Header Ads Widget

Top Gun (Film acțiune 1986) Trailer și detalii

Film acțiune și dramă "Top Gun" 1986 cu actorii Tom Cruise, Kelly McGillis și Val Kilmer. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Top Gun".


Despre filmul Top Gun

Top Gun este un film dramă de acțiune american din 1986 regizat de Tony Scott, produs de Don Simpson și Jerry Bruckheimer, și distribuit de Paramount Pictures. Scenariul a fost scris de Jim Cash și Jack Epps Jr. și a fost inspirat de un articol intitulat „Top Guns”, scris de Ehud Yonay și publicat în revista California cu trei ani mai devreme. În film joacă Tom Cruise în rolul locotenentului Pete „Maverick” Mitchell, un tânăr aviator naval la bordul portavionului USS Enterprise. El și ofițerul său de interceptare radar, locotenentul (gradul junior) Nick "Goose" Bradshaw (Anthony Edwards), au șansa de a se antrena la Școala de arme de luptă (Top Gun) a Marinei SUA la Naval Air Station Miramar din San Diego, California. Kelly McGillis, Val Kilmer și Tom Skerritt apar și ei în roluri secundare.

Filmul de acțiune Top Gun a fost lansat pe 16 mai 1986. La lansare, filmul a primit recenzii mixte din partea criticilor de film, dar, în ciuda acestui fapt, efectele sale vizuale și coloana sonoră au fost apreciate universal. La patru săptămâni de la lansare, numărul cinematografelor care îl prezenta a crescut cu 45 la sută. În ciuda reacției sale critice mixte inițiale, filmul a fost un succes comercial uriaș, încasând 357 de milioane de dolari la nivel global, față de un buget de producție de 15 milioane de dolari. Top Gun a fost filmul intern cu cele mai mari încasări din 1986. Filmul și-a menținut popularitatea de-a lungul anilor și a câștigat o relansare IMAX 3D în 2013. În plus, coloana sonoră a filmului a devenit de atunci una dintre cele mai populare coloane sonore din filme de până acum, atingând certificarea Platină de 9 ori. Filmul a câștigat atât un Premiu Oscar al Academiei, cât și un premiu Globul de Aur pentru „Take My Breath Away”, interpretat de formația Berlin. În 2015, Biblioteca Congresului Statelor Unite a selectat filmul pentru conservare în Registrul Național de Film, considerându-l „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”. O continuare, Top Gun: Maverick, a fost lansată 36 de ani mai târziu, pe 27 mai 2022, și a depășit filmul original atât din punct de vedere critic, cât și comercial.



Descrierea sinopsis a filmului Top Gun

Locotenentul marinei americane Pete Mitchell, indicativul de apel Maverick - un pilot as impetuos și temerător - este acceptat în Top Gun, școala de luptă de elită din Miramar. Dar acolo, tânărul pilot impulsiv va trebui să concureze cu cei mai buni dintre cei mai buni, inclusiv cu Iceman, un coleg genial și extrem de competitiv. Acum, Mitchell trebuie să dea totul; cu toate acestea, dispariția misterioasă și prematură a tatălui său încă îl bântuie. Îi poate dovedi Maverick valoarea lui Charlie, instructorul de astrofizică al școlii de zbor? Va reuși să-și suprime natura sălbatică pentru a câștiga prestigiosul Top Gun Trophy?

Regia
Tony Scott

Actori în distribuție
Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Michael Ironside, John Stockwell, Barry Tubb, Rick Rossovich, Tim Robbins, Clarence Gilyard Jr., Whip Hubley, James Tolkan, Meg Ryan, Adrian Pasdar, Randall Brady, Duke Stroud, Brian Sheehan, Ron Clark, Frank Pesce, Pete Pettigrew, Troy Hunter, Linda Rae Jurgens

Genul filmului
Acțiune, Dramă

Dată de lansare:
12 mai 1986

Trailer la filmul Top Gun (1986)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii