Header Ads Widget

Mădălina Ghenea

Toate filmele, serialele și biografia actriței române Mădălina Ghenea cunoscută pentru filmele Casa Gucci, Tinerețe, Zoolander no. 2, filmul românesc Urma, All You Ever Wished For, Dom Hemingway și serialul Familia Borgia.



Biografia actriței Mădălina Ghenea

Madalina Ghenea (nume complet Mădălina Diana Ghenea) s-a născut pe 8 august 1987 în Slatina, Olt, România și este o actriță și fotomodel român. Madalina Ghenea și-a început cariera în modelling la vârsta de 15 ani și a început să prezinte pentru Gattinoni în Milano, Italia.

Mădălina Ghenea de-a lungul carierei a participat la prezentări de modă în România, Italia, Germania, Japonia, Austria, Spania, Franța și Africa de Sud și a apărut în mai multe reclame, inclusiv Peroni, New Yorker și Quelle. După ce a fost selectată în calendarul internațional alături de alte două modele de la agenția MRA, adică Catrinel Menghia și Carmen Prodan, Mădălina Ghenea a apărut în 2007 într-un videoclip pentru albumul lui Eros Ramazzotti „The New Best of Eros Ramazzotti – Il tempo tra di noi”. În 2007 a atras atenția presei românești cu lansarea videoclipului Il tempo tra di noi, unde a apărut ca iubita cântărețului.

În 2010, Mădălina Ghenea a apărut în cea de-a șasea ediție a show-ului italian de talente Ballando con le Stelle, partenerul ei devenind dansatorul Simone Di Pasquale. Din 2011, este imaginea companiei de telefonie mobilă TRE-Italia și a apărut în multe reclame cu Raoul Bova; tot în 2011 Mădălina Ghenea a devenit imaginea hainelor de dans DEHA și a mașinilor de curse de epocă Mille Miglia. A debutat în 2011 ca actriță în rolul Irinei din filmul italian I soliti idioti.

În 2013 Mădălina Ghenea a apărut în Dom Hemingway alături de Jude Law iar în 2015 a apărut ca Miss Univers în filmul dramă Tinerețe / Youth al lui Paolo Sorrentino. În 2021, actrița română a jucat în filmul Casa Gucci / House of Gucci.

Mădălina Ghenea vorbește fluent româna, italiana și engleza. Ea s-a alăturat organizației „Artiști pentru pace și justiție” pentru ajutorarea Haitiului. Mădălina Ghenea a donat bani pentru renovarea secției de Maternitate a spitalului principal din orașul natal Slatina.

Filmele și serialele actriței Mădălina Ghenea

 Deep Fear
Naomi
 2021House of Gucci / Casa Gucci
Sophia Loren (ca Madalina Ghenea)
 2019Urma
Eleonora / Anton's girlfriend
 2018All You Ever Wished For
Rosalia Drago
 2016Zoolander 2 / Zoolander no. 2
Hot Shepherdess (ca Madalina Ghenea)
 2015Youth / Tinerețe
Miss Universe (ca Madalina Ghenea)
 2014Borgia / Familia Borgia (Serial)
Dorotea Malatesta (ca Madalina Diana Ghenea)
 2013Dom Hemingway
Paolina (as Madalina Ghenea)
 2012Razzabastarda
Dorina (ca Madalina Ghenea)
 2011I soliti idioti: Il film
Smutandissima (ca Madalina Ghenea)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii