Header Ads Widget

Tatăl (Film dramă psihologică 2020) The Father Trailer și detalii

Film dramă și mister "Tatăl" 2020 cu actorii Olivia Colman, Anthony Hopkins și Olivia Williams. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "The Father".


Despre filmul Tatăl

Tatăl / The Father este un film de dramă psihologică din regizat de Florian Zeller, în debutul său regizoral; el a scris scenariul împreună cu colegul dramaturg Christopher Hampton, pe baza piesei Le Père a lui Zeller din 2012, care face parte dintr-o trilogie care include și Le Fils și The Mother. O coproducție franco-britanică, filmul îi are în distribuție pe Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell și Olivia Williams și urmărește un galez octogenar care trăiește cu demență.

Filmul dramă Tatăl / The Father a avut premiera la Festivalul de Film Sundance 2020 pe 27 ianuarie 2020 și a fost lansat de Sony Pictures Classics în Statele Unite pe DirecTV pe 26 februarie 2021, în Franța pe 26 mai 2021 de Orange Studio și UGC și în Regatul Unit pe 11 Iunie 2021 de către Lionsgate UK. Filmul a încasat 34 de milioane de dolari cu un buget de 6 milioane de dolari și a fost apreciat de critici, care au lăudat performanțele lui Anthony Hopkins și Olivia Colman, precum și valorile producției și portretizarea acesteia a demenței.

La cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar, Anthony Hopkins a câștigat cel mai bun actor, iar Florian Zeller și Christopher Hampton au câștigat cel mai bun scenariu adaptat; filmul a primit șase nominalizări în total, inclusiv cel mai bun film și cea mai bună actriță în rol secundar pentru Olivia Colman. La cea de-a 78-a ediție a premiilor Globul de Aur, filmul a primit patru nominalizări (inclusiv cel mai bun film – dramă) și a primit șase nominalizări la cea de-a 74-a ediție a premiilor Academiei Britanice de Film, câștigând cel mai bun actor (Anthony Hopkins) și cel mai bun scenariu adaptat. În plus, Anthony Hopkins și Olivia Colman au fost nominalizați pentru cel mai bun actor principal și, respectiv, pentru cea mai bună actriță în rol secundar, la a 27-a ediție a premiilor Screen Actors Guild.

Sinopsis la filmul Tatăl

Un bărbat refuză orice ajutor din partea fiicei sale pe măsură ce îmbătrânește. Pe măsură ce încearcă să dea un sens circumstanțelor sale în schimbare, începe să se îndoiască de cei dragi, de propria sa minte și chiar de materialul realității sale.



Descrierea sinopsis a filmului Tatăl / The Father

Anthony (Câștigătorul Academy Award, Anthony Hopkins) are 80 de ani, răutăcios, trăiește sfidător singur și respinge îngrijitorii pe care fiica sa, Anne (Câștigătoarea Academy Award și Golden Globe, Olivia Colman), îi prezintă încurajator. Cu toate acestea, ajutorul devine, de asemenea, o necesitate pentru Anne; ea nu mai poate face vizite zilnice și stăpânirea lui Anthony asupra realității se destramă. Pe măsură ce experimentăm fluxul și refluxul memoriei sale, cât de mult din propria sa identitate și trecut se poate agăța Anthony? Cum se descurcă Anne în timp ce îndurerează pierderea tatălui ei, în timp ce el încă trăiește și respiră în fața ei? TATĂL îmbrățișează cu căldură viața reală, prin reflectarea iubitoare asupra condiției umane vibrante; sfâșietor și fără compromisuri -- un film care se cuibărește în adevărul propriilor noastre vieți.

Regia
Florian Zeller

Actori în distribuție
Olivia Colman, Anthony Hopkins, Olivia Williams, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell, Ayesha Dharker, Roman Zeller, Adnan Kundi, Brian Rodger, Evie Wray

Genul filmului
Dramă, Mister

Dată de lansare:
27 ianuarie 2020

Cunoscut și ca
The Father - titlul original, Tatăl - titlul în România

Filmul a fost nominalizat la Premiul Oscar 2021

Trailer la filmul Tatăl / The Father (2020)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii