Header Ads Widget

Review Green Book - Un film care ar trebui să ia Oscarul - pardon, l-a luat!

Filmul Green Book cu Viggo Mortensen si Mahershala Ali în  rolurile principale a fost lansat in noiembrie 2018 si este filmul care a câștigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film realizat în 2018.
Green Book este un film pe care l-am văzut abia ieri, și am fost să-l văd fără să am mari așteptări, pentru că în general filmele care au câștigat premiul Oscar nu m-au încântat niciodată.Dar trebuie să spun că m-am înșelat amarnic, pentru că acest film este unul care își merită premiul cu prisosință. De obicei, un film care nu are acțiune sau suspans, nu mă ține prea bine în priză, însă Green Book a făcut-o fără să se complice prea mult. Dacă stau să mă gândesc, ultimul film fără "acțiune" care m-a făcut să stau țintuit în scaun, a fost Whiplash.

Green Book este un film care spune povestea lui Dr. Donald Shirley (Mahershala Ali), un pianist de culoare de la începutul anilor 60 care îl alege ca șofer pentru turneul său pe Tony Lip (Viggo Mortensen), un italian din clasa de mijloc necizelat, care lucra ca bodyguard într-un club de noapte.

Dar la fel de bine povestea poate fi interpretată și invers.

Un italian din clasa de mijloc care își pierde jobul de bodyguard pe care îl avea intr-un club de noapte, este angajat ca sofer de un pianist de culoare foarte talentat.

Am facut această paralelă deoarece si Viggo Mortensen si Mahershala Ali, cel putin in opinia mea, sunt roluri principale în acest film.

Mahershala Ali a facut un rol mare si credibil ca pianist, si a fost si recompensat cu un premiu Oscar pentru prestația din rolul secundar, însă si Viggo Mortensen a fost cel puțin la fel de bun in rolul broscarului necizelat si pe sfert rasist. M-a făcut sa râd la foarte multe faze, trecând filmul foarte ușor din starea de tristețe in care intra, la o stare care te făcea repede să uiți toate momentele grele prin care trecea pianistul.

Filmul Green Book a reușit să redea perfect atmosfera anilor 60 din America (asa cum am văzut eu în filmele din acei ani). Ea se păstrează foarte bine pe întreg filmul, plusat cu scene rasiste care sunt convins că mai apar și în prezent, mai ales în sudul Americii unde se petrece și acțiunea din acest film.

O spun cu cea mai mare sinceritate: acest film merită nota 10, și ca un privitor normal ce sunt, îi dau filmului Green Book nota 10.

De ce? Pentru că Green Book este un film pe care l-am savurat minut cu minut și scenă după scenă. Un film care m-a făcut să trec foarte ușor prin momente de tristețe, pentru ca în secunda doi, Tony Lips să spună ceva și să mă facă să zâmbesc, sau să râd. Pentru că Viggo Mortensen deși nu a primit Oscarul pentru acest rol, îl merita cu prisosință în opinia mea. Pentru că Mahershala Ali este unul din cei mai talentați actori ai momentului și a jucat și el perfect rolul pe care l-a avut. Și nu în ultimul minut, pentru că Green Book deși nu este un film de acțiune, a reușit să mă țină lipit în scaun pe toată durata filmului, făcându-mă să aștept cu nerăbdare scenă după scenă.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii