Header Ads Widget

Roma (Film dramă 2018) Trailer și detalii

Film dramă "Roma" 2018 cu actorii Yalitza Aparicio, Marina de Tavira și Diego Cortina Autrey. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Roma".


Despre filmul Roma

Roma este un film dramă din 2018 scris și regizat de Alfonso Cuarón, care a produs, filmat și co-editat. Amplasat în 1970 și 1971, filmul Roma urmărește viața unei menajere indigene (Mixteco) care locuiește într-o familie mexicană de clasă mijlocie superioară, ca o interpretare semi-autobiografică a creșterii lui Cuarón în cartierul Colonia Roma din Mexico City. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Yalitza Aparicio și Marina de Tavira. Este o coproducție internațională între Mexic și Statele Unite.

Filmul a avut premiera la cea de-a 75-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția pe 30 august 2018, unde a câștigat Leul de Aur. A început o serie limitată de cinema în Statele Unite pe 21 noiembrie 2018, înainte de a fi difuzat pe Netflix în SUA și alte teritorii începând cu 14 decembrie 2018. Filmul a primit aprecieri universale de critică, cu elogii deosebite acordate scenariului, regiei și cinematografiei lui Cuarón, precum și interpretărilor lui Aparicio și de Tavira. Filmul este considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2018 și a fost considerat pe scară largă de critici drept unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2010 și a apărut pe listele „top zece” ale multor critici ale anului.

Filmul dramă Roma a primit o serie de premii, cu zece nominalizări la cea de-a 91-a ediție a Premiilor Oscar, printre care cel mai bun film, cel mai bun scenariu original, cea mai bună actriță (Aparicio) și cea mai bună actriță în rol secundar (de Tavira). A devenit primul film mexican care a câștigat cel mai bun film în limbă străină și, de asemenea, a câștigat pentru cea mai bună imagine și cel mai bun regizor, devenind primul film în limbă străină care a câștigat la ultima categorie, precum și pentru prima dată când un regizor a câștigat cea mai bună imagine pentru propriul film. A fost la egalitate cu Favorita / The Favourite ca cel mai nominalizat film al show-ului și cu Tigru și dragon / Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) pentru cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar primite vreodată de un film în altă limbă în afară de engleză. De asemenea, a câștigat cel mai bun regizor și cel mai bun film străin la cea de-a 76-a ediție a premiilor Globul de Aur, cel mai bun film și cel mai bun regizor la cea de-a 24-a ediție a Critics’ Choice Awards și cel mai bun film, cel mai bun film în altă limbă decât engleză, cea mai bună regie și cea mai bună imagine la cea de-a 72-a ediție a Premiilor Academiei Britanice de Film.

Sinopsis la filmul Roma

O poveste care relatează un an tumultuos din viața unei familii din clasa de mijloc din Mexico City la începutul anilor 1970.



Descrierea sinopsis a filmului Roma

Cleo este una dintre cele două lucrătoare domestice care îi ajută pe Antonio și Sofía să aibă grijă de cei patru copii ai lor în Mexico City din anii 1970. Complicațiile apar curând când Antonio fuge brusc cu amanta lui și Cleo află că este însărcinată. Când Sofía decide să-i ia pe copii în vacanță, o invită pe Cleo într-o evadare atât de necesară pentru a-și limpezi mințile și a crea legătura cu familia.

Regia
Alfonso Cuarón

Actori în distribuție
Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Carlos Peralta, Marco Graf, Daniela Demesa, Nancy García García, Verónica García, Andy Cortés, Fernando Grediaga, Jorge Antonio Guerrero, José Manuel Guerrero Mendoza, Latin Lover, Zarela Lizbeth Chinolla Arellano, José Luis López Gómez, Edwin Mendoza Ramírez, Clementina Guadarrama, Enoc Leaño, Nicolás Peréz Taylor Félix, Kjartan Halvorsen, Jennifer Armour, Félix Gómez, Alejandra Herrera, Gilberto Aguilera, Luca De Massis, Alan Del Castillo, Juan Pablo Lagos, Daniela Lugo

Genul filmului
Dramă

Dată de lansare:
30 august 2018

Premiera în România: 14 decembrie 2018 online subtitrat pe Netflix România

Unde poate fi văzut online subtitrat filmul în România: pe Netflix România

Cunoscut și ca
Roma - titlul original, Roma - titlul în România

Trailer la filmul Roma (2018)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii