Header Ads Widget

Seria de filme Indiana Jones

Detalii despre filmele de acțiune și aventură din seria Indiana Jones cu actorul Harrison Ford în rol principal și regizate de celebrul Steven Spielberg (primele 4 filme).



Indiana Jones este o franciză de filme americane bazate pe aventurile lui Dr. Henry Walton „Indiana” Jones, Jr., un profesor fictiv de arheologie, care a început în anul 1981 cu filmul Indiana Jones și Căutătorii arcei pierdute. În 1984, un prequel, Indiana Jones și templul blestemat, a fost lansat, iar în 1989, o continuare, Indiana Jones și Ultima cruciadă. Un al patrulea film a urmat în 2008, intitulat Indiana Jones și Regatul craniului de cristal. Un al cincilea film, intitulat Indiana Jones și Cadranul Destinului / Indiana Jones and the Dial of Destiny, este în producție și este programat să fie lansat în 2023. Seria de filme a fost creată de George Lucas și îl are în rolurile principale pe Harrison Ford în rolul Indiana Jones. Primele patru filme au fost regizate de Steven Spielberg, care a lucrat îndeaproape cu George Lucas în timpul producției lor.

În 1992, franciza s-a extins cu un serial de televiziune numit Aventurile tânărului Indiana Jones / The Young Indiana Jones Chronicles, înfățișând personajul în copilărie și tinerețe și incluzând aventuri cu tatăl său. Marvel Comics a început să publice The Further Adventures of Indiana Jones în 1983, iar Dark Horse Comics a câștigat drepturile de benzi desenate asupra personajului în 1991. Au fost publicate romane ale filmelor, precum și multe romane cu aventuri originale, inclusiv o serie de romane germane de Wolfgang Hohlbein, douăsprezece romane plasate înaintea filmelor publicate de Bantam Books și un serial plasat în timpul copilăriei personajului inspirat de serialul de televiziune. Numeroase jocuri video Indiana Jones au fost lansate începând cu anul 1982.

Indiana Jones și Căutătorii arcei pierdute / Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Profesorul de arheologie Indiana Jones se aventurează să pună mâna pe un artefact biblic cunoscut sub numele de Chivotul Legământului. În timp ce face acest lucru, el luptă împotriva lui Renee și a unei trupe de naziști.

Regizor: Steven Spielberg
Actori: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies, Denholm Elliott, Alfred Molina, Wolf Kahler, Anthony Higgins




Indiana Jones și templul blestemat / Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

O încăierare din Shanghai îi face pe arheologul Indiana Jones, partenerul său Short Round și cântăreața Willie Scott să intre într-un sat indian, unde oamenii sunt disperați să recupereze o stâncă furată de un cult secret sub catacombele unui palat antic.

Regizor: Steven Spielberg
Actori: Harrison Ford, Kate Capshaw, Ke Huy Quan, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone, Roy Chiao, Dan Aykroyd, Ric Young, Chua Kah Joo




Indiana Jones și Ultima cruciadă / Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

În 1938, după ce tatăl său, profesorul Henry Jones, Sr., dispare în timp ce urmărea Sfântul Graal, profesorul Henry „Indiana” Jones, Jr. se luptă din nou împotriva naziștilor lui Adolf Hitler pentru a-i opri să obțină puterile Sfântului Graal.

Regizor: Steven Spielberg
Actori: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott, Alison Doody, John Rhys-Davies, Julian Glover, River Phoenix, Michael Byrne, Kevork Malikyan



Indiana Jones și regatul craniului de cristal / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

În 1957, arheologul și aventurierul Dr. Henry „Indiana” Jones, Jr. este chemat din nou în acțiune și se încurcă într-un complot sovietic pentru a descoperi secretul din spatele artefactelor misterioase cunoscute sub numele de Cranii de Cristal.

Regizor: Steven Spielberg
Actori: Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Shia LaBeouf, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent, Igor Jijikine, Dimitri Diatchenko, Ilia Volok



Indiana Jones și Cadranul Destinului / Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones și fiica lui Helena încearcă să oprească un membru NASA și fost nazist care vrea fă să transforme lumea unui loc pe placul lui.

Regizor: James Mangold
Actori: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Antonio Banderas, Toby Jones, John Rhys-Davies, Olivier Richters

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii