Header Ads Widget

Florian Munteanu

Biografia și filmele actorului și boxerului german de origine română Florian Munteanu, cunoscut pentru roluri în filmele Creed II și Shang-Chi și legenda celor zece inele.



Florian Munteanu cunoscut și sub numele său de ring Big Nasty, s-a născut în Oberbayern, Bavaria, Germania pe 13 octombrie 1990 și este un actor, model și fost boxer germano-român. Este cunoscut pe scară largă pentru rolul său de boxer sub numele Viktor Drago din filmul "Creed 2", fiul fostului boxer sovietic Ivan Drago, din filmul Rocky IV din 1985. De asemenea, a jucat rolul Razor Fist în filmul cu supereroi "Shang-Chi și Legenda celor zece inele" din 2021 produs de Universul Cinematic Marvel.

Florian Munteanu s-a născut în Germania din părinți români, care au fugit din Republica Socialistă România în 1985. Mama sa este avocat, în timp ce tatăl său este medic dermatolog și fost boxer. Florian Munteanu a crescut la Bogen, iar mai târziu s-a mutat la München pentru a studia la Universitatea de Științe Aplicate Hochschule Mittweida. În 2014 și-a susținut teza de licență în arte cu tema „Structura și organizarea sportului box în Germania: asociații, campanii de promovare a boxului, federații, management și marketing în general, cu o comparație cu structurile implementate în SUA”. A concurat ca boxer în Germania sub numele de ring „Big Nasty”.

Florian Munteanu a avut primul său rol în Bogat, un film germano-român din 2016, filmat la München. A devenit cunoscut în actorie în 2018, când Sylvester Stallone căuta un boxer european la categoria grea care să îl interpreteze pe Viktor Drago, fiul lui Ivan Drago (Dolph Lundgren), în continuarea dramei sportive Creed II. Stallone l-a găsit pe Munteanu prin videoclipuri de antrenament pe internet și l-a promovat personal pentru rol. În acel moment, Munteanu avea 193 cm înălțime și cântărea cca. 110 kg, dar a trebuit să slăbească în jur de 10 kg pentru rol.

Florian Munteanu locuiește în Munchen și Los Angeles, California. Este un ambasador al mărcii Domino's Pizza și SuperKombat, o organizație de luptă cu sediul în România. A apărut pe copertele revistelor Muscle & Fitness (octombrie 2018) și Men's Health (decembrie 2018). În ciuda faptului că s-a născut și a crescut în Germania, Florian Munteanu s-a identificat mereu ca român și vorbește fluent limba română.

Filmele actorului român Florian Munteanu
Creed III (2023) Viktor Drago
Borderlands (2022) Krieg
The Contractor / Contractorul (2022) Kaufman
Shang-Chi și legenda celor zece inele (2018) Razor Fist
Creed II (2018) Viktor Drago (ca Florian 'Big Nasty' Munteanu)
Bogat (Scurt 2016) Răzvan

Poze cu Florian Munteanu






















Trimiteți un comentariu

0 Comentarii