Header Ads Widget

Firul fantomă (Film istoric romantic 2017) Phantom Thread Trailer și detalii

Film istoric și romantic "Firul fantomă" 2017 cu actorii Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps și Lesley Manville. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Phantom Thread".


Despre filmul Firul fantomă

Firul fantomă / Phantom Thread este un film american dramă istorică din 2017, scris și regizat de Paul Thomas Anderson, cu actorii Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps și Lesley Manville în rolurile principale. Amplasat în Londra anilor 1950, îl prezintă pe Daniel Day-Lewis în rolul unui croitor haute couture care ia ca muză o tânără chelneriță, interpretată de Vicky Krieps Acesta a marcat rolul final al lui Daniel Day-Lewis până în prezent. Filmul este primul film al lui Paul Thomas Anderson filmat în afara Statelor Unite, iar filmările principale au început în ianuarie 2017 în Lythe, Anglia. Este a doua colaborare a lui Paul Thomas Anderson cu Daniel Day-Lewis, după filmul Va curge sânge / There Will Be Blood (2007), și a patra cu compozitorul Jonny Greenwood.

Filmul Firul fantomă / Phantom Thread a avut premiera în New York City pe 11 decembrie 2017 și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 25 decembrie 2017. Filmul a primit aprecieri pentru actorie, scenariu, regie, partitura muzicală, designul costumelor și valorile de producție. A fost ales de National Board of Review drept unul dintre primele zece filme din 2017 și este considerat unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2010.

La cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar, filmul Firul fantomă / Phantom Thread a fost nominalizat pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor pentru Daniel Day-Lewis, cea mai bună actriță în rol secundar pentru Lesley Manville și cea mai bună muzică originală și a câștigat pentru cel mai bun design de costume. De asemenea, a câștigat patru nominalizări la cea de-a 71-a ediție a premiilor Academiei Britanice de Film, câștigând pentru Cel mai bun design de costume și a primit două nominalizări la Globul de Aur.

Sinopsis la filmul Firul fantomă

Amplasat în Londra anilor 1950, Reynolds Woodcock este un croitor renumit a cărei viață pretențioasă este întreruptă de o femeie tânără și voinică, Alma, care devine muza și iubita lui.



Descrierea sinopsis a filmului Firul fantomă / Phantom Thread

Renumitul croitor Reynolds Woodcock și sora lui Cyril sunt în centrul modei britanice din Londra anilor 1950 - îmbrăcând regale, vedete de film, moștenitoare, socialite și debutante. Femeile vin și pleacă în viața lui Woodcock, oferind burlacului confirmat inspirație și companie. Existența lui atent croită este în curând perturbată de Alma, o femeie tânără și voinică, care devine muza și iubita lui.

Regia
Paul Thomas Anderson

Actori în distribuție
Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Gina McKee, George Glasgow, Brian Gleeson, Harriet Sansom Harris, Lujza Richter, Julia Davis, Nicholas Mander, Philip Franks, Phyllis MacMahon, Silas Carson, Ian Harrod, Richard Graham, Jane Perry

Genul filmului
Dramă, Istoric, Romantic

Dată de lansare:
11 decembrie 2017

Cunoscut și ca
Phantom Thread - titlul original, Firul fantomă - titlul în România

Trailer la filmul Firul fantomă / Phantom Thread (2017)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii