ani, Yennefer o escortează pe regina Kalis a Lyriei dar intră în ambuacada creată de un asasin. Asasinul îi urmărește prin mai multe portaluri, ucigând-o pe Kalis. Deși Yennefer scapă cu fiica nou-născută a lui Kalis, ea realizează că copilul murise în brațele ei.

În 1249, Geralt îl însoțește pe Jaskier la sărbătoarea de logodnă a Prințesei Pavetta, fiica reginei Calanthe. Urcheon din Erlenwald (numit și Duny) întrerupe sărbătoarea pentru a cere mâna prințesei Pavetta prin Legea Surprizei, după ce i-a salvat tatăl cu ani în urmă. Urcheon suferă de un blestem care l-a transformat într-o creatură arici/om. În ciuda acceptării prințesei Pavetta, regina Calanthe refuză și urmează o ceartă. Când Calanthe încearcă să-l omoare pe Urcheon, Pavetta își activează puterea, declanșând un vârtej întrerupt doar atunci când Geralt și Mousesack intervin. Dorind ca fiica ei să fie fericită, Calanthe îi căsătorește pe Duny și Pavetta, ceea ce ridică blestemul lui Duny. Duny, recunoscător pentru ajutorul lui Geralt, insistă ca acesta să primească o recompensă, așa că Geralt invocă în glumă Legea surprizei cerând un lucru pe care Duny are, dar nu știe încă. Mulțimea află apoi imediat că Pavetta este însărcinată cu copilul lui Duny, prințesa Cirilla.

În 1263, oamenii lui Nilfgaard își reiau urmărirea prințesei Cirilla avându-l pe Mousesack prizonier. Între timp, Cirilla și Dara o întâlnesc în pădurea Brokilon pe Eithne, regina driadei, iar Cahir și Fringilla urmăresc locația prințesei Ciri.

Rezumat episodul 5 sezonul 1 - Dorințe ascunse
În 1256, la șapte ani după logodna lui Pavetta, Geralt și Jaskier descoperă un Djinn și îl eliberează accidental. Inițial, se pare că Jaskier este „stăpânul” Djinnului, dar apoi se îmbolnăvește grav. Geralt caută ajutor de la cel mai apropiat vindecător, elful Chireadan, dar din moment ce au nevoie de un mag pentru a-l vindeca pe Jaskier, Chireadan îi trimite fără tragere de inimă la Yennefer. Deși Yennefer îl vindecă pe Jaskier, planul ei este să-l folosească pentru a-l captura pe Djinn și a-l forța să-și îndeplinească dorința de a-și recâștiga fertilitatea. Jaskier își folosește ultima dorință dar nu se întâmplă nimic și ei realizează că de fapt Geralt și nu Jaskier este cel care a câștigat de fapt dorințele. Geralt își dă seama că Djinnul o va ucide pe Yennefer, așa că își folosește a treia și ultima dorință pentru a o salva (dar dorința în sine nu este dezvăluită). Djinnul pleacă. Acum liberi și în siguranță, Geralt și Yennefer acționează pe baza atracției și fac dragoste. Yennefer întreabă care a fost a treia sa dorință, dar Geralt adoarme fără să răspundă.

În 1263, Cahir angajează un doppler pentru a-și asuma identitatea lui Mousesack; doppler-ul îi copiază forma fizică și amintirile, apoi îl ucide. Mai târziu, Eithne îi permite prințesei Ciri să rămână în Brokilon, dar „Mousesack” sosește și îi cere prințesei Ciri și lui Dara să plece cu el.

Rezumat episodul 6 sezonul 1 - Specie rară
În 1262, Geralt, Jaskier și Yennefer sunt invitați să se alăture unei vânătoare de dragoni de către aventurierul Borch și cei doi bodyguarzi ai săi Téa și Véa. Cavalerul lui Yennefer se alătură petrecerii împreună cu o trupă de pitici și Reaverși, vânători profesioniști de monștri. După camparea peste noapte, grupul îl găsește pe cavaler mort și Reaverșii plecați. Piticii o iau pe o scurtătură de munte, dar podul cedează. Grupul lui Borch se sacrifică mai degrabă decât să pună în pericol vânătoarea. Geralt și Yennefer se împacă înainte de a ajunge la bârlogul dragonului, dar îl găsesc mort și pe Téa și Véa păzind oul acestuia. Borch se arată ca Vilentretenmerth, un dragon de aur. Cei cinci apără oul de Reaverși. Mai târziu, Geralt îi dezvăluie lui Yennefer a treia dorință a sa care le-a legat soarta. Crezând că sentimentele ei pentru Geralt sunt superficiale, Yennefer declară că nu poate rămâne cu el și pleacă. Rănit, Geralt îl învinovățește pe Jaskier pentru toate nenorocirile sale și speră să nu se mai întâlnească niciodată.

În 1263, Dara devine suspicios cu privire la „Mousesack”, așa că Ciri îl întreabă și doppler-ul îi arată cine este de fapt. În încăierare, Dara este lovit și leșină, iar Ciri evadează, dar este apoi capturată de Cahir. „Ciri” se arată ca Doppler și luptă cu Cahir, iar apoi scapă. Dara o eliberează pe adevărata Ciri, dar o părăsește. Cahir și Fringilla își plănuiesc următoarea mișcare.

Rezumat episodul 7 sezonul 1 - Înaintea căderii
În 1263, cu Nilfgaard gata să invadeze Cintra, Geralt decide să invoce Legea surprizei și să pretindă să o protejeze pe prițesa Ciri. Dându-și seama de impostorul Ciri, Geralt este închis de Eist. După ce a vizitat Istredd, Yennefer se întoarce la Aretuza cu vrăjitorul Vilgefortz. Când el își anunță intenția de a aduna magi pentru a se opune lui Nilfgaard, ea refuză să se alăture. Frăția votează pentru a rămâne neutră, dar Tissaia, Vilgefortz, Triss și alți magi se hotărăsc să lupte. Tissaia o convinge pe Yennefer să se alăture. Nilfgaard invadează Cintra, jefuește orașul și pătrunde în castel. Regina Calanthe încearcă s-o trimită departe pe Ciri apărată de Geralt, dar acesta a scăpat din celula lui și nu este de găsit nicăieri. Ciri se apără singură după ce a reușit să scape din Cintra. Mai târziu, ea se întâlnește cu vechii ei prieteni care aceștia se năpustesc brusc asupra ei făcând ca puterile ei să se activeze.

Rezumat episodul 8 sezonul 1 - Mult mai mult
După ce a scăpat din Cintra, Geralt apără un negustor de monștrii strigoi, dar este rănit și își pierde cunoștința. Yennefer și magii întăresc forța strategică a dealului Sodden, cu scopul de a împiedica forțele nilfgaardene să invadeze restul Regatului de Nord. Nilfgaardienii își lansează atacul, ambele părți utilizând magia și provocându-și pierderi grele reciproc. Vilgefortz se luptă cu Cahir, dar pierde și este aruncat de pe un deal. Când Vilgefortz se trezește, el ucide un vrăjitor nordic și se arată a fi un turncoat. Soldații nilfgaardieni încep să depășească forțele din fort, dar Yennefer canalizează un flux masiv de foc, apoi se face nevăzută. Ciri este trezită de femeia pe care a cunoscut-o mai devreme și descoperă cadavrele din jurul ei. Femeia o duce la ferma ei. Geralt visează la mama sa Visenna, care l-a abandonat în copilărie în ideea de a fi transformat în vrăjitor, apoi se trezește în căruța negustorului. Când ajung la ferma negustorului, o aude pe femeie vorbind bărbatului despre Ciri. Se îndreaptă spre pădure, unde Ciri și Geralt se întâlnesc și se îmbrățișează în cele din urmă. Ea îl întreabă pe Geralt cine este Yennefer.

Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Trailere filme noi 2022, Seriale noi Netflix , Filme de Paște, Filme românești pe Netflix, Filme noi Netflix 2021

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii