Header Ads Widget

Amelie (Film comedie romantică 2001) Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain Trailer și detalii

Film comedie romantică "Amelie" 2001 cu actorii Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz și Rufus. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain".


Despre filmul Amelie / Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Amelie (cunoscut și sub numele de Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain) este un film de comedie romantică în limba franceză din 2001 regizat de Jean-Pierre Jeunet. Scris de Jeunet cu Guillaume Laurant, filmul este o descriere capricioasă a vieții pariziene contemporane, plasată în Montmartre. Acesta spune povestea unei chelnerițe timide, interpretată de Audrey Tautou, care decide să schimbe în bine viețile celor din jur în timp ce se confruntă cu propria ei izolare. Filmul are o distribuție de roluri secundare, incluzând actorii Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Jamel Debbouze, Claire Maurier, Clotilde Mollet, Isabelle Nanty, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Yolande Moreau, Urbain Cancelier și Maurice Bénichou.

Filmul a fost lansat în cinematografe în Franța pe 25 aprilie 2001 de către UGC-Fox Distribution și în Germania pe 16 august 2001 de către Prokino Filmverleih. Filmul a primit aprecieri de critică, cu elogii pentru performanța actriței Audrey Tautou, cinematografie, design de producție și scriere. Amélie a câștigat cel mai bun film la Premiile de film european, patru premii César, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor, și două premii ale Academiei Britanice de film, inclusiv cel mai bun scenariu original. A fost nominalizat la cinci premii Oscar, inclusiv cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original. Filmul a fost un succes comercial, încasând 174,2 milioane de dolari la nivel mondial, față de un buget de 10 milioane de dolari și este unul dintre cele mai mari succese internaționale pentru un film francez.



Descrierea sinopsis a filmului Amelie / Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Amélie este o poveste despre o fată pe nume Amelie a cărei copilărie a fost înăbușită de grijile greșite ale tatălui ei cu privire la un defect cardiac. Cu aceste îngrijorări, Amelie aproape că nu are niciun contact în viața reală cu alți oameni. Acest lucru o face pe Amélie să recurgă la propria ei lume fantastică și la visele de dragoste și frumusețe. Mai târziu devine o tânără femeie și se mută în partea centrală a Parisului unde lucrează ca chelneriță. După ce a găsit o comoară pierdută aparținând fostului ocupant al apartamentului ei, ea decide să i-o returneze. După ce a văzut reacția lui și noua lui perspectivă găsită - ea decide să-și dedice viața oamenilor din jurul ei. Cum ar fi, tatăl ei care este obsedat de piticii de grădină, un scriitor eșuat, un ipohondriac, un bărbat care își urmărește fostele iubite, „fantoma”, un suflet tânăr suprimat, dragostea vieții ei și un bărbat ale cărui oase sunt fragile ca sticla. Dar după ce s-a consumat cu aceste probleme - ea realizează că își ignoră propria viață și îi dăunează căutării iubirii. Amélie descoperă apoi că trebuie să devină mai agresivă și să-și stăpânească viața și să surprindă frumusețea iubirii la care a visat întotdeauna.

Regia
Jean-Pierre Jeunet

Actori în distribuție
Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Jamel Debbouze, Clotilde Mollet, Claire Maurier, Isabelle Nanty, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Yolande Moreau, Urbain Cancelier, Maurice Bénichou, Michel Robin, Andrée Damant, Claude Perron, Armelle, Ticky Holgado, Kevin Dias

Genul filmului
Comedie, Romantic

Dată de lansare:
25 aprilie 2001

Trailer la filmul Amelie / Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii