Header Ads Widget

Green Book: O prietenie pe viață (Film de Oscar biografic 2018) Green Book - Trailer și detalii

Trailer oficial la filmul thriller "Green Book" 2018 cu actorii: Viggo Mortensen, Mahershala Ali si Linda Cardellini. Descriere si data de lansare pentru filmul "Green Book: O prietenie pe viață".

Despre filmul Green Book: O prietenie pe viață

Green Book: O prietenie pe viață este un film american de comedie-dramă biografică din 2018 regizat de Peter Farrelly. Cu Viggo Mortensen și Mahershala Ali în rolurile principale, filmul este inspirat din povestea adevărată a unui turneu din 1962 în Deep South al pianistului afro-american Don Shirley și al bouncerului italo-american și mai târziu actorul Frank "Tony Lip" Vallelonga, care a servit ca șofer și gardă de corp al lui Shirley. Scris de Farrelly alături de fiul lui Lip, Nick Vallelonga și Brian Hayes Currie, filmul se bazează pe interviuri cu Lip și Shirley, precum și pe scrisorile pe care Lip le-a scris soției sale. Este numit după The Negro Motorist Green Book, un ghid pentru călătorii afro-americani, fondat de Victor Hugo Green în 1936 și publicat până în 1966.

Filmul Green Book: O prietenie pe viață a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto pe 11 septembrie 2018, unde a câștigat Premiul People’s Choice. A fost apoi lansat în cinematografe în Statele Unite pe 16 noiembrie 2018, de Universal Pictures, și a încasat 321 de milioane de dolari în întreaga lume. Filmul a primit recenzii pozitive din partea criticilor, cu laude pentru interpretările lui Viggo Mortensen și Mahershala Ali, deși a atras și unele critici asupra descrierii sale atât despre rasă, cât și despre Shirley.

Filmul Green Book: O prietenie pe viață a primit numeroase premii și nominalizări. A câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu original și cel mai bun actor în rol secundar (pentru Mahershala Ali). A câștigat, de asemenea, Premiul Producers Guild of America pentru cel mai bun film de cinema, Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film – muzical sau comedie și premiul National Board of Review pentru cel mai bun film din 2018 și a fost ales drept unul dintre cele mai bune 10 filme ale anului de către Institutul American de Film. Mahershala Ali a câștigat, de asemenea, Globul de Aur, Screen Actors Guild și premiile BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Sinopsis la filmul Green Book: O prietenie pe viață

Un italiano-american dur din clasa muncitoare, devine șoferul unui pianist africano-american, care într-un turneu, vizitează locurile din anii 1960 din sudul Americii.



Actori în distribuție

Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, Mike Hatton, P.J. Byrne, Joe Cortese, Maggie Nixon, Von Lewis, Jon Sortland, Don Stark, Anthony Mangano, Paul Sloan, Quinn Duffy, Seth Hurwitz, Hudson Galloway, Gavin Lyle Foley, Rodolfo Vallelonga, Louis Venere, Frank Vallelonga, Don DiPetta, Jenna Laurenzo, Suehyla El-Attar Young, Kenneth Israel, Derrick Spears, Johnny Williams, Randal Gonzalez, Iqbal Theba, Sharon Landry, Nick Vallelonga, David An, Mike Cerrone

Regizor: Peter Farrelly
Genul filmului: Biografic, Comedie, Dramă
Data de lansare: 16 noiembrie 2018
Premiera in Romania: 3 ianuarie 2019

Filmul Green Book a castigat premiul Oscar in 2019 la categoria cel mai bun film.

Descrierea filmului Green Book: O prietenie pe viață

Filmul este povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare şi un italiano-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal. Unde? În America anilor '60, unde rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate.

Pianistul Don Shirley şi şoferul său, Tony "Lip" Vallelonga, au fost personalităţi publice, Tony Lip ajungând, după evenimentele din film, un actor destul de cunoscut la Hollywood (a debutat în Naşul, a apărut în Goodfellas şi în serialul The Sopranos).

Trailerul filmului "Green Book - Green Book: O prietenie pe viață" - 2018



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii