Header Ads Widget

Favorita (Film biografic și comedie 2018) The Favourite Trailer și detalii

Film biografic și comedie-dramă "Favorita" 2018 cu actorii Olivia Colman, Emma Stone și Rachel Weisz. Trailer subtitrat în limba română, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "The Favourite".


Despre filmul Favorita

Favorita / The Favorite este un film de comedie neagră din 2018, coprodus și regizat de Yorgos Lanthimos, după un scenariu de Deborah Davis și Tony McNamara. Amplasat în Marea Britanie de la începutul secolului al XVIII-lea, intriga filmului examinează relația dintre verișoarele Sarah Churchill, ducesa de Marlborough (Rachel Weisz) și Abigail Masham (Emma Stone), în timp ce aceștia luptă pentru a deveni favoriți la curte a reginei Anne (Olivia Colman). Filmările principale pentru producția britanică-irlandeză-americană au durat din martie până în mai 2017 și au avut loc la Hatfield House din Hertfordshire și la Hampton Court Palace.

Filmul a avut premiera pe 30 august 2018 la cea de-a 75-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, unde a câștigat Marele Premiu al Juriului și Cupa Volpi pentru cea mai bună actriță pentru Olivia Colman. A fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 23 noiembrie 2018 de Fox Searchlight Pictures, iar în Regatul Unit și Irlanda pe 1 ianuarie 2019. Produs la un cost de 15 milioane de dolari, filmul a fost un succes de box office, încasând 95 de milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul biografic Favorita / Favorite a primit o largă apreciere a criticilor, în special pentru interpretarea celor trei protagoniști și a regiei lui Lanthimos, și a câștigat sau a fost nominalizat la numeroase premii, inclusiv zece nominalizări la Premiile Oscar, egalând filmul Roma pentru cele mai multe nominalizări ale oricărui film la ceremonia din acel an. A câștigat zece premii de film independent britanic, șapte premii BAFTA și opt premii de film european, iar Olivia Colman a câștigat cea mai bună actriță la fiecare dintre acele ceremonii, precum și premiile Oscar, Globurile de Aur și altele. Institutul American de Film a numit filmul unul dintre primele zece filme din 2018. De atunci, a fost citat printre cele mai bune filme ale anilor 2010 și ale secolului XXI.

Sinopsis la filmul Favorita

În Anglia de la începutul secolului al XVIII-lea, status quo-ul de la curte este supărat atunci când sosește un nou servitor și se apropie de o fragilă Regina Ana.



Descrierea sinopsis a filmului Favorita / The Favourite

La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele de rațe și consumul de ananas sunt înfloritoare. O fragilă Regina Ana ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce se îngrijește de sănătatea proastă și temperamentul mercurial al Annei. Când o nouă slugă, Abigail, sosește, farmecul ei o face să fie îndrăgită de Sarah. Sarah o ia pe Abigail sub aripa ei, iar Abigail vede o șansă să se întoarcă la rădăcinile ei aristocratice.

Regia
Yorgos Lanthimos

Actori în distribuție
Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss, Jenny Rainsford, Jennifer White, Emma Delves, Faye Daveney, Paul Swaine, Lilly-Rose Stevens, Denise Mack, Horatio, Willem Dalby, Edward Aczel, Carolyn Saint-Pé, John Locke, Everal A Walsh, Basil Eidenbenz, Declan Wyer, Anthony Dougall, James Melville, Timothy Innes, Ben English, Wilson Mbomio

Genul filmului
Biografic, Comedie, Dramă

Dată de lansare:
30 august 2018

Cunoscut și ca
The Favourite - titlul original, Favorita - titlul în România

Trailer subtitrat la filmul Favorita / The Favourite (2018)


Trailerul subtitrat în limba română la filmul biografic și comedie Favorita (2018) cu actorii Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss, Jenny Rainsford și Jennifer White și regizat de Yorgos Lanthimos.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii